Kan SSK så kan vi!

* Det som på förhand var en omöjlighet, hände ju igår. Hur i hela friden kan SSK helt plötsligt gå och vinna mot FBK borta?? Men det är väl ytterligare ett led i det oflyt vi är inne i nu. Ingen annan än spelarna själva kan reda ut detta och jag tror de gör det..... Den som lever får se.

Storebrorskomplex?

* Bara det faktum att det finns personer från Siljans avlopp som är in här och läser min blogg, glädjer mig. Det faktum att de lämnar kommentarer som de gör är jag inte heller särskilt förvånad över. En som kallar sig Vesslan skriver:
"Kan inte annat än glida omkring med ett leende på läpparna efter ännu en förlust för Mik. Ytterliggare en förlust för Mora men även en Seger för svensk hockey då pajaslag likt Miks anno 07 måste försvinna till förmån för lag med hockeykultur och fans. Att DD och andra dalatidningar följer storebror är väl bara ett bevis på Miks ointresse bland dalfolket då dessa bevisligen hellre följer serielunken i allsvenskan."

Här påstås det att Mora alltså skulle försvinna ur elitserien, till förmån för nåt lag med fans och hockeykultur. Jag vet att i Leksand anser man sig ha rätt till en plats i elitserien, just för att man har klacken, hallen och kulturen. Jag kan inte nog många gånger poängtera att det räcker ICKE för att gå upp i elitserien. Det man framförallt måste ha är ett spelarmaterial som räcker till och det har ju inte Leksand, så jag måste återigen konstatera att det blir ytterligare en kvalserie (om nu Leksand kvalificerar sig till den), med en ny 4:e eller 5:e plats.......
Men det är klart hallen, klacken, kulturen......

* Efter att ha besökt Ejendahls arena under Clas Ohlsson Cup, blev jag varse att där är man inte välkommen, såvida man inte är fanatisk hemmasupporter. Jag har i alla fall spenderat min sista krona i den hallen. Men det är ju så att jag hellre ser elitseriehockey än allsvensk, så det är kanske ingen risk.......

* Följande kommentar damp ner häromdagen också......
" kan inte annat än glädjas över att se hur hela *ora ik bleknar allt mer...Simons borde skämmas...ni jublar ju knappt vid mål längre?? haha...ses i kvalet..."  Den som skrivit detta har alltså varit i Mora på hockey och konstaterat att det inte ens jublas vid mål ens....... Aja baja, Smygmoring där. En som besöker FMM- arena för att få se elitseriehockey förmodar jag...... Du lär få fortsätta med det hanna.

Fjolåret vid den här tidpunkten

* Ifjol vid den här tidpunkten så vill jag minnas att det såg ut ungefär som nu.....Det är väl det sista halmstrå som finns att greppa efter. Men då fanns både Malmö, Frölunda och Djurgården som var ännu sämre..... Nu finns bara SSK. Ja, jag vet att de andra lagen också kommer att komma in i svackor, men det känns så jävla tungt just nu, bara. Det finns ju dessutom bara en klar räddningsplanka som jag ser det och det är just SSK.

Uppehållet närmar sig....

* Jag vet att jag längtade till uppehållet ifjol, men frågan är om det inte kommer ännu mer lägligt denna gång. Jag orkar inte bry mig om nån hockey nu på ett tag. ja, jag vet att det är två matcher kvar till uppehållet och jag kommer intresserat att följa både Frölunda och Djurgården borta, men sen blir det vila från hockeyn!

* Varför kan inte vi få ha lite flyt emellanåt? Vad hade hänt om "Simme" gjort 3-3 i box play? Han gjorde ju helt rätt, sköt i det hörn som målisen kom ifrån, men naturligtvis fastnar pucken under benskyddet på nåt sätt. Jag är tämligne säker på att våra motståndare hade gjort mål i 9999 av 10000, men inte vi inte. Nej då. Jag antar att det bara är hårt jobb, hårt jobb och åter hårt jobb, som räknas.

*Varför får motståndarna göra precis vad dom vill med Bastiansen? Han blev ju för f*n knockad framför mål och Pajasen Claesson bara viftar att han ska resa sig upp. Ja, det är nog enkelt. Bastiansen borde kanske knockat honom, för att sedan be honom resa sig...... Bah, Claesson kan dra långt in i mörkaste smålandsskogen eller vart han nu är ifrån. Fram för lite mer ryska domare istället, de är iallafall lika dåliga åt båda hållen och känner inte till förbundet, media, hockeyligan och domarkåren (den svenska) och den inställning de har till att Mora finns med i elitserien. Den fula ankungen från landet ska bort!! In med Malmö, gulligull- drantarna och ett Stockholmslag till och stäng skiten gör det bara!

* Jag går iallafall till Bokia idag och köper mig en bok om bridge!

* Det enda som hjälper nu är nog lite hårt jobb här hemma för en annan också, så man får tänka på nåt helt annat. Det är ju trots allt bara två dagar till match igen och då gäller det att försöka få tillbaka lite av intresset till dess....

* Kan Leffe Boork vara en kandidat till att bli sportchef i Mora? Han skulle väl vara en bra avlastare till Janne Simons, eller?

* Det ska bli spännande att se vad vi får för ny/nya spelare under uppehållet, för nåt MÅSTE det bli!!! En sniper från Canada tack!


Tankar inför övriga matcher 29/10

* Skellefteå  - Luleå - Ett av få riktiga derbyn i Elitserien numera.... Jag tror att det bli en hemmaseger ikväll och att det blir en grining historia. 3-2 blir mitt tips och håller Renbergs ljumskar?             
 
* HV 71- Linköping - Hv är svårstoppade på sin hemmabana, men jag tror att om det är nåt lag som rår på dem där så är det LHC. Eller LHC är iallafall ett av de lag som kan rå på dem......(Mora också naturligtvis). Jag tror på LHC- seger, men att det krävs sudden. Tony Mårtensson avgör till 3-2 i förlängningen.         

Mora- Timrå 29/10

* Åter dags att bege sig ner till FMM- arena. Jag vet inte om jag behöver poängtera det, men idag MÅSTE det verkligen bli en seger. Annars är det snart dags att ställa in sig på krisläge, modell större. Hemska tanke om det inte skulle bli en eller ett par segrar innan uppehållet.... Huvva. Då är det verkligen fara och färde. Men, det som håller hoppet vid liv, åtminstone hos mig, är det faktum att det trots allt inte spelmässigt sett så illa ut. Om man bortser från Luleå hemma, då det var total katastrof.

* Det känns inget vidare att Huml är skadad, men någon av de andra får väl se till att ta chansen. Jag tycker att "Bacon" är på rätt god väg att spela in sig i laget på allvar.

* Juha står ikväll igen.... När ska man pröva med Lasse från start? Juha kanske börjar bli sliten, eller? Visst är det väl bara han som startat alla matcher av alla målvakter , eller har jag fel? Det känns som att alla de andra lagen har luftat mer än en målis, så här långt.

* Ikväll tror jag stenhårt på seger. Timrå kommer ju faktiskt också med två förluster i ryggen. Mitt tips får bli 3-2 eller 4-2 i öppen kasse.... Riku Hahl kommer tillbaka efter handledsskadan i Timrå. Vi får se om det blir den injektion som "Challe" hoppas på.

* Jag är orolig för att vi kommer att få se säsongens sämsta publiksiffra i FMM ikväll...... 3.200 ? Ja, vi är nog inte fler som stöttar i motvind.....suck.

* För att försöka bryta trenden, så blir det ingen matchtröja ikväll...... Kepsen sitter däremot säkert.....

Besvikelsen vill inte släppa greppet....

* Idag verkar det vara en sån där dag när det aldrig blir ljust..... Det känns nästan som att man är bakis, trots att jag inte så mycket som tittade på en öl igår... Kom på sen att det måste vara besvikelsen efter gårdagens match, som fortfarande håller mig i ett järngrepp. Fan, varför kan inte Mora få ett skitmål då och då? Fan också, varför kommer inte Djurgården och Skellefteå in i sina svackor? Tröstar mig snabbt med att det känns så mycket roligare i slutet på säsongen om man klarat av svackan redan i Oktober.

* Jag såg i Dala-Demokraten att de skulle börja med nån slags direktrapportering på webben från Leksands matcher. Vafan håller de på med? Det är ju för fan Mora som är i elitserien! Men gullandet med detta förbannade Leksand bara fortsätter, i en allt mer utbredd form, verkar det. Det står ju för fan nästan mer i Mora tidining om Dalarnas andra lag, än vad det gör om det  första. Men, men det är väl bara att gilla läget och snabbt bläddra förbi skiten.

* Leksand förresten har ju imponerat STORT hittills denna säsong..... Radat upp segrar mot Borås, Almtuna, Huddinge, Hammarby och AIK....... WOW, men alla vet vi ju att deras svacka brukar komma i slutet på Mars/början på April..... Så det är väl bara att luta sig tillbaka och vänta på den......

Vad finns det att tillgå på marknaden tro?

* Är det nån som har koll på spelarmarknaden? Vad finns det egentligen att tillgå? De enda namn som florerar hela tiden är Jeff Friesen och Anson Carter...... Jag är av den uppfattningen att det måste till en spelar utifrån, för att få lite snurr på detta. Visst känns det väl lite dumt att lämna en icke- EU- plats öppen hela säsongen. Nej, jag tror att det kommer minst en spelare på artistkontrakt inom en inte allt för avlägsen framtid. Alexander Daigle?

Nu börjar det kännas tungt...

* Vilken bitter förlust det blev i eftermiddag..... Suck!
Vad ska man göra?  Dra nåt gammalt över sig?  Bara lägga sig ner och dö?  Skita i det här och börja spela bridge?
   Visst låter det lite lockande med bridge, men vad är det mot en kaffe med negerboll i FMM arena? Ingenting. Lite ljug med bänkgrannen, mycket stimm på domarj-veln och att pysa ut lite aggresioner.... Nej, det får bli till att bryta ihop och komma igen!
   Vafan, vi har ju fru fortuna nergrävd nånstans i sanddynerna i Hemus och nån gång måste väl nån hjälpa henne loss. Jag menar tre, TRE, ramträffar, vunnen skottstatistik och bra spel för övrigt, enligt rapporter från min man på plats i Gävle. Jag hävdar, med en dåres envishet, att vi fortfarande gjort det bra, trots att vi är inne i en svacka.....14 poäng, trots dåligt spel för det mesta, anser jag vara godkänt. Den här elitserien har, än så länge, inte bestått av nåt annat än en stor svacka! Faktum är ju att även de andra lagen kommer att ha sina svackor.....
   Det är ju bara så att det måste lossna för Elomo, Boggen, Bacon, "Liket", Hagos, Dahlman, ja you name it!! Det är inte många som det stämt för hittills iår, men ska ALLA forwards verkligen aldrig få nåt litet uns av flyt? Jag tror det och att det kommer snart, eller snarare det MÅSTE komma snart.

* Nu måste det vara slut på det här att ge motståndarna handikapp med 2-0, tidigt i första perioden. Hade det inte varit så idag, så hade vi vunnit och jag är tämligen övertygad om att vi vunnit i tisdags också om vi inte "gett" Luleå möjligheten att spela på ledning, efter 8 minuter i första.......
Samma visa idag, underläge med 0-2 innan matchen var åtta minuter gammal. Vi måste kunna hålla tätt, första tio i en match åtminstone, om vi ska kunna få nån form av trygghet. Numera gäller det både hemma och borta.

* Man kan ju alltid roa sig med att glädjas åt att SSK verkar vara ännu sämre..... Men det är inte särskilt mycket att glädjas åt om jag ska vara ärlig.

*Djoos brukar ju påstå att det där med tur brukar jämna ut sig under en lång säsong, men jag tror att det lag som jobbar hårdast lättare kan få lite flyt med studsar och dylikt. Nu krävs det ett j-la hårt jobb från samtliga och ett par segrar. För mig spelar det absolut ingen roll hur det ser ut eller om det blir 1-0 i matcherna, bara vi vinner ett par raka matcher.

* Timrå hemma måndag, Frölunda borta torsdag, Djurgården borta lördag........ Det ser inte ut som nån enkel vecka, jag vet. Men två segrar kommande vecka och vi har fått ett litet uns av arbetsro inför landslagsuppehållet.

*Undrar vilken moraspelare som är närmast landslaget? :) Pierre Johnsson, kanske...... Han är den av svenskarna i Mora som haft den högsta lägstnivån så här långt..... Men det är väl inte särskilt troligt att han skulle bli blågul i Karjala Cup. Eller?

Tankar efter torsdagens matcher...

* Det var inte mycket som gick Moras väg igår...... Hur kan Brynäs plötsligt vinna mot Timrå borta? Hur kan SSK ta poäng mot Skellefteå borta? Och framförallt, hur kan Luleå leda med 0-2 mot Mora, efter första perioden, utan att ha skapat mer än en halvchans? För övrigt fick jag inte många rätt i mina tips. LHC och HV, var väl de enda tipsen jag lyckades pricka. Men, men skam den som ger sig. Jag tar nya tag redan på lördag.

* Patrik Sjöberg då? Nja, ingen höjdare......Bl.a tog han en utvisning på Toukko för Kneeing, när han inte ens rörde Luleåkillen. Den fick han nog på sitt namn......

* Försöker hitta ny inspiration i bloggandet på dotterns 2- årskalas idag...... kommer med förnyad kraft imorgon, när Torsdagens debacle bleknat och jag hoppas att det bleknar fort!!


Mora - Luleå 25/10

* Usch och fy vilken dålig historia det blev...... Ingen i hemmalaget kom upp i normal standard. Och då menar jag verkligen INGEN. De enda som får godkänt i min bok är: Pierre Johnsson, Tomas Harant, Kenneth Bergqvist och Toni Dahlman. Av dessa är det definitivt Pierre Johnsson som sticker ut. Pierre har fått mycket kritik, på vissa supportersiter, men han har hittills iår inte gjort många misstag. Fortsätt så Pierre! Vi måste också komma ihåg att detta var "Bacons" första match för säsongen, så det finns nog mer att hämta där...Övriga måste upp minst två snäpp om det ska bli några fler poäng......överhuvudtaget.
  En kommentar från Pär Djoos i DD som jag tog till mig var:
"- Pojkarna försöker, det är inte det det handlar om, sade Djoos. "
Kanske dags att dessa pojkar blir till män då, innan det är för sent. Nu MÅSTE det verkligen bli poäng mot Brynäs på lördag, annars är det dags att börja ana oråd.... Första bortasegern? Kanske det som behövs för att få lite vind i seglen...

* Det kändes på nåt sätt som om matcher var över redan efter 0-2....... Suck, varför kan Mora aldrig vända ett underläge?

* Första avblåsningen kom efter 4.17 i första perioden..... Rekord i FMM- arena?

* Detta var i klass med Malmömatchen ifjol, då en 2-0- ledning vändes av Malmö till 2-3..... Dessa båda matcher är de i särklass sämsta hemmamatcher Mora spelat i elitserien.

* Magnus Isaksson, Linus Omark och Lubos Bartecko måsta ha elitseriens kortaste klubbor. Den enda som tävlar i samma division är väl Anders Söderberg.

Sjöberg dömer

* Kvällens domare är Patrik Sjöberg.... Hm, det kan bli vad som helst. Men med tanke på den nivå Tomas Andersson hållit hittills, så blir det iallafall bra att slippa honom för en gångs skull...... Den enda domare som varit riktigt konsekvent hittills är den där Ryska bandydomaren som var här. Han var iallafall lika dålig åt båda hållen......

Tankar inför kvällens omgång 25/01- 07

* Färjestad   - Frölunda - Jag tro att FBK:s seger senast var en tillfälig "topp" och att de återkommer ner på jorden och vi får se en bortaseger. Juuso Riksman kommer att klappa igenom och Frölunda vinner komfortabelt med 4-2.

Timrå - Brynäs - Ett Brynäs i spillror möter återigen en övermäktig motståndare. Det sämst som kunde hända för Brynäs var att Timrå tappade sin 4-1- ledning sist. Ett Brynäs helt utan självförtroende har inte en chans mot ett revanschsuget Timrå. 5- 2 eller 6- 2, blir mitt tips.          
                
* Djurgården  - Linköping
- LHC:s första bortaseger är ett fuktum fram emot 21:30- tiden ikväll. Verkligheten måste komma ikapp DIF snart och jag tror det börjar ikväll. 2- 3 eller kanske gör Tony Mårtensson 2-4 i tom kasse.....
     
* Skellefteå  - Södertälje -
Det tar emot att konstatera, men i den här drabbningen är det faktiskt bäst för Moras vidkommande om hemmalaget vinner. Jag tror också att de gör det och att det bli en relativt lugn och behaglig resa för Skelleftå till tre poäng. Till kvällens match är dessutom Micke Renberg tillbaka och då är det ett helt annat Skelleftå.... Tipset får bli 4-1.         
     
*  HV 71 - Modo
Tipset här blir en etta, det är inte många som åker till Jönköping och tar med sig några poäng hem. I MoDo saknas Andreas Salomonsson och förmodligen också Per- Åge Skröder. Men det som gör avsaknaden av dessa något lindrigare är det faktum att Artistspelarna Patrick Yetman och Ronald Petrovicky gör sina första matcher i sin nya klubb. I mina ögon är just nämnde Petrovicky den mest intressanta artistspelaren i elitserien, i kamp med LHC:s Surouvy. Resultat då? Tja, varför inte 5-2....
   

MIK - Luleå

9 Luleå    12  4  1  7  1  30- 40  14 
 10 Mora     12  4  2  6  0  24- 35  14

Huvva, vilken sexpoängsmatch vi har framför oss ikväll. Det känns ju skönt att den går av stapeln i FMM- arena. Mora har aviserat att det återigen blir Juha som tar plats mellan stolparna och att Huml förmodligen måste vila på grund av sin magskada.
Luleå däremot får tillbaks både Burström och Kerman. Den av de båda som behövs mest i Luleå, tror jag är grythunden Burström.
Nu måste det väl ändå lossna för "Liket" snart. Jag tror han blir matchvinnare ikväll och sätter ett par baljor. Juha Pitkämäki är nog revanschsugen och spikar igen kassen. 4-0 till Mora blir mitt tips. Jag tänker iallafall sätta en slant på det på oddset. Övriga målskyttar tippar jag blir Adam Andersson och Elomo. Svårt att tippa målskyttar förresten, men lite kul är det.....

Kerman har knäckt koden

* Kalle Kerman vet varför det är så svårt att vinna i Mora. Han har ju själv varit i den röda dressen i FMM- arena. Han säger till Norrländska Socialdemokraten att :
   "- Jag minns hur bra stöd man fick av fansen i den lilla hallen, då ville man bevisa för dem vad man gick för och alla jobbade lika hårt. Det är därför Mora är så svårslaget på hemmaplan, säger Kerman."
   Tro om det var därför som han gjorde mål då och inte nu...? Sämre stöd i Luleå då kanske... Jag vet inte hur fördelningen för Kerman såg ut i antal mål hemma/borta. Men kanske var det så att han gjorde flertalet av målen hemma.....

Förlunda- Brynäs

* Glömde visst att nämna att mitt 5- 1 tips inte var så illa...... Synd att man inte hade tid att lassa in lite stålar på oddset, bara....

Ed Belfour

* Fortfarande ingen Belfour i Leksand.... Inte i form... Hm, jag har läst att sportchefen i Leksand sagt att han tränat bra på egen hand, hela tiden.... Men han har väl inte sett särskilt fit ut, sen han kom. Nu blir det kanske inte debut förrän i mitten på November. Men då hinner han väl knappt spela några matcher innan han ska hem och bli pappa? Han skulle ju hem och föda barn i December...... Flipp eller Flopp? Den som lever får se...

Gårdagens matcher

* Luleå - Timrå 7-5 : Hur är det möjligt? Jag begriper inte hur Timrå kunde släppa 1-4...... Bara att hoppas att de är på nedgång tills de ska besöka FMM på måndag.....Men å andra sidan fick ju Luleås självförtroende en skjuts i rätt riktning tills morgondagens match.....

* Frölunda - Brynäs : Helt enligt ritningarna. Brynäs var helt chanslöst, trots att de vann skotten klart. Detta är väl ett tecken på att självförtroendet inte är på topp. Mycket avslut, men kanske inte de där riktigt heta chanserna. Noterade att 8 (ÅTTA) av brynäs 33 skott kom från den förmodade skyttekungen Brendl. Han är, helt enligt mina beräkningar, årets Kalle Kerman..... Jag kan inte begripa hur Brynäs kunde ge honom ett treårskontrakt. Han ska bara spela på ettårskontrakt !!

LHC- Mora 23/10

* Jaha, det blev som vanligt mot LHC.... Förlust. Av de femton matcher Mora spelat mot LHC hitills i elitserien, har vi tagit poäng i tre, TRE stycken. Vi vann i December 2004 med 5-2 i Cloetta, i våras spelade vi 1-1 hemma och så blev det ju 0-0 i lördags. Fem poäng av 45 möjliga. Är det månne så att en del lag passar vissa andra lag bättre eller sämre än andra? JA, det måste ju vara så. Att spela på LHC när de möter Mora måste ju vara rena banken på oddset. Men jag kan ge mig tusan på att om jag skulle göra det, då skulle Mora garanterat vinna!
   Nåväl, nu blev det inga poäng, men det var (såvitt jag förstår) stundtals bra spel från Mora och mycket slumppuckar som trillade in bakom Pitkämäki. Men faktum kvarstår att vi har inte gjort mål på två matcher nu och det duger inte. Jag tycker att på 125 minuter mot LHC borde man kunna göra åtminstone ett par mål. Men det är bara att bryta ihop och komma igen...... 
   Kul för Lasse Johansson att få känna på elitserien lite, dock. Jag tippar att Lasse startar mot Luleå imorgon. Det känns som att han behöver avlasta Pitkämäki lite nu.
   Nu är det nog så att sex poäng mot Luleå imorgon och Brynäs på Lördag är en nödvändighet, för att vi inte ska halka för långt efter. Men man kan ju även se det som att vi trots allt har 14 poäng och hänger med skapligt i tabellen, även om det inte riktigt stämmer. Men det får inte ta för lång tid innan det börjar stämma igen...... 

Kvällens omgång 23/10

* Frölunda - Brynäs - Allt annat än en ny Brynäsförlust nere i Scandinavium vore en första klassens sensation. Det enda som talar för Brynäs är väl just det, att ingen tror på att de ska kunna slå Frölunda borta just nu. Jag tror det kommer att dra iväg till nånstans runt 5-1 eller 6-1......          
     
* Luleå - Timrå - Ett tufft och hårt norrlandsderby, där jag tror, eller kanske hoppas, stenhårt på en tvåa. I Riku Hahls frånvaro, sätter Challe in Petr Tenkrat lite tidigare än vad som var tänkt. Jag tycker Timrå ser ruskigt starka ut och tar detta med 2-4...               
     
*Linköping - Mora
 - Linköpnig hemma är en sak, men Linköping borta är något helt annat. Men som bortaspelet sett ut de senaste två bortamatcherna, så tror jag faktiskt på en klar segerchans för Mora. LHC förstärker upp sin line up med Ivan Majesky och Tomas Surouvy, det ger dem en helt annan tyng, både offensivt och defensivt. Men jag måste ju tro på mitt MIK och tippar bortaseger med 3-1. Huml, "Liket" och Basti gör våra mål. Läste idag att Arved har ögon och öron öppna på spelarmarknaden...... Spännande. Hoppas att det dyker upp något att gotta sig åt snart.

Matcherna 22/10

* Visst blev det vinst för både MoDo och DIF, det tyckte jag var aldeles ypperligt. Det verkar dock som om Renbergs ljumskar höll. Men ett mål i baken i PP och förhoppningsvis ett duktigt stukat självförtroende.... Ner som en sten genom tabellen med Skellefteå, tack! Att FBK vann mot HV71 var väl synd..... Skulle vara intressant att se hur de hade hanterat situationen om de hade fått några raka nederlag.

* Wikegård då? Han lider med sin kamrat Boork och tycker att han borde ha fått chansen att fullfölja sitt projekt , med stor trupp och att bara spela med tre femmor. Kanske det hade varit intresant att få följa den utvecklingen några omgångar till, men nu blir det inte så. Wikegård placerar redan nu SSK i Kvalserien och inte mig emot.

* Jag hoppas att Skellefteå kommer in i en liten svacka nu, det vore bra om det kommer en liten svacka innan kammen växt sig allt för stor på dem. Om inte annat så kommer den förmodligen när Renbergs ljumskar säger ifrån och det blir nog snart.

Det blev Boorken...

* Det blev den gode Leffe från Sollerön som fick gå först. Det hade jag aldrig trott. Men visst är det en skaplig pungspark på herrar Wikegård, Nyström, Ros, osv.osv..... Tji fick de!! Alla och då menar jag ALLA hade sagt att det skulle bli "Arved" som skulle få gå först. Men nu blev det inte så..... Nu är det bara att vänta och se hur lång tid det tar innan Roger Melin eller Leif Strömberg får gå......

* Vem vill ta över Brynäs nu då tro? Det är förmodligen inte världens mest enkla jobb att försöka få fart på gubbarna där igen. Blir det Wayne Flemming som får uppdraget igen, tro? Kanske de ska slå en signal till den gode Harri Rindell, så de får fart på Brendl.... Vi får väl se. Mitt tips är att det blir en utlänning, iallafall.

* Skulle vara kul att se oddsen på den där "*Vem sparkas först"- listan nu igen. Hade man spelat några hundra på Leffe, så skulle man nog vara rik nu.

Det blev Norge för Wessner

* Jaha, då är det klart vad det blev med Wessner. Ett bra kontrakt i Norge. Han hymlar inte med att det blev bra med pengar.......
" Daniel Wessner, 25, lämnar Mora.

Han väljer Sparta i Norge - och får riktigt bra betalt.

- Det är inget att hymla med, jag fick ett bra kontrakt, säger han till sportbladet.se."
Bara att önska lycka till då......

*Öppnas dörren till en Icke- EU forward nu, tro?


Hur blir det med Bruun tro?

* I Johan Svenssons blogg påstods igår att Antti Bruun skulle vara klar för Malmö, men nu beskylls han för att ha bidragit till att det spruckit med denna övergång.
"Jag blev också beskylld att värvningen av Mora-backen Antti Bruun sprack bara därför att jag på bloggen skrev att han var på väg till Malmö."
Sista ordet är kanske inte sagt ännu...... Vi får väl vänta och se vad som händer med #33.


Visioner inför kvällen

Södertälje  - Djurgården: Vågar man hoppas på en djurgårdsseger. Men det känns inget vidare att hoppas på att Djurgården ska vinna heller, men det är ju samtidigt skönt om SSK kommer så långt efter som möjligt. 2- 4 får bli mitt tips. Sista i tom kasse...         
     
* Modo - Skellefteå: Här hoppas och tror jag på en gruvlig revansch för MoDo. Jag vill verkligen inte att Skellefteå ska vinna nåt mer i årets elitserie. De får gärna stanna på 18 poäng.... :) Tipset i denna drabbning får bli 6-1 och spräckta ljumskar för Renberg.         
     
* Färjestad   - HV 71: Eftersom jag tippat att FBK blir årets Frölunda, så tror jag att HV vinner relativt enkelt här, med låt säga 2-5. Det blir en succéartad comeback till Karlstad för Per Ledin, han gör två baljor och lyckas reta Kåberg så till den milda grad, Matchstraff väntar för "vilden" från Kumla... 

* Och sen en Moravinst imorgon, sen är vi förbi FBK!!

* Hur länge accepterar Kenneth Bergqvist sin situation? Varför får inte han spela? 

* Tänkte på en kul "look- alike" förresten: Bonde Karl- Petter och Per Ledin...... Nån som håller med?   

Bruun till Malmö

Bruun till Malmö

* Nu påstås det vara klart att Antti Bruun, ska spela för Malmö. Blir något att bita i för Leksand i kvalserien. Bara att hoppas att han tar med sig vad som gäller mot Leksand, ner till Malmö....

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=198971

MIK-LHC 20/10 2007

*Ja, det blev ingen seger mot LHC hemma nu heller. Men visst, det var en riktigt bra match, men det kändes som en förlust. För var det nåt lag som var närmast segern och värda seger så var det hemmalaget. Jag kan inte riktigt förstå hur sekretariatet bara kunde hitta två moraskott i sista. De måste ha slumrat till bitvis. Men, men en nolla till i kolumnen för Juha och en viktig pinne i jakten på topp sex...

* Nyförvärven då? #44 ser riktigt bra ut och jag förstår att flera klubbar ville ha honom i sina trupper. #7 kommer mer och mer, några riktigt fina raka uppspel igår. #16 är den som, näst efter #44, är närmast att infria förväntningarna jag haft på honom. Ett par riktigt vassa, oannonserade avslut igår. Bara en "idioträddning" från Staña, gjorde Toni Dahlman mållös. Att han sen missade pucken i slutet på första perioden, får tillskrivas den, vid det laget, dåliga isen..... #19 och #8 förväntar jag mig massor mera ifrån. Jag gillar inte när "Liket" istället för att gasa och gå rakt på mål, stannar till i mittzon och väntar på att nån annan ska komma ikapp och vilja ha pucken. En Lindström med självförtroende och i form gör inte så, utan han gasar och sätter den i första klykan!! Men det kommer, var så säkra. Får han bara sätta ett eller ett par pytsar så kommer det att lossna. Staña hade ju inte en aning om hur eller vart han räddade "Likets" friläge igår...Hagos är även han på uppåtgående, hans svaga inledning tillskriver jag skillnaden mellan liten och stor rink, samt att han kanske inte tränat ikapp än. Den som väntar på nåt gott........

* Intressant med lite nya formationer igår. Det såg ut som att det är på väg att fungera för flera killar.

* 0-0..... Hur ofta har det hänt i Mora. Ingen vet riktigt och jag har inte tid att kolla det just nu, men det måste vara många år sen sist. Anmärkningsvärt är också att Mora inte hade en enda tvåa på hela matchen. Man satt ju bara och väntade på den första utvisningen, men den kom ju aldrig. Det är jag tämligen säker på att det aldrig hänt. Jag undrar om det nånsin hänt i elitserien att det ena laget inte dragit på sig en enda utvisning. Fortsätter Mora att hålla sig helt ifrån utvisningsbåset, ja då undrar jag vart detta kan bära. 

* När kommer vår andra icke-EU- spelare?

* Kan det månne vara så att verkligheten hunnit ikapp Andreas Pihl. Han såg riktigt stabbig ut igår. Det gick för fort för honom många gånger. Trött och sliten?

* Den 2/2 -08 är det dags för MIK- LHC igen. Kanske dags att redan nu höra sig för om nån är intresserad av att ha min plats....... Skönt i alla fall att det inte blir nåt mer möte i FMM innan vi hunnit slutföra julskinkan, nyårsraketer och glöggkvällar.....

Dags för lördagsmatch igen

* Drygt en och en halv timme till nedsläpp nu, dags att börja fokusera. Det är hockeyhumöret som börjar komma mer och mer nu.
* Idag tror jag att det kommer att lossna för "Liket", han vill nog visa sina forna lagkamrater ett och annat.
* Jag har hört att det gnuggats lite nya linor på träningarna i veckan... Kanske är det så att sommarträningen släpper mer och mer nu. För visst har det varit mycket tunga ben hittills. Men vilken nytta den kommer att gör i December och Januari...
* Bruun till Malmö och Wessner tillbaka till Bofors är rykten som florerat de senaste dagarna. Om jag ska gissa, så löser MIF Bruun från sitt kontrakt medan Wessner lånas ut till Bofors. Vi får väl se.
* Otäckt jämt i Elitserien hittills. Det vore nyttigt med några segrar på raken så det driver på lite. Vi kan ju alltid börja i eftermiddag. Och på måndag. Det skulle vara bra att ha två segrar mot LHC innan vi möter Luleå hemma...... Då är det förhoppningsvis lite andrum och avstånd ner till dem....


Gårdagens resultat (18/10)

*Det mest anmärkningsvärda igår var väl egentligen att Djurgården vann så klart mot Luleå. 6- 1 är ju rätt stora siffror... Jag anser att SÅ bra är inte Djurgården. Men verkligheten kommer väl ikapp dem oxå.

*Synd att Skellefteå tog poäng mot FBK. Jag missunnar verkligen dem varje poäng de tar. Hoppas att det vänder snart. Men det är å andra sidan kanske ett kvitto på att FBK är på väg neråt, som jag sa tidigare.

*I övrigt vann ett starkt Timrå mot VF i deras borg. Starkt. Timrå är bra och kommer att finnas med fram på vårkanten när det drar ihop sig. Men nu är visst Riku Hahl skadad, det är ju illa för dem, men å andra sidan är ju Jonte Hedström tillbaka i full fart nu, så de lär ju inte försvagas nämnvärt.

* LHC hemma imorgon...Hm, det är med blandade känslor man brukar gå ner till hallen då. Jag vill minnas att vi bara tagit en, EN, poäng hemma mot LHC hittills i elitserien. Huvva!! Men visst vore det skönt med ytterligare en hemmavinst, så vi hakar på i den (som vanligt) stenhårda tabellen. 

 

Tipset får bli topp 6...

*Hur kan det komma sig att Eric Johansson helt plötsligt blev en stjärna? 
 Så länge han var i Mora så var han ju "bara" en av alla utländska utfyllnadsmedelmåttor som fanns i laget. Men så fort han skrev på för HV, så var han stjärna och ett kanonförvärv. Detta tog Herr Wikegård upp i hockeykväll.

*Jag frågar mig har Adam Andersson blivit nåt annat nu när han flyttat från MoDo till Mora? Från mästarback till, medelmåtta?

*När lossnar det för våra nyförvärv? Hagos? Har han varit med än? Lindström? Nån som sett nåt av honom? Den som är på gång mest av de nya är Dahlman, tycker jag. Där är det nog islossning på gång. En annan som börjar komma upp i någorlunda normal standard tycker jag är Järventie...... Men jag väntar fortfarande på #19, #8 och #7.
Tänk vad vassa vi blir när nån mer än Bastiansens lina börjar producera.

*Mina tankar kring tabellplacering är att jag tror att Mora överraskar IGEN och slutar på sjätte plats.

Gårdagens resultat (16/10)

*Har det månne vänt för Brynäs nu? Nja, nog måste de vinna någon eller några matcher till innan jag kallar det en
  vändning.
* Jag, och många med mig, hoppas att det ska vara fortsatt "troll i maskineriet" för den gode Pavel Brendl.... Mig gör det inget om han skulle stanna på 4 mål.....
* Helt enligt planerna gick det däremot i Södertälje, där våra konkurrenter om slutspelsplatserna delade broderligt på poängen.....
* MoDo och HV tror jag inte kommer att återfinnas i samma region i tabellen som oss. Konstaterar bara att det blev 3-4..... HV ser starka ut!
* När kommer vår artistkanadick tro? För visst kommer det väl komma en sån, det är jag helt övertygad om.
*Jag tror, eller snarare hoppas, att FBK är på väg neråt i tabellen som en sten. Årets Frölunda?

RSS 2.0