Inför MIK-SSK 30/12

*Nu vill jag fanimej inte se ett sånt krampaktigt Mora Ik nån mer gång denna säsong! Nu har vi gjort våra plattmatcher.... Djoosen påstår med en dåres envishet att tur/otur jämnar ut sig sett över 55 matcher. Det borde ju betyda att vi snart inte har nån otur kvar att drabbas av. Det kommer att bli ett segertåg av sällan skådat slag om det ska hinna jämnas ut på 55 omgångar. Inte ett enda skitmål hittills(nåja, nåt har det väl trillat in), det krävs tamejfan att både puck, motståndarmålis och samtliga spelare på banan ska in i mål för att vi ska få nåt mål. Det har hela tiden studsat fel, på ett ben, eller på nån klubba, linjeman eller dylikt. Men nu måste det väl för tusan räcka med oflytet! Tänk om vi kunde få se en riktig islossning ikväll, samtidigt som vi för en gångs skull får lite resultat med oss..... Å sen tar vi LHC på tisdag, då är vi tillbaka på banan igen!

   Idag får vi äntligen se Martti Järventie på banan igen! Hoppas, hoppas att det borgar för ett mer variationsrikt Power play. Han och Adam har ju inte fått testa den spelformen tillsammans ännu.... Martti har ju för tusan varit borta den älgjakten..... Det blir naturligtvis tufft och tätt och det gäller att ta vara på de tillfällen som bjuds, samt att inte bjuda SSK på allt för mycket. Men det är väl ingen fara, för är det nåt som Mora är bra på så är det ju att ta vara på tillfällena.... :)
   SSK har visat en strålande form på sistone, men nån gång måste det väl ta stopp. Jag ser gärna att det sker ikväll!

En uppmaning till er som buade ut vårt MIK sist: Ge fan i det!! Tror ni att det blir bättre av att man buar eller? Enligt min logik så borde det sänka de redan sargade självförtroendena ännu mer och det vill vi ju inte, eller? Kanske är det Leksingar som smygit sig in i FMM för att, för en gångs skull, få se lite elitseriehockey som buar, jag vet inte. Det skulle iallafall ALDRIG falla mig in att bua åt mitt kära hemmalag! JAg antar att spelarna vet ändå att de inte presterade särskilt mycket i Power play och de behöver inte påminnas om det!

J-VM 2008

* Wow, vilken match vi fick bevittna! Det var verkligen kul att se detta unga svenska landslag täppa till truten på Canada. Och som man gjorde det. Det var ungefär som när man ser en Moramatch. Uddamålsvinst som inte är klar förrän i slutsekunderna, domaren är med i motståndarlaget och ett jävla kämpande in på mållinjen. Lite mer av den kämpaglöden i Mora, så blir det här bra!

Helt underbart också att höra Wikegård i den första pausen. Han fullkomligt skrek ju åt den förbannat kaxiga attityd som finns hos Canada och dess stab. - Jag får lust att putta omkull nån av dem. Klassisk svensk TV- underhållning. Han påstod också att han skulle prata med den Schweiziske domaren (som han visst var kompis med) om den oerhört billiga utvisning som han tog på Johan Motin, så det blev fem mot tre, i slutet av matchen.

En bra hockeymatch mellan två bra lag!

Reflektioner efter MIK- SAIK

* De är inte utan att det känns lite surt idag. Känns ungefär som efter Frölundamatchen..... Ibland är det bara att erkänns att man förlorat mot ett bättre lag. Så var det väl igår, men det är sättet man förlorar på som jag irriterar mig på. Blytunga ben, ingen intensitet eller egentligen inte en enda farlig målchans på hela matchen. Visst är det kanske så att Skellefteå gjorde en hundraprocentig insats och då räcker det inte att Mora spelar på 75% av sin kapacitet. Men det kommer en verklighet även för Skellefteå. Jag antar att börjar prata om slutspel däruppe nu, så var det ju även ifjol. Men jag ligger hellre på slutspelsplats efter  55 omgångar, än jag gör det nu. Skellefteå har sin svacka framför sig och vi är mitt i våran.... Jag tror att både Djurgården och Skellefteå kommer att komma ner på jorden och inte spela som i trans, de kan ju inte göra det i 55 omgångar båda två.... Konstaterar också att vi inte fick se nån ny diving från Skellefteås #21, men han har väl insett att det finns skaderisk inblandat i diving....

Jag trodde att årets plattmatch gjordes mot Luleå hemma, men det var tydligen fel. Nu vill jag se ett heltänt Mora imorgon mot SSK. Jag tror ändå på det här laget och VÄGRAR ge upp förrän loppet är kört. Vi SKA till slutspel. Glöm inte att vi har de enda av nyförvärven som uträttat nåt hittills (förutom Harant) på skadelistan. Fan, jag vill se de båda på isen igen nu!! Nu kommer förvisso Martti Järventie tillbaka mot SSK, men jag skulle gärna se Hagos också! Ser i expressen att Simons jagar målskyttar i Nordamerika, det finns visst utrymme för det i plånboken. Bara att hoppas att det lyckas då, det var ju så att både Jardine och Krestanovich sades vara målsprutor av rang. Och det var de ju, NOT! Jag ser hellre att pengarna läggs på rätt spelare och inte på nån ny av de båda ovan nämndas rang..... Det kan vi gott klara oss utan.

Nej, nu blir det ett par kalla julöl och en balja glögg och Sverige- Kanada från J- VM..... Måste försöka glömma gårdagen lite.....

Inför MIK- SAIK 28/12

*Dags då för den första av de två, som det känns, livsviktiga mellandagsmatcherna. Pär Djoos påstår att det "bara" är omgång 31 och 32, men visst fan är det viktiga matcher.

De fyra närmaste hemmamatcherna är i tur och ordning SAIK, SSK, BIF och LHF.... Det känns som att det är här det hela avgörs på nåt sätt. Om Mora viker ner sig i någon av dessa matcher, då vete fan hur det ska gå framåt vårkanten.....

Men nu är det Skellefteå som står på programmet. Ett Skellefteå som säkert kommer med stärkt självförtroende, efter tre raka segrar innan uppehållet (MoDo hemma, Luleå borta och HV71 hemma). Mora däremot hade på motsvarande tre matcher innan uppehållet förlust mot Färjestad borta, suddenvinsten mot Timrå hemma och oavgjort mot Frölunda hemma. Fan vad den pängförlusten svider, jag KAN inte komma över den. Tänk om det visar sig att det fattas en eller två poäng i slutändan.... Frågan är om jag någonsin kommer att kunna lägga den matchen bakom mig.

Av tradition så brukar det bli tätt, tufft och grinigt med Skellefteå på den andra sidan av isen. Idag lär det inte bli något undantag. Det är lite med dem som det var med Bofors förr i världen.... 

Av de lag som finns i dagens elitserie så är Skellefteå det absolut fulaste. Det är med andan i halsen, man går ner till hallen varje gång. Kommer alla spelare i laget undan skadefria, så är det en bonus. Så mycket hugg, slag och hakningar har jag aldrig sett som när just Skellefteå varit här. ALLA andra lag spelar ju hockey, men jag vet inte vad Skellefteå pysslar med. att de sedan har ärkenöt nummer ett i svensk hockey i sin laguppställning, Lee Goren, gör ju inte saken bättre. Kryddar man detta med idioter som Marcus Kristoffersson och Per- Anton Lundström, så är allt fulländat. Hur Per- Anton Lundström kunde klara sig undan avstängningar för sina två mordförsök, tidigare i December är för mig en gåta. Men man måste väl komma från "rätt" lag för att ha sån "tur". Tydligen var det MYCKET värre att som Skogs försvara sig mot yxhugg i knävecken och knytnävar i ansiktet. Han blev ju avstängd två matcher för ovanstående.

Jag hoppas på en klang och jubelföreställning ikväll och tror på en revansch för 6-1 nederlaget borta, tidigare i höstas. Kanske att det drar iväg till låt säga 5-1 eller 5-2.

Borde det inte vara dags för en sportchef snart?

* Varför har inte Mora en sportchef som alla andra? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Jag antar att det är Moras "starke man" Janne Simons som inte vill släppa ifrån sig en del av makten. Han ser nog Mora IK som sitt eget skötebarn och då ska ingen annan in och peta. Naturligtvis ska man inte säga något ont om det jobb som Simons lagt ner och åstadkommit.

Jag ser dock en stor fara i att vi bara har en man som en ensam galjonsfigur, vid rodret på skutan. Faktum är ju att Janne inte är 40 längre heller och med det arbetstempo som han verkar hålla, så kan han ju vilken dag som helst åka på en stroke eller nåt liknande. Jag är rädd för att den dagen är det också Mora IK:s telefonbok som får en stroke. Och vem ska agenterna ringa till då? Johan Sares? Jonas Eriksson? Olle Mattsson? Ja, jag vet inte....

Med det höga arbetstempo som den gode Jan håller så måste det väl vara befogat att anställa en sportchef. Det känns som om föreningen mer och mer växer in i elitseriekostymen, men här har det brustit, av någon anledning. Det är väl kanske till och med så att de flesta allsvenska föreningarna har en sportchef.

Dags att Mora IK också kommer in i 2000-talet och anställer en sportchef. Mitt förslag till denna tjänsten är Harri Rindell!! Ta hit honom från Helsingfors igen, så fort hans nuvarande kontrakt går ut med HIFK. Skulle inte denna man vara intresserad av en sportchefssyssla, så finns det en kompetent herre på Sollerön som jag tror också skulle vara som klippt och skuren för ett sportchefsjobb, nämligen Leif Book. En mediavan man med stora kontakter runt om i hockeyvärlden, samt ett osedvanligt kunnande om ishockey. 

Vad kommer härnäst?

* I kvällspressen idag står det att läsa att de "hetaste" namnen att bli den nummer tre i Moras tränartrojka är Kari Eloranta, "Flygis" Sjöberg och Arto Blomsten. Där framgår också att Don Simons varit i kontakt med Wayne Flemming i Calgary. Kanske ska man ta sanningshalten i dessa påståenden med en nypa salt, men det verkar ju som om nämnda kvällspress har sina källor och att de sällan har fel.  
  
Av dessa är det väl sämst att ta in Flemming, för om Mora IK (Jan Simons) inte var mogna för Magnus Arvedssons typ av ledarskap, så är de definitivt inte redo för Flemmings ledarstil. För om det var för mycket NHL över Arvedssons ledarstil, så är det väl ändå bara en fis i rymden mot vad Flemmings är. Hans ledarstil verkar snarare mer eller mindre likna Mike Keenans...
  
Jag vet egentligen inte ens om man letar efter en ny assisterande till Djoos- Pär eller om man letar en ny huvudcoach. Man kan ju alltid hoppas att det är en ny assisterande så att Pär verkligen får chansen att visa vad han går för. Det kan ju vara så att man avvaktar lite för att se hur Pär lyckas, som den ansvarige och att man sedan beslutar sig för om man vill ha ytterligare en assistent till honom, eller en ny huvudcoach.
  
Den tränarerfarenhet som Pär har, har han skaffat sig i just Mora. Först som Harri Rindells högra hand ochnu senast Magnus Arvedssons dito. Med den gedigna erfarenhet som Pär har från som egna långa och brokiga karriär som elitspelare, är han dock att betrakta som erfaren. Jag skulle gissa att Pär, tillsammans med Janne Larsson, mer eller mindre var att betrakta som assisterande tränare 98/99, när det som bekant blev SM-Guld med Brynäs

Det visar sig snart om Pär Djoos är rätt man att leda Mora IK...

Det finns en del på mik.se och hockeysnack som uttrycker sig negativt om Pär Djoos och att han absolut inte är rätt man att ta över skutan. Dessa har förvisso av någon anledning varit väldigt kritiska till Pär redan från början. Jag kan dock tänka mig att dessa belackare vänder på kappan om det visar sig att det går bra. Tänk om MIK skulle gå till slutspel, med Pär Djoos vid rodret..... En sak är jag dock tämligen säker på: Det kommer att bli betydligt mer uppsluppen stämning i Moras omklädningsrum hädanefter. Faktum är att om Magnus Arvedsson inte tillät ett litet skratt då och då, så är Pär raka motsatsen! En glädjespridare av stora mått har tagit över huvudansvaret för Mora IK. Ingen skulle bli gladare om jag om han lyckas och han är väl värd chansen, den gode Pär.

Kör så det ryker! 

     

Arvedsson blev nummer fyra...

