Julkalendern 16 december

 

 

#16 Rastislav Pavlikovsky


En av svensk hockeys största vandrande vålnader har ju också burit vår vackra moratröja. Hv71, Leksand, Mora, MoDo, AIK, Linköping är de klubbar han representerat i elitserien.

 

Väldigt frestande att i denna lucka välja Mojmir Bozik, men valet föll till sist på Rasti. Jag är tämligen övertygad att vi inte fått se varken Hossa eller Nagy i Moratröjan, om det inte hade varit för Pavlikovsky. Rastislav var en stor bricka i det spel, som först tog hit Marcel Hossa, för att sedan locka hit även storebror Marian.

 

En teknisk liten rackare som även hade en lite småful spelstil med många "fula" knep. men vad gjorde väl det, så länga han spelade i Mora IK?

 

Sänktes fult av Ronnie Sundin (Då i Frölunda), med en sån där tackling, ni vet när hela hallen tystnar och man hör nästan att det gått illa bara av ljudet i smällen. I det här fallet gjorde det att han missade 14 matcher och efter smällen var han sig inte riktigt lik.

Gjorde även ett gästspel 2011/2012, men då syntes det att åren gått, tyckte jag.

 

Rastislav har reltivt fina siffror i sin Mora IK- statistik eller vad säger ni om:

 

Statistik i Moratröjan: 49 matcher, 16 mål, 29 assist, 45 poäng, 46 utvisningsminuter. 

 

Andra som burit tröjan i Mora IK: Mojmir Bozik,Toni Dahlman, Martin Johansson, Hans Abrahamsson (eller hade han 5 i Mora?), Jonas Nilsson, Emil Molin, Tyler Gotto, Jim Sandvik,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0