Slaget om Siljan 1.0

* Så är det då dags för del ett av två i "Slaget om Siljan".... Det ska bli ritigt spännande att se hur Leksand hanterar spel mot ett elitserielag igen. Nu har de ju haft två "lätta" matcher innan dagens drabbning. Vi vet ju hur det gick senast när de mötte Brynäs.....Jag minns också gärna hur det gick när Leksand mötte Malmö borta. Detta är ju egentligen de enda två matcher som Leksand mött ritkigt elitmotstånd. 
 
Med torsdagens match fortfarande färskt på näthinnan, då Mora fullständigt spelade ut detta Brynäs, ser jag med stor tillförsikt fram emot ett par timmars underhållning framför TV:n.

Om ALLSVENSKA Leksand ska rubba ELITSERIELAGET Mora, så ska de vara oerhört bra, det kan vi slå fast.
Det som kommer att bli avgörande dessa derbyn är framförallt målvaktsspelet. Jag skulle aldrig i världen byta ut någon av Moras båda målvakter, mot någon av Leksands.
Juha Pitlämäki är alltid lugnet själv och lär inte låta sig störas ikväll heller. 
 
Den stora "elitseriefixaren" i Leksand, Ed Belfour, har väl inte direkt rosat marknaden och han har vid flertalet tillfällen sett mer än lovligt darrig ut. Om Brynäs hade haft Belfour i kassen mot Mora, så hade nog Mora vunnit relativt bekvämt. Nu får vi vänta på islossnigen tills ikväll istället. 

En annan sak som jag tror Mora kommer att kunna hantera bättre än Leksand är det faktum att det kommer att bli grinigt. Jag har sett Roman Vopat, Rich Jackman och Michal Grosek alltför många gånger för att jag ska tro att de ska kunna hantera den press som de står inför.
Jag skulle bli förvånad om dessa herrar kan hålla sig från utvisningsbåset eller kanske till och med delta hela matchen. Men för min del får de väldigt gärna spendera tid i detta bås. 

Naturligtvis är det så att det kostar mycket mera kraft på några få spelare, om man spelar i boxplay jämfört med power play. Ja, jag vet att Mora inte rosat marknaden vad det gäller power play, men jag tyckte till och med att det såg skapligt ut i torsdags. Logiskt sett så borde ju ett powerplaymål komma närmare för varje gång man försöker......     

Håller Leksands backar för den forechecking de kommer att utsättas för i afton?
Jag är tveksam...... Nu kommer de absolut inte ha tid att kladda med pucken i sina uppspel....

Det känns tamejtusan som att det bara talar för att Mora ska vinna idag, men så är det väl kanske inte. Men jag väljer ju att analysera läget ur den synvinkeln. Kanske därför som det blir så....

En faktor som väl borde peka mot att det blir lillebror Leksand som drar det längsta strået är väl möjligen hemmaplansfördel. Men det kan också vara en belastning.
Eftersom det hördes spridda burop redan i matchen mot Brynäs, så lär det väl komma sådana ikväll också. Gärna för mig..... Om man buar ut sina egna hemmaspelare så gynnar det ju ingen annan än bortalaget.

I kvällens match kommer det att stå 2-4 på resultattavlan vid 20- tiden.....Tungan på vågen ikväll kommer, förutom Pitkämäki, att stavas Jansson, Simons, Bergqvist, Bogg, Skogs, Granström och Nilsson.......

Jag har blivit erbjuden ett vad på en tusenlapp (som gäller vilket lag som vinner ikväll) här inne på bloggen.... Men det är mot mina principer att ta godis från små försvarslösa barn.... 

Kul med Brynäsare som går in här och kommenterar.... Ena dagen med nick och nästa dag anonymt. Lite kul dock att ingen, INGEN, är anonym för mig..... 

Widing.....

* Det verkar finnas en del som fortfarande hävdar att Widing fick ett alldeles för hårt straff igår. Många säger 2+10, men vad skulle han ha fått det för? Checking from behind? Nja, nog var det snarare en oerhört feg cross-checking vi fick bevittna. Att det då skulle ha räckt med en två bara, det finns ju bra inte.
Men herregud han ger ju sig på en helt oförberedd motståndare efter avblåsning.
Att Beaudoin gav sig på Andersén när denne satt ner i Gävle är väl en sak, men han var iallafall förberedd på att han kom......

Nej, en liten sinnesundersökning på Widing och MINST två matchers avstängning!!