* Jaha, det gick inte längre.... Arvedsson blev till slut tvungen att "kliva av skutan". Nu är det ju också bekräftat av Don Simons på morahockey.se. Vad ska man då tycka om ett besked som detta, mitt bland julskinka, sill och nykokt knäck. Ja, jag tycker att det är lite synd och jag hade inte trott att det skulle ske redan nu. 
   Simons är ju känd för sitt tålamod med tränarna och har väl inte sparkat nån sen Petter Hägerbäck och det var enligt uppgift 2002/2003, tack för det tattoo. Det kändes som att det var längre sen. Men då hade han fog för sitt agerande har jag förstått. Nog om den "foten i arslet".  
   Om en tränare mist förtroendet i gruppen, så är det väl förmodligen ingen bra lösning att fortsätta att gnugga på. Jag har förstått att det finns ett allt större missnöje med Arvedsson i gruppen och om det fått fortsätta hade det nog blivit ohållbart. Detta är nog en spricka som uppstod ganska tidigt i höstas. Redan när bulletinen om totalt alkoholförbud kom, tror jag att Arvedsson var ute på riktigt tunn is. Detta följdes ju av regler/förhållningsorder från kostrådgivaren/Arvedsson om att man till exempel inte fick ha smör på mackan eller ketchup på makaronerna...... Ja, ni hör ju att detta inte är hållbart i längden. Det är ju trots allt vuxna karlar som det hela handlar om. Förvisso belv det väl till slut att spelarna fick ta sig ett glas vin eller ett par öl, en som det så fint heter, frihet under ansvar. Hur det blivit med ketchupen vet jag dock inte, men den regeln har nog varje spelare brutit mot. 
    Varför lämnar man då ett sånt här besked mitt i julhelgen? Ja, det vet nog bara Simons själv och det lär inte bero på att Arvedsson redan är hemma hos familjen och på så vis sparar en resa..... Jag tror att det kommit till Simons kännedom att om det inte skedde saker snart så blev det revolt bland spelarna. Förmodligen är det så att om det inte skett nåt nu, så hade nog Arvedsson, Djoos och Melin blivit ganska ensamma på annandagens upptakt, efter Kalle Anka, Skinka och tomte...... Detta är nog spelarnas sätt att visa sin makt. 
   Jan Simons påstår på morahockey.se att detta är ett beslut taget enbart ledningen (vilket väl bara är han själv, eller vet nån något om nån mer person i ledningen?) och att det inte tagits nån hänsyn till vad spelarna tycker och tänker. No way! I så fall är jag på väg och ska gå till månen med mina apostlahästar..... Eller så påstår jag att Wisby Islanders spelar elitseriehockey nästa säsong. Ungefär lika troligt.
   Jag och många med mig har sett brister i Arvedssons sätt att leda laget under matcher. Han har bara kört på med sina fyra kedjor och tre backpar. Man har i match efter match fått se Johan Lindström och Teemo Elomo vara sämst på plan och ändå vara förstavalet i Power play. Samtidigt har Kenneth Bergqvist fått nöta bänk, surt sa räven. Hoppas att "Bacon" får chansen på riktigt nu! Första och enda gången som det skett förändringar i laget var senast hemma mot Timrå, då bänkades äntligen "Liket" och det vaskades om lite i femmorna. Och vips, så vändes 1-4- underläget till 4-4 och senare vinst i förlängningen. Jag tycker också att det verkar som att en tydlig idé i Power play saknats. Det har bara malts på med femma efter femma också i Power play. Jag vet av info inifrån gruppen att direktiven varit att lägga ner i sargerna och ner och gröta och utgå därifrån. Enligt uppgift ska Arvedsson innan varje match ha kallat in sig varje spelare för att visa fem skaer som denne gjorde dåligt i föregående match.... Suck! Snacka om opedagogiskt... Kanske att man kan visa en dålig sak, mendå måste ju denna följas av minst en bra sak också! Att man skulle kunna införa The Swedish trap i Mora IK trodde man ju var möjligt, men då MÅSTE alla fem på banan underkasta sig detta och inte bara tre eller fyra. Visar det sig att detta inte fungerar eller att man inte riktigt har materialet för det, så kanske man ska byta strategi och inte bara kritisera de sina i media gång på gång.....
   Magnus Arvedsson är väl heller inte världens bästa man att möta media mitt i eller efter matcher. Att gång på gång såga sitt lag jäms med fotknölarna är, mig veteligen, ingen bra medicin om man vill gjuta mod i ett gäng hockeyspelare med sargat självförtroende. Att man vid vinst ser sig som en i gruppen och uttalar sig i termer som "vi", men vid förlust istället använder ord som "de" och "frökenlir" är heller inget som övertygar 25 vuxna hockeyspelare om att de är värda mer än vatten sin ledares ögon...... Jag vet att en del kvällstidningsreportrar jublat åt denna inställning hos Arvedsson, men ibland är det nog bättre med en vit lögn, än att vara smärtsamt ärlig. Jag antar att spelarna ändå vet när de gjort en dålig match och då behöver de inte tryckas ner ännu längre i skorna. 
Jag var länge en av de som försvarade att Arvedsson skulle få vara kvar, men nu tror jag att detta var oundvikligt. Nu finns det också gott om tid att reparera den skada som eventuellt skett och nu är det lite grann upp till killarna i laget att bevisa saker och ting. 
   Men hur blir det med Djoos och Melin i båset då tro? Jag tror att det kommer iallafall att bli lite mer vaskningar i femmorna under matcher, samt att stämningen i gruppen kommer att förändras till det bättre. Simons säger ju i intervjun på hemsidan att det ska in en tredje kraft i båset, men vem denna tredje kraft är, står skrivet i stjärnorna.
     Jag vet vem jag vill se som huvudcoach nästa säsong och väljer att gå ut med det nu: Tomas Montén är rätt man att leda Mora IK, tror jag. Jag vet inte hur hans nuvarande kontrakt med Djurgården ser ut, men det är värt att kolla upp. Där har vi en blivande stortränare som stått på tillväxt i många år nu och är mogen ett huvudtränaruppdrag.
  

* Nu är det Skellefteå som ska få se vad som komma skall av Mora IK framöver och det redan på fredag. Jag såg förresten att Jimmie Ericsson var tillbaka i ett par matcher redan innan uppehållet, efter skadan han ådrog sig vid sin diving, sist Skellefteå var här. Det måste ha varit den längsta skada som en spelare åsamkat sig själv vid en diving någonsin. För ni ska inte inbilla mig att Harant nuddade "leksingen" vid den situationen, han var ju flera decimeter ifrån!
  

Dala"fucking"pressen

* Dags igen.... Jag säger som DD imorse: FBK är inne i en lite dåligt trend med bara en seger på de senaste fem matcherna. Mora däremot har en lite bättre trend, med en förlust, tre oavgjorda och en förlust. Ja, den är LITE bättre än FBK:s, men kom igen nu för fan!! Det är nog bara att inse att DD också ingår i Siljans avlopps IF:s gulligull förening. Lite bättre, bah! Dra helsiki! Förmodligen hade samma skribent tippat att Siljans avlopps IF, hade vunnit alla motsvarande matcher, mot Luleå borta, MoDo hemma, Djurgår´n borta, Frölunda hemma och Timrå hemma. Jag antar att de flesta "opartiska" förståsigpåare på dalatidningarna hade tippat 15 Siljans avlppps IF poäng i de fem matcherna. Belfour i mål, Selänne och Friesen som målsprutor, Niedermayer på backen och fan och hans moster i avbytarbåset.....
   Ja, ja vi får väl se vart det bär, framåt vårkanten.
Idag hade faktiskt Falu-Kuriren ett reportage inför FBK- Mora som var 2 gånger fem centimeter. Det är första gången jag ser det iallafall... Kanske Carl-Johan Goth börjar ta till sig lite av kritiken....

  

Tankar efter suddensegern mot Timrå

* Fy fan vad skönt! Om inte detta stärker moralen, så vet inte jag. Det var ju i princip så att man var beredd att både gå hem och ta gift på att vi skulle bli utan poäng efter två perioder. Det fanns inte nåt som talade för att Mora skulle få med sig några poäng överhuvudtaget. Allt och då menar jag verkligen allt, talade för att Timrå skulle ta med sig alla tre poängen hem till Sundsvall! Det tog på nåt hela tiden, inte en passning eller skott gick fram, Vinnerborg var mer slut i pannan än vanligt (absolut den sämste aktören på banan!), hemmaspelarna såg ut att hänga med huvudena, Pitkämäki släppte ett billgt 1-3.... Ja, i princip allt pekade på tre lätta Timråpoäng. Men så hände nåt, efter det att Timrå gjort 1-4.
    I mina ögon är det "Simme" och Skogs som står bakom vändningen. Vilken kraft "Simme" visade, han måste ju ha skjutit fem skott på mål, bara i den sista perioden. Det enda mål som inte kom från backklubbor ikväll var det som Toukko styrde in framför mål. Det verkar för övrigt bara vara just Marko som vill/vågar inta den positionen. Mer folk framför mål, tack! I min bok får Skogs, Simons och Harant plus.
   Det måste för övrigt ha varit första gången iår som Arvedsson vaskade om i kedjorna. Bra! Mer sånt framöver.... Äntligen bänkades lagets kallaste lirare, Lindström... Det måste vara så att "Bacon" uttryckt vad han tycker till tränarna, var sjuk eller så har han varit på Wasa, för annars borde väl han ha fått chansen. Frustrerande att bara sitta och nöta bänk när en kedja bara underpresterar kväll efter kväll....

* Mannen på sektion H, rad 8, plats 3. En rabiat, rödnäst karl i sextioårsåldern med en syrénfärgad tröja, förmodligen alkoholpåverkad, satt och hoppades att Timrå skulle vinna med 10-1. Hoppades att Brynäs skulle vända mot HVMora gorde inte ett rätt, allt var fel. Då frågar jag mig, vad ska man dit och göra då, om allt är så förbannat dåligt? Bättre att vara hemma då och rasta hunden, knyppla, spela bongolotto, eller vad fan som helst. Men stanna hemma för tusan!! Dina bänkgrannar orkar inte höra skiten längre!! Han påstod till och med att Leksand kommer att åka åttor runt Mora i kvalserien...
   Men då kan jag påminna dig och alla andra om att det är en jävla skillnad på att möta Timrå hemma och att möta Borås hemma.....Många (framförallt Carl-Johan Goth och hans kollegor på dalarnas tidningar) verkar glömma den lilla, lilla detaljen. Vilken pajas förresten som inte ens har svar på de insändare som vait införda i MT den sista tiden. Men det är väl svårt när man är råleksing... Usch och fy!

* Vinnerborg måste ju ha spelat på en Timråseger. Varför får motståndarna göra som de vill mot Bastiansen? Det är ju helt otroligt att de inte tar ut nångång...

* Synd att Brynäs vände och vann i sudden..... SSK vann ju också och nu är DIF på väg in i bottenträsket med stormsteg..

Tabell mellan de fem i botten...18/12

* Jag har roat mig med att påta ihop en liten sammanställning hur det sett ut hittills i de inbördes mötena mellan de fem lag som återfinns på de fem sista platserna i tabellen. Det är ingen munter läsning för oss Mora IK- anhängare. Det visar sig att vi har fasligt svårt att vinna "rätt" matcher. Men det är ju förstås i den mån man kan prata om "rätt" matcher. Det är ju faktiskt så att om vi inte heller hade vunnit "fel" matcher, så hade vi ju garanterat varit årets Malmö/Leksand. Det vill säga hopplöst avsågade redan nu till jul....
   Lite orväckande är det att Tomas Skogs säger i en artikel på expressen.se idag säger att de har svårare mot andra "kämpalag" och lite lättare mot de mer spelande topplagen. 

http://www.expressen.se/sport/1.972901/fordel-brynas-i-bottendramat  

Det som är oroväckande med detta är ju att Mora har fler matcher mot just såna "kämplag" än mot så kallade topplag. Men det kan ju vara så att även dessa andra kämpalag kommer att få det svårare och svårare att vinna dessa matcher. Då gäller det att Mora vänder på den trenden..!
Jag vill ju också gärna att Djurgården ska dras in i den här striden kring strecken och jag tror att de är på god väg att bli ordentligt insyltade i dramat kring strecken.
Brynäs IF

11 7 0 4 36-27 20 Poängsnitt: 1,82 / match
Luleå HF 

11 6 1 4 29-27 20 Poängsnitt 1,82/ match 

Södertälje SK
11 4 3 4 19-24 15 Poängsnitt: 1,36 / match

Skellefteå AIK
12 4 2 6 29-29 13 Poängsnitt 1,08 /match
Mora IK

10 2 3 5 17-27 7    Poängsnitt 0,7 /match

Moras matcher mot dessa lag har hittills sett ut som följer:

Södertälje SK- Mora IK 2-1

Skellefteå AIK- Mora IK 6-1

Mora IK- Brynäs IF 2-1

Luleå HF- Mora IK 4-3 SD

Mora IK- Luleå HF 2- 5

Brynäs IF -Mora IK 4-3

Mora IK- Skellefteå AIK 3-2

Mora IK-Södertälje SK 1-1

Brynäs IF- Mora IK 1-0

Luleå HF- Mora IK1-1

De viktigaste matcherna under skolornas jullov är de som kommer att spelas hemma mot Skellefteå och Södertälje. Det känns ju inte helt fel att de är på hemmais heller, eller hur det nu är? Mora har ju faktiskt inte rosat marknaden hemma heller på sistone.....


Dags att ta nya tag igen!

* Så var det dags igen! Timrå hemma och tre friska poäng står på spel. Det låter som om det blir en match utan både Martti Järventie och Yared Hagos. Fan också, det hade varit intressant att få se hur det skulle gå om vi hade haft ett helt ordinardie manskap att ställa på banan. Men det har man väl aldrig, så det är väl bara en hypotetisk tanke.
   Tomas Skogs borde ju komma tillbaka från ett, i mitt tycke, lyckat landslagsuppdrag, full av nytt självförtroende. Bara att hoppas att han fortsätter sin utveckling och är lika stabil som vanligt i den röda hemmadressen. En annan backkämpe som är tillbaks i laget är Pierre Johnsson. Skönt, eftersom han i mina ögon varit den back som genomgående varit den bästa av "de våra".
   Det gäller väl som vanligt att hänga med hyfsat i den första perioden och sen gasa. Det verkar ju som om årets MIK har en tendens att börja med att ge motståndarna två eller tre mål i handikapp för att sen börja spela i de två sista perioderna. Man får väl hoppas att MIK leder med 7-1 eller 8-1 när det återstår ett par minuter, för då ska det väl kunna bli tre poäng. Nej, skämt åsido. Men visst känns det tungt att de gång på gång släpper in motståndarna i matcherna när man tycker att det "bara" vore att stänga tillställningen. Skärpning på den fronten och det kan börja trilla in lite trepoängare. Och OM det skulle gå vägen och vi tar en tre fyra treor på raken, då klättrar vi förhoppningsvis i tabellen....

Dagen efter Cze- Swe

* Som vanligt så var ambitionen att se hela matchen mellan Tjeckien och Sverige. Men som vanligt blev det inget av den amitionen.... Det  blev mest att laga middag, medla och plocka upp efter vildbasarna. Men att döma av det jag såg, så verkade det som att det var flera backar i Sverige som hade det jobbigare än Skogs, iallafall.... Skogs hade väl ett ass till ett Tjeckiskt PP- mål, men det var stabilt för övrigt. Däremot såg det ut som Peter Nolander hade det lite tyngre.Han var inne på flera baklängesmål och såg ut att vara lite på efterkälken.
   Jag noterade även att Ivan Huml var med i Tjeckiens lag. Det hade förbigått mig. Jag vet dock inte hur det funkade för den gode Ivan, jag hade full fokus på barngruppen hemma och på Sveriges unga lag.
   Jag baserar dock denna analys på de fragment jag såg av matchen....

* Inget nytt under solen, vad det gäller vår nye "sniper".

* det är inte utan att man längtar till den 18:e, Timrå hemma. Då är det dags att vi startar en "winning streak"... Tre- fyra trepoängare på raken och vi far som en raket upp genom tabellen. 

Mina tankar kring hockeyn i luciakylan....13/12

* Det känns lite roligare än vanligt att följa Tre Kronor under den stundande turneringen, Chanel One Cup.... Det som får mig att vända blickarna mot TV:n ikväll är naturligtvis det faktum att Tomas Skogs finns med. Det ska bli väldigt spännande att se hur pass han står sig i den internationella konkurrensen. Jag såg att han ska bilda backpar med Jonas Frögren. Kul med ett helt backpar från Dalarna, synd bara att inte Frögren också spelar i Mora.   
   Fördelningen är visst att en back ska stå för offensiv och snabba uppspel, medan den andra är lite mer utpräglat defensiv. Jag kan inte för allt i världen se Skogs om den defensiva länken i det backparet.....
   Det är bara att hoppas på att Skogs klarar sig bra och att han får ett lyft och att hans utveckling får en push framåt....

* Jag och många med mig har uttalat en önskan om att Mora ska förstärka. Naturligtvis har Don Simons sina krokar ute och kommer att bjuda på de spelartyper vi behöver, som bjuds ut på marknaden. Det är dock viktigt att denna/dessa spelare verkligen är en förstärkning och tillför något. Annars kan det kvitta... Det är ju synd att handla bara för handlandets skull.

* Jag såg förresten Per- Olov Ejendal gå runt i Kupolen glatt samspråkande med Sidney Crosby. Tro om det är nåt på gång? :)

* Patric Blomdahl blev avstängd för sin tackling på Victor Lindgren i två matcher. Men vad hände med mordförsöket som Per-Anton Lundström ägnade sig åt mot Tommy Sjödin? Det är väl såna överfall som borde beivras och inte rena tacklingar..... Men det är väl kanske viktigt för hockeysverige att Skellefteå spelar i högsta serien, så det är nog därför som de bahandlas med silkesvantar....

Tankar efter Mora- Frölunda

* Varför måste det alltid vara så här? Fan att man inte ska kunna hålla tätt i slutet. Det är alltid så att man när man sitter och tittar på läktaren ska gnaga på nagelbanden, spotta och fräsa på domaren, våndas och bli besviken. Hur kan man tappa en 3-1- ledning, PÅ TOLV SEKUNDER? Fan! Det känns verkligen som att vi tappade två poäng idag, inte att vi tog en. 
   Är det så att motståndarna läst sönder Moras försvarsspel...? Det är väl typ sex mål de sista tre matcherna som har sett ut som 3-3- målet idag. Juha är inte särskilt vass i sidled... 0-1, Juha i sidled... 3-2, Juha i sidled och 3-3, Juha i sidled. Däremot så tar han alltid alla puckar utifrån, oavsett hur mycket folk som står i vägen och man fattar inte hur karln kan se nåt överhuvudtaget...
   Och vad är det för idioter som hockeyligan släpper in på banan i randigt? Det var verkligen riktiga överfall som resulterade i tvåminutare i andra perioden....
- Den klockrena tacklingen som Anders Nilsson delade ut på Antti-Jussi Niemi, resuterade i en tvåa för charging...
- Ari Ahonen hoppade ut ur sin målgård och träffade Teemo Elomo. Det resulterade i en tvåa för charging, PÅ ELOMO!
- Tero Mättä kämpar om pucken vid sargen i spel fyra mot fem. Och får en tvåa för crosschecking! Men när Mora har power play, då är det precis som om det inte finns nån regelbok att hålla sig till. Frölunda fick ju lov att hugga, slå och haka hur mycket de ville när de var en man mindre...
Fullständigt horribla utvisningar alla tre. Vilken jävla tur att inte Frölunda lyckades göra nåt mål på nån av dem då. Det är nog så att Tomas Andersson passerat toppen på sin domarkarriär och är på väg utför. Fy fan va pinsam han var idag... 
   En ny tung skada finns det att rapportera om efter matchen idag också..... Mikko Kurvinen fick en smäll mot en axel och tvingades kliva av.... Suck. Nu har vi snart inga backar kvar. Hur ska detta gå, nu när vi har våra tre bästa backar på skadelistan? Martti Järventie, Pierre Johnsson och Mikko Kurvinen måste komma tillbaks... Och det fort! 
   Jag vill att vi värvar lite nytt folk NU, innan det är för sent!

Hur fan kan Skellefteå vinna mot HV hemma?
Hur fan kan MoDo ta stryk i Södertälje?
Hur fan kan Luleå ta poäng i Cloetta center?
Hur fan kan Brynäs slå Timrå borta med 2-0?
Hur fan kan Djurgården slå FBK i Karlstad gång på gång?
Konspirationen kanske... :)
Alla, precis alla reslutat gick emot oss också!
Tungt nu, men skam den som ger sig.

Nu tar vi ett välbehövligt uppehåll, tränar, bryter ihop och kommer igen!!
  

Dif- Mora, dagen efter...

* Det blev en pinne iallafall. Jag tror att Mora blev så tagna på sängen av att plötsligt ha fått en bra start på en match! Det skulle verkligen vara intressant att se hur detta Mora skulle reagera om man fick gå in i den första periodvilan med en två/tre- målsledning... Men det lär ju aldrig hända! Förr var det alltid andra perioderna som var riktig skräck, men nu verkar det vara starten på matcherna som är lagets akilleshäl. Men. men en poäng är inte fy skam mot DIF borta. De sa på sportnytt att ett skadedrabbat DIF lyckades ta en poäng mot Mora. Precis som att inte Mora är skadedrabbat...... Men det är väl som vanligt att Mora inte existerar..... Jag säger som Pelle Bäckman sa häromdan att "- Djurgården är duktiga på att gnälla och grina, när de har skador". Ja och det har ju inte alla andra lag.... 
   En annan positiv sak med gårdagen var ju att Skellefteå förlorade..... :)
Nu tar vi tre friska på Lördag och sen hänger vi oss åt pepparkakor och glöggen..... Själv tänker jag hänge mig åt en eller annan butt ikväll! Barnfri fest to come!! Tack för det Ola &Åsa.

Per-Anton Lundström 2.0

* Ja, det blev som jag trodde... Idioten Per-Anton Lundström behandlades med silkesvantar av diciplinnämnden. Han visade stora prov på sin fula tacklingsteknik, mot Brynäs. Enda anledningen till att Tommy Sjödin kom levande ur situationen är att han verkar ha fått syn på ärkeidioten i ögonvrån.... Annars hade det nog varit slut på en lång och framgångsrik karriär som ishockeyspelare. Usch och fy, vilken ful spelare. Jag har hävdat det tidigare och säger det igen, Skellefteå spelar fruktasvärt fult och det föreligger alltid en stor risk att skadas när man möter dem!
   Bara att hoppas att de fortsätter sin kräftgång och förankras under det nedre strecket! Sen kan väl Malmö, Rögle eller Västerås spela ner dem ett hack i seriesystemet. Synd bara om spelare och publik i allsvenskan som sen måste dras med denna elakartade svulst nästa säsong, men jag är glad om jag slipper se dem. Jag kommer då inte besöka Ejendals arena för att få se detta fult spelade lag!
   Men kan nån förklara skillnaden på tacklingarna som Kankanpärä delade ut på Klasen och den som Per-Anton Lundström delade ut på Erik Andersson i Timrå? Lägger man den till den som han delade ut (nåja, ämnade iallafall dela ut) mot  Tommy Sjödin igår, så borde man ju gömma skridskorna för fjollan, åtminstone fram till jul! Bort med såna tag. Visst är det härligt med att det smäller i sargerna, men det finns rena, rejäla tacklingar och så finns det Per-Anton Lundströms! Hade han, som normalt, blivit avstängd för sitt påhopp tidigare, så hade han ju inte fått spela igår och då hade ju inte slagsmålet i båset blivit av heller!  All heder åt Widing förresten, för vad som helst ska man inte tolerera, inte ens från detta sopgäng!
 
   Skämmes tammefan, diciplinnämnden!!  

Djurgården- Mora 6/12

* Dags för drabbning igen. Djurgården står för motståndet i Johanneshovs isstadion... Att hoppas på att det ska bli 3-0 till Mora igen, är kanske att hoppas på för mycket. Men visst ska det väl kunna bli seger. Det är iallafall jag övertygad om. Detta är ju återigen en match som det vora j-ligt nyttigt att vinna. Detta eftersom Brynär möter Skellefteå hemma och Luleå möter SSK..... Övriga kommentarer överflödiga. Jag tror att jag kommer att slänga in en slant på Moraseger och förmodligen också en tjuga eller två på 0-3....

Ronnie Pettersson och Jimmie Ölvestad har varit borta från spel ett tag och saknas i laget även fortsättningsvis.Edvin Frylén, Kristofer Ottosson och Nichlas Falk spelade inte senast men är aktuella för matchen mot Mora.
 Martti Järventie är skadad, men på god väg tillbaka. Precis som mot Timrå senast saknas Pierre Jonsson, Yared Hagos och Anders Danielsson. Juha Pitkämäki kommer att få nytt förtroende i kassen.

Reflektioner från gårdagen

* Det kändes jälvigt surt igår..... Men med tanke på hur första perioden får man väl vara glad att det inte blev tvåsiffrigt i arslet. Men vilken andraperiod, vi fick se!! Det måste ha varit så rutorna skallrade i omklädningsrummet i första pausen. Men i den första perioden hade det nog fan varit bättre att ha haft J-20 laget på plan. Det var jäkligt synd att plexit skulle gå sönder precis när Mora fått luft under vingarna. Då fick ju Lückner en gratis-Time Out.... Man undrar ju vad som skulle kunnat hända om det inte skett.... Men tänk om inte om fanns.
   Annars var det väl inte riktigt som vanligt när MoDo är på besök, Wernblom filmade till sig utvisningar förvisso. Men Sundström var ju inte med, så det var lite mindre gnäll på domaren.
Tänk att tre, om inte alla, mål som MoDo gjorde var precis likadana. Man tappade markeringen på killen vid Juhas vänstra stolpe. Helt otagbart för Juha och helt horribelt att man kan gå på samma grej så många gånger....
   Jag hade ju känslan innan matchen att det inte skulle bli nån vinst, men visst hade Mora varit värda en poäng som matchen ändå utvecklade sig. Det var en skaplig utvisning Lärking tog på Batsiansen i tredje.... I anfallet innan friade han hellre än fällde när Bastiansen hade en klubba i armvecket och inte kunde servera Huml öppet mål.....
   Lärking är nog ärkepajasen nummer ett i den svenska domarkåren. Det är YTTERST sällan han vill att Mora ska ta några poäng..... Det ville han tydligen inte igår!
 Bastiansen snackade till sig en tia efter slutsignalen och jag är inte förvånad. Fy fasen vad mycket han får stå ut med innan han får med sig en utvisning. Bra att "Basse" reagerar!
   Vem är det som räknar skotten egentligen? Skotten i sista perioden igår var 10-10. Hur fan kan det vara möjligt? Mora måste ju ha skjutit 10 skott bara sista minuten.... Hade de verkligen inte ett enda skott på de första 19 minuterna i tredje? Eller hade den som räknar skotten somnat. Kanske gick det för fort så man inte hann registrera alla skott...... På tal om skott förresten, så måste hälften av MoDos skott ha varit nedläggen mot Pitkämäki. De la ju varje puck ner mot mål.....
   Synd att inte Mora kunde vinna igår, när de hade haft lite flyt med övriga resultat. Nu känns det som att det måste bli vinst antingen mot DIF borta imorgon, eller hemma mot VF på lördag.... Imorgon möts nämligen Brynäs- Skellefteå och Luleå- Södertälje..... Huvva!
  

Mora- MoDo 4/12

* Så var det då dags för ett nytt möte med de regerande svenska mästarna MoDo. Det är ett MoDo med ett lite stukat självförtroende som kommer hit. De har väl inte direkt rosat marknaden och är på god väg att på allvar dras in i striden kring de nedre strecken. En kul detalj är ju att MoDo alltid gör sin sämsta match för säsongen mot Mora. Det är bara att hoppas att de fortsätter med det... När de möttes uppe Ö-vik senast så var det ju till och med den sämsta match som MoDo gjort under hela Haralds tid där.... Gärna en ännu sämre idag då, tack!
  Det som talar mot Mora tycker jag ändå är att det vore så j-la bra med en seger nu. De har ju inte vunnit rätt matcher tidigare iår..... Kanske tur att det är MoDo som kommer på besök....


* Martti Järventie och  Kenneth Bergqvist är långtidsskadade och kommer inte till spel mot MODO. Till denna skadelista kan vi lägga Yared Hagos som fick en hård smäll mot ena axeln mot Luleå i lördags och tvingas till vila i ett antal veckor. Järventtie körde en del skott också på måndagsträningen, och kände tydligen inget i de momenten. Men han väntas inte bli aktuell för spel igen, än på ett tag. 

Pierre Johnsson kommer inte heller han att spela mot Modo. Såret i skinkan är inte läkt än.

    Tillbaka i laget igen är i alla fall forwarden Toni Dahlman, som stoppades av magsjuka senast.
"Granis" tar Hagos centerplats, och Toni går in på sin ytterforwardsplats. Kul att Granström får chansen och hoppas att han tar den.
Mattias Timander (rygg), Per Hållberg (ljumske) och Niklas Sundström (axel) finns fortfarande på skadelistan. Oscar Hedman är spelklar efter hjärnskakningen mot Timrå förra måndagen och kommer till spel i kväll.


Per-Anton Lundström

* Med tanke på det straff som Markus Kankanperää  fick, så borde ju även denna idiot stängas av minst lika länge. Det skulle ju vara förträffligt med ett försvagat SAIK i fyra matcher framåt. Jag tycker att detta överfall inte är särskilt mycket lindrigare än det mot Linus Klasen. Men kanske dömer diciplinnämnden lindrigare när det gäller Skellefteå, även i detta fall... Så var ju fallet med Skogs vs. Goren...

Tomas Skogs

* Jag vill bara ta tillfället i akt att gratulera #23 till uttagningen till Tre kronor. Kul! Kör så det ryker, Tomas!

Spelarbudgetar som varierar...

* En del läsare på bloggen funderade om det verkligen var möjligt att Mora och Timrå hade samma spelarbudget. Det visade sig vid närmare efterforskningar vara en sanning med modifikation. Timrå hade visst lika hög spelarbudget som det lite sämre hockeylaget i Dalarna. Det skulle innebära att Leksand skulle hamna på en sjunde plats på denna lista. Det är därför jag menar att det är skandal för varje tappad poäng för Leksand. En tanke som slår en är ju också: Vad hamnar Leksands spelarbudget på om de inte skulle gå upp framåt vårkanten? Det blir spännande att se vad de ställer för manskap på banan med en allsvensk budget.... 


1) HV71

Spelarbudget: 40 miljoner

2) FÄRJESTAD
Spelarbudget: 40 miljoner

3) FRÖLUNDA
Spelarbudget: 38 miljoner

4) LINKÖPING.
Spelarbudget: 35 miljoner

5) MODO
Spelarbudget: 35 miljoner

6) TIMRÅ
Spelarbudget: 34 miljoner

7) MORA
Spelarbudget: 32 miljoner

8) SKELLEFTEÅ
Spelarbudget: 32 miljoner

9) SÖDERTÄLJE
Spelarbudget: 30 miljoner

10) LULEÅ
Spelarbudget: 29 miljoner

11) BRYNÄS
Spelarbudget: 28 miljoner

12) DJURGÅRDEN
Spelarbudget: 26 miljoner


Uppgifterna i denna lista är hämtade från:

http://www.expressen.se/1.939932

Hybris vid Siljans avlopp...

* Jag hörde ett lite roligt rykte under helgen. Det var nån som sa, (eller läste jag det på mik.se?) att Selänne var klar för Leksand. Han ska visst spela där från Februari månad.... Men det var inte nog med detta... Han var bara en del i ett "paket" med tre spelare som skulle förstärka.... De andra båda var inga mindre än Jeff Friesen och Scott Niedermayer.... Hm, blir det aldrig nån stopp på eländet....
Vad ska komma härnäst tro? Kanske att Canadas OS- lag från 2006 ska komma hit och spela kvalserien för Leksand? Det gör de ju såklart om Leksand kallar, eller? Jo, det är väl klart att alla vill spela i Leksand för de har ju såå fin arena, såå stor och bra klack, för att inte tala om den hockeykultur som råder vid Siljans avlopp!!

* Hörde en intressant siffra i helgen också om spelarbudgetar. Mora har en spelarbudget på 32 miljoner, ungefär som t.ex. Timrå. Leksand har en spelarbudget på 34 miljoner.... Lite mer alltså. Det gör det ju till en stor skandal varje gång Leksand tappar poäng i allsvenskan, eller hur?

Snart krackelerar konspirationen 2.0

*Mitt föregående inlägg om konspirationsteorierna som florerar kring Mora IK:s var i elitserien, blev ett uppskattat diskussionsunderlag på mik.se. De flesta håller i alla fall med om att det i dalapressen pågår en viss favorisering av det lite sämre hockeylaget i Dalarna.
   Men självklart så är det väl så att alla lag är lika välkomna att delta i elitserien om de kvalificerar sig och har ekonomin...
   Faktum kvarstår dock att det är svårt för vissa att acceptera att Mora återfinns i Elitserien. Men får det gå nog många år, så blir vi ju accepterade fullt ut.

Snart krackelerar konspirationen...

* Att det finns många konspirationsteorier kring Mora och dess vara i elitserien känner vi väl alla till. Men att det verkligen skulle finnas en konspiration, är det väl få som tror. Jag är dock en av dem.... Vad kan det annars vara när:
-  Kvällspressen gång efter gång ALDRIG skriver några egna artiklar om Mora IK. Visst finns det en del artiklar om de matcher som Mora deltagit i, men de är antagligen skrivna av nån TT- Nisse, eller också handlar de om motståndarna och vilken förbannat dålig match de gjort när Mora vunnit....

- Hockeykväll.... Om Mora spelat en måndagsmatch, så pratas det alltid bara om fem lag, det är som om inte Mora finns. Möjligen att det slätas över och Wikegård säger typ - "De grisar på, tar nån poäng här och där" -"Skittråkig resa dit upp...". Men nu har de ju spelat sina matcher på tisdagar, två på raken iallafall, så då har de ju sex lag att diskutera.

- Summeringarna på radiosporten innehåller ofta intervjuer från de flesta matcherna, men inte om ett visst lag är inblandat.

- Det enda undantag som finns när det gäller att tippa Mora sist, är Magnus Nyström på Expressen. Han tippade ju faktiskt Mota på slutspelsplats inför den här säsongen. Annars var det ju bara -"De är det sämsta laget", -"De har inte värvat nåt", -"De har bara en målvakt", -"De har tappat Kultanen och Brendl och ersatt med, ingenting", -"De har för dålig hall", -"De har sämst klack", - "De har lägst publiksnitt", "De har sämst och värst och minst och fulast fan och hans moster!". Men de har tamejfan den bästa pressbuffén!! Oj då, bara att svulla i sig gratis för herrar Ros, Anrell, Wennerholm, osv.osv. Då är det iallafall bra. Men det är klart att "Gratis är gott"...

-  Inte ens dalapressen bryr sig om Mora. Vem fan vill läsa två- tre sidor om hur det gick till när Leksand vann med 5-2 borta moy Huddinge? Leksingar förstås, men merparten av de som läser MORA Tidning, vill nog hellre läsa om MORA IK, förmodar jag. Visst finns det en del tappade själar i Mora också, som vill läsa om länets lite sämre hockeylag, men då kan de väl köpa Falu- Kuriren då, eller? Jag minns efter en Moraseger mot Brynäs hemma ifjol, då var det en helsida om att Ove Molin spelat sin, ja vad fan kan det ha varit, typ, 7000:e elitseriematch. Men inget om matchen för övrigt. Usch och fy!!

- För att inte tala om Radio Dalarna.... Pinsamt. Fylliga reportage om hur Leksand vunnit sin, fan vet jag, match i rad... OCH? Med den budget Leksand har, förmodligen lika stor eller större spelarbudget än Mora, så är det ju för fan skandal om de inte skulle vinna varje match... När Mora slagit svenska mästarna borta, Hv hemma och så vidare, då talar man iallafall om resultatet.... På sin höjd en tjugosekunders intervju med "Boggen" eller "Arved".... Jag minns efter en match mot Skellefteå ifjol, härhemma, då leksingen Lundin intervjuade Wernblom efteråt och bredde på och berömde Skellefteå! Pinsamt!! Jag mår illa!

- Sen har vi det här med domarna...... Suck. Förr om åren har jag tyckt att det varit lite illa att Mora alltid, ALLTID, ska få de internationella utbytesdomarna i sina matcher. i år är det tamejfan bara de som varit nåt att ha. De är iallafall lika dåliga åt båda hållen!! De svenska pajasar vi har har ju alltid "en dålig dag" i våra matcher. Visst måste de få ha det. Men om man har en dålig dag, borde man inte ha en dålig dag åt båda hållen då? Ganska genomskinligt.... Det måste finnas en regelbok som gäller Moraspelare och en som gäller övriga lag... (Minns Toukkos tripping på Sjödin kontra Sjödins tripping på Boggen när han var helt ren...) Varför kommer alltid domaren från Småland när Mora spelar hemma mot HV? Jo, de måste väl på alla sätt och vis få tilld et så att HV vänder sin dåliga trend mot Mora..... 

- Spelschemat..... Mora vann väl inte så många lördagsmatcher hemma ifjol? Ja, men då ger vi dem en massa såna då. Men inte heller det har hjälpt hittills. Och tur är väl det, för det är väl de som ger mest klirr i kassan för Don Simons. Kul att se vad som komma skall härnäst.....

Men eftersom inget av detta hjälpt, så måste de väl snart inse att Mora IK är ett lag att ta på allvar, eller?  Vi får väl år efter år fortsätta visa att vi är värda att spela slutspel. Snart kanse övriga hockeysverige inte ser oss som nykomlingar längre. Det vore trevligt med ett avancemang till semi och det kanske är dags för det iår.... Det vore väl en skaplig pungspark på förståsigpåarna, eller hur?

Luleå- Mora 1/12

* Det fínns en del godbitar att finna i eftermiddagens omgång, som gäller massor i de nedre regionerna av tabellen. Jag fokuserar mig, förutom Moras match uppe i Luleå, mest på Brynäs- SSK och MoDo- Frölunda. Vid vinst idag är det ju så att vi faktiskt bara är en poäng bakom MoDo eller Frölunda..... Samt att vi passerar Luleå i tabellen. Samma scenario innebär ju också att vi får 7 poäng ner till Brynäs eller 8 ner till SSK. Detta naturligtvis förutsatt att nåt lag vinner efter full tid... 
   Men det som framförallt krävs är ju att vi själva vinner mot Luleå. På två matcher hitills har vi ju bara mäktat med att ta en pinne, den vi tog uppe i Luleå vid full tid. Det är ju bara den extrapinnen som Luleå tog den gången, som skiljer de båda lagen åt i tabellen nu. Jag hoppas verkligen att vi slipper dra oss till minnes den bedrövligt dåliga match som Mora presterade mot Luleå hemma......Det kan ju bara bli bättre. Luleå kommer till matchen med 5-2 mot Djurgården hemma och blytunga 0-6 borta mot Frölunda senast..... 11 mål på två matcher framåt. Mora har på de senaste två mäktat med 3 mål framåt..... Mora har gjort 10 mål på sina senaste sex matcher.... Det låter som en tuff uppgift, men inte omöjlig. En bra start, med tätt bakåt och sen äter de sig in i matchen, då kan det gå.
   Jag tippar att vi vinner med 4-2. Både "Boggen" och "Liket" spräcker sina målnollor! 
 
* Oops, glömde nästan... Kom ihåg att hålla på LHC uppe i Skellefteå! De ska ju längre ner i skiten! En dålig dag kan ju alltid räddas av en förlust för Skellefteå!

I Luleå är det frågetecken för Tommi Miettinen, som ska bli pappa i dagarna och Kalle Kerman, som har svårt att övertyga tränarna om att han är värd en plats i laget.

I Mora är Kenneth Bergquist åter tillgänglig för spel, då axelskadan är läkt.
  Martti Järventie däremot återfinner vi fortfarande på skadelistan.
  - Vem av Juha eller Lasse som kommer att stå bestämmer vi under matchdagen, säger Pär Djoos, till morahockey.se. Magnus Arvedsson uttrycker dock till svenska fans att allt talar för att Juha är tilbaka i kassen.

RSS 2.0