Mora- Brynäs 27/3

* Annat att tänka på ikväll efter hockeyn än en stor fet Gin och Tonic var inte att tänka på för min del.  Det är ju helt otroligt att ett lag som har två chanser på 65 minuter, skjuter 16 skott på 65 minuter och gör 2 mål på dessa 16 skott efter 65 minuter..... Sällan har en kvittering varit så rättvis!!

Man frågar ju sig, hur är det möjligt? Det enda svaret jag har på denna fråga stavas: Jacob Markström. Maken till målvakt som är "inne i zonen" har nog jag aldrig upplevt. Han tog ju för fasen pucken med plocken liggandes, både två och tre gånger.......Fantastiskt.

Det fruktansvärt fula påhoppet som Daniel Widing stod för på Anders Bastiansen, hoppas jag aldrig få se igen.
Det mest pinsamma med detta var ju det faktum att både Widing och Tommy "tuggummi- Tore" Sjödin tyckte att det var ett för hårt straff, med 5+20.....

Hm, jag undrar vad som rör sig i deras huvuden när de säger något dylikt. 
 
I mina ögon borde det inte ens räcka med det straffet. Det borde vara match penalty och ett par matchers avstängning. "- Det är ju första gången som en cross-checking renderar i ett matchstraff", säger Tuggummi- Tore till TV4 Sport. Men jag antar att det också är första gången som han ser en dylik cross- checking efter avblåsning bakifrån också....

Jag undrar om Tuggummi- Tore också tyckte detsamma när det gällde Eric Beaudions, så kallade påhopp, på Nicklas Andersén i omgång 53 i Gävle också? I mina ögon är det i så fall första gången som jag sett en lite lättare "puff" i ansiktet, renderar en match penalty och två matchers avstängning....

Pinsamt Sjödin!! Nej, spotta ut det där förbannade tuggummit och spela hockey istället. Sjödin fick förresten en propp av nämnde Beaudion så att han såg stjärnor och blev tvungen att byta direkt...... Ha!

I det Power play som följde ovan nämnda incident, så tycker jag faktiskt att Mora spelade ett ganska bra Power play, bitvis. Men det gav ju inget mål...... Att Pavel Brendl istället skull komma fri i det första anfallet efter detsamma och göra mål, var ju inte särskilt svårt att räkna ut. Jag har ju sett  jag vet inte hur många MIK- matcher denna säsong och hur många gånger har inte det hänt? 10? 15? 20? Ja, jag vet inte, men en jävla massa gånger är det iallafall.

Mora kan nog inte spela bättre än vad som var fallet ikväll, men ändå blev det bara en pinne.... Men vinner man skotten med 49- 16 och bara får 2-2 på hemmaplan, då vet inte jag...... Det enda jag vet är att detta Brynäs är ett av de två bästa lagen i kvalserien och att de kommer att ta den ena platsen till nästa års elitserie. Jag är inte så säker på att Brynäs släpper ifrån sig särskilt många poäng till överhuvudtaget..... 

Att Mora spelar ut detta Brynäs efter noter tar jag som ett gott tecken. Faktum är att Leksand måste vara fantastiskt bra om de ska ta poäng av detta Mora..... Bara att hoppas att Leksand har sin darriga vägg i mål i derbyna, för då kommer nog målskyttet att lossna och det redan på Lördag.

Det som oroar lite är det faktum att Yared Hagos linkade av redan efter 20 sekunder och att Tero Määttä klev av, med en trolig knäskada. Jag tror att vi har fått se det sista av dessa båda herrar denna säsong. Den som man saknar mest av dessa herrar är ju helt klart Hagos...... Jag tror att Hagos slog upp sin gamla axelskada och att det var sista gången för den här gången som vi såg den gode Yared i Moratröjan.

Beslutet att ta in Martin Jansson och Kenneth Bergqvist i laget, kan visa sig vara ett bra drag. I mina ögon var Martin bäste moraspelare och jag tror fortfarande att det är "morakillarna" som kommer att greja det här till sist.
 
Den sena kvitteringen tror jag gjutit nytt mod i killarna och nu kommer de med stor tillförsikt in i dubbelmötet med Lillebror. Jag ser också med tillförsikt fram emot dessa ock tror att Mora mycket väl kan ta sex poäng, på dessa två matcher. 

Nej, nu är Gin och Tonicen slut och det är dags att knyta sig......


Det börjar brännas!

* Det är väl förvisso ingen katastrof att förlora mot Malmö borta.
Det som inte bådar gott är sättet man förlorar på. Det var ingen riktig gnista och dålig inställning på alldeles för många igår. De enda som får godkänt av mig är Tomas Skogs och Juha.
Övriga MÅSTE rycka upp sig, så att vi slipper börja hålla på Malmö....

Jag tycker att det är tjänstefel om inte Kari sätter in Martin Jansson i laget till på torsdag. Är det nån som har rätt inställning i det här laget så är det han. Martin måste ju även kriga för ett nytt kontrakt till nästa säsong(vilket jag i och för sig inte tror blir i Mora), han måste visa upp sig från den rätta sidan. Detsamma gäller övriga "hemmaspelare" också.....

Jag är fortfarande av den uppfattningen att det kommer att räcka oerhört långt med att vinna alla hemmamatcher, samt två borta. En hemma har vi redan vunnit, fyra kvar alltså.... Vi har också vunnit en av de nödvändiga bortamatcherna, en kvar alltså. Matchen på torsdag mot Brynäs bli lite av en nyckelmatch, vinst och det blir lite ny luft under vingarna och vid förlust, ja det vågar jag inte ens tänka på för tillfället. 

Om inte Mora skulle vinna mot Brynäs på torsdag, så är nog risken stor att Mora och Leksand spelar bort varandra från hockeyns finrum. Jag tror att det kommer att bli delad pott totalt i derbyna och det räcker förmodligen inte för nåt av lagen, om det skulle bli torsk på torsdag vill säga. Men vid vinst tror jag bannemej att det kan bli sex poäng i derbyna av bara farten..... Vi får väl se framåt helgen....

Det verkar som att Leksand ganska enkelt avfärdat ett b- betonat Västerås idag (8-1 när jag skriver detta). Det innebär ju att vi kan räkna bort dem från diskussionen om en elitserieplats. Lite synd att inte Kenny kunde spela matchen mot Brynäs, för Rögle med Kenny Jönsson är ett helt annat lag än Rögle med Kenny i laget. 

Detta kommer att bli ett race med fyra lag inblandade och det innebär att vi kommer att veta inom de närmaste matcherna hur det kommer att se ut för vårt kära MIK. Brynäs hemma, Leksand borta, Leksand hemma, Brynäs borta och Malmö hemma är ju de närmaste fem matcherna.....HUVVA!  

 

Dags att landa snart....

* Ja, det är inte lätt att ta sig upp i elitserien med ett allsvenskt spelarmaterial.... Det är väl bara Mora som har gjort det hittills och då har ju ändå Elitserien drygt trettio år på nacken. Som det ser ut nu efter två omgångar, verkar det ju inte bli någon ändring på det, eftersom de två elitseriemässiga lagen ligger etta och tvåa.....

Kan inte låta bli att publicera ett citat från PeOmik.se:

"Såg att LIF inlett samarbete med Naturskyddsföreningen, dom hade monterat upp 7000 fågelholkar i Ejendals Arena."

Ha, ha humor......

Jag konstaterar att jag fick in två av mina tre tips inför omgång 2 i kvalserien. Men det gjorde ju ingenting. Nu är det ju så att Malmö har en djävulsk press på sig på söndag..... :) I LIKE!

Mora
gjorde sitt i bortamatchen mot Västerås. Enligt rapporter från folk som var på plats så var det stor klass-skillnad framförallt i den andra och tredje perioden.
Jag vet att många tycker att det är en lätt inledning som Mora haft, men fan vet om den varit så inihelvete lätt? Det är ju nu i början som de allsvenska lagen är som mest taggade och på nåt sätt har mer att spela för, för att sedan falla ihop lite i slutet på serien.

Nu har man vunnit två raka och står på sex poäng. Det är det som räknas, sen spelar det ingen roll vad det står på motståndarnas tröjor. Det är möjligt att Mora har haft den enklaste/lättaste inledningen av alla, men det är ändå inte bara att gå in och vinna dessa matcher heller. Men det har Mora gjort nu och det ser bra ut. Vinst mot Malmö borta imorgon nu bara så är gatan öppen för en ny elitseriesäsong i höst......

För lillebror från Siljans avlopp ser det istället desto mörkare ut. Jag såg ju matchen igår och blev inte imponerad för fem öre. Vart var alla dessa utländska, dyra stjärnor? Grosek? (ett mål förvisso, men för övrigt ingenting.) Petrovicky, var han med? Jackman hade ett skott utanför som fastnade i nätet, men sen? Mest dålig diciplin....
Vi fick vid 2-2- målet också svaret på varför ingen elitserieklubb ville ha Libor Prochaska......

Jens Bergenström? Morten Green? Roman Vopat? Nej, är verkligen inte de bättre än så här, så blir det en lång vår i Leksand.....

Belfour
såg ut som en medioker allsvensk målis. Det är tydligen lite skillnad i definition på att "Spika igen" om man jämför Sverige och Kanada. Det är väl det sista han gjort, i mina mått mätt iallafall......
Det är nog dags att sätta in Eddie Läck och det illa kvickt innan det är för sent.....

Nej, de enda som imponerade på mig var Mikael Karlberg (hade inte Leksand haft honom hade de nog inte tagit en direktplats till denna serie ens...), Johan Eneqvist och Johan Hägglund. Alla de övriga måste upp minst två snäpp om detta inte ska vara över innan första "Slaget om Siljan"..... Jag konstaterar även att nu har Leksand inte råd att förlora en enda av de tre matcherna mot Mora (hemma och borta) eller den mot Brynäs borta. Visst har de råd att förlora en eller kanske till och med två matcher till, men ingen av dessa tre.....

Nu ska jag se på travet och se vilka fyra lopp jag har rätt i den här veckan....... Hej hopp.

Ojsan.....

 HemmaBorta
    VOFGM-IMVOFGM-IMSVOFGM-IMPoängÖTVÖTF
 
1Brynäs IF 1004-21003-222007-4600
2Mora IK 1002-11003-122005-2600
 
3Malmö Redhawks 1003-00013-521016-5300
4Rögle BK 1005-30011-221016-5300
5Västerås IK 0011-30012-420023-7000
6Leksands IF 0012-30010-320022-6000


Västerås- Mora Långfredagen 2008

* Jag vill minnas att mina äldre släktingar alltid pratat om att de, när de själva var små, tyckte att Långfredagen var en såå tråkig dag. Men nu är det andra tider. Öppna affärer, folk jobbar till höger och vänster och för oss blir det Tacos i vanlig ordning på fredagar. Inget annat än vanligt här heller.... Sen är det ju så att hockeyn också rullar på oförtrutet. Ikväll med tre högintressanta matcher, Skånederbyt, Mora på besök i Västerås och Leksand- Brynäs.

Intressant förresten att se hur Leksand klarar säsongens första match mot elitseriemotstånd. Det blir ju antingen ett kvitto på att de kan räcka till, eller också ett smärtsamt uppvaknande..... Vad jag tror, får ni gissa er fram till... :)

Jag sätter mina pengar på tre tvåor ikväll..... Detta skulle ju innebära att vi har tre lag på noll poäng efter två spelade omgångar. Det skulle smaka mumma (eller kanske påskmust) det, med Västerås, Rögle och Leksand så pass avhängda redan nu....

Mikael Karlberg pratar om att deras plan går ut på att vinna allt hemma och sedan "krydda" detta med 2- 3 bortavinster. Skulle det bli förlust mot Brynäs i afton, så innebär ju det att de måste (förutom att vinna de resterande fyra hemmamatcherna) vinna 3-4 bortamatcher(av fyra)..... Nja, jag är skeptisk....

Undrar förresten om Leksand *upers*ars ska komma till Mora igen för att mäta sin ståplatssektion.... :) Och var ska de mäta då? Ja, det blir spännande att se.....
Men det är ju kul att så många vill hit och fylla på Simons kassakista. En sak är då säker (efter det bemötande jag och mina bänkgrannar fick under Clas Olsson cup), jag kommer aldrig nånsin att lägga en enda ynka krona till på att se någon form av evenemang i Ejendals arena.... Skulle jag mot förmodan få en inbjudan, så får det väl bli kaffetermos..... 

Den store mattematikern Mats Wennerholm skrev igår i sin krönika att det lag som vinner samtliga hemmamatcher och tar flest poäng på bortplan, kommer att vinna serien..... NÄHÄ! Det hade ju för fan min katt kunnat räkna ut!!   
Mattematik på ABSOLUT högsta nivå.....!
Det slog mig just att det lag som inte vinner sina hemmamatcher och tar minst poäng på bortaplan, kommer nog att komma sist i kvalserien.... :) Jag tror tamejtusan att jag ska ansöka om att få bli professor i mattematik, jag med.

Idag vid 14- tiden rullade tre bussar med förväntansfulla drakar iväg, med destination ABB- arena. Jag vet att ambitionen var att fylla fyra bussar, men tycker att det är fullt godkänt med tre. Kanske är det så att det börjar smyga sig in lite supporterkultur i Mora till slut.....
Bara att hoppas att de är lika förväntansfulla när de kommer hem ikväll runt midnatt för att förära Wasastugan eller Lilla krogen med ett besök....

Tipset för kvällen får bli Leksand- Brynäs 1-4 och Västerås- Mora 2-4. Bara att bänka sig och tappa upp en singelmalt och ett glas kall öl och njuta av "pling i rutan"......

   

Premiären avklarad...

* Jaha, så har man då fått se vad som väntar i tre veckor......
Visst syns det tydligt att det är en helt annan ishockey som spelas i kvalserien. Det var väldigt mycket nerv och oerhört spänt, på många håll, ikväll. Det kändes mest som ett -"Nej, men vad fan är det här...?" Ingen fart på rören, inget Power play (det var i och för sig ingen nyhet), ingen som vågade gå på kropp och inga avslut att tala om.
Men som tur var så gick detta över efter två perioder.

Eric Beaudions mål var en ren viljeinsats och Skogens mål var också det ett - "Nu ska skiten in"- mål..... Kul förresten att det var just Eric som fick visa vägen, efter sin trista avslutning på elitserien.

Det var mycket som var olikt sig ikväll, randiga domare igen (det kändes plötsligt väldigt 70- tals), byten vid icing och en publik i Mora som skämde ut sig......

Jag tycker att om man som delar av Drakarna står och skriker: "-Ut med packet", samtidigt som sjukvårdspersonal står och tar hand om de som skadat sig, efter att ett räcke gett vika på bortastå.... Ja, då är man inte annat än pack själva och borde inte vara välkomna in i hallen igen!

Usch och fy! Pinsamt och så gör man bara inte! Se till att stötta laget istället! Jag vill att Drakarna ska vara kända för att bara älska och inte hata.....

En annan sak som kan få mig att gå i taket är det faktum att hemmapubliken sitter/står och buar åt sitt eget lag....
Idag var det då värre än nånsin och rena rama visselorkanerna. Vad är det frågan om?

Ni som buar, tror ni på fullt allvar att de blir bättre då? Eller vad är det ni vill uppnå? Är det kanske så att ni vill sänka redan stukade självförtroenden ytterligare, så tror jag att ni lyckas rätt så bra med det.

Ge fan i att bua, eller stanna hemma, för ni behövs inte i hallen!

Nåja, premiären avklarad och vi står på tre poäng. Det var väl ungefär vad som fanns att glädjas åt i afton...

Inför Kvalserien 2008

* Jaha, då är det dags att ta tjuren vid hornen och bevisa att vi är värda vår elitserieplats. Visst känns det fortfarande surt att vi inte kunde ta den där förbannade sista poängen som krävdes, eller att vi inte höll lite, lite tätare mot Brynäs borta. Men, men det är dåtid nu och det är dags att se framåt.

I mina ögon är det helt klart att Mora är det starkaste laget av alla i kvalserien. Därefter placerar jag Brynäs och sen är det väl kanske Leksand och Malmö, som är med och krigar en bit in i kvalserien, men inte hela vägen fram. Visst, Mora förlorade två av de tre sista matcherna i elitserien, men dessförinnan var de seriens i särklass bästa lag i tiotalet matcher. Jag ser det naturligtvis som att Mora kommer in i detta med bäst trend av de båda elitlagen.  

Rögle
och Västerås vet jag i princip ingenting om. Jag känner till några spelare i vardera laget, men inte mer. Att jag ändå väljer att  placera Malmö och Leksand före de båda är egentligen bara hörsägen. Jag har inte sett en minut allsvensk hockey på flera år och går i detta fallet bara på vad jag hör från kompisar som sett dito.

Något som talar mot Brynäs tycker jag är det faktum att de har en så svajig målvaktssituation. På den fronten är det bättre ställt i Mora, Malmö och Leksand....

Jag hävdar fortfarande, med en dåres envishet, att OM Mora kan spela som de har gjort sedan Kari Eloranta tog över som headmaster, då ska det mycket till om någon ska snuva Mora på elitserieplatsen.
Titta bara på matchen mot LHC borta i omgång 55..... Spelar Mora på det viset i de fem bortamatcherna i kvalserien, då tar de ju 15 poäng... Kan de sen också krydda det med en eller annan vinst hemma, så blir det en trevlig resa mot nästa års eliterie.

Många fokuserar stenhårt på derbyna mot Leksand och visst känns det lockande att drivas med i det.... MEN det är åtta matcher till som ska spelas i serien, glöm inte det. Jag väljer att konstatera att Mora verkar ha fått ett bra program i serien, till att börja med. Nu börjar vi med Rögle hemma och sen fortsätter vi med den gamla klyschan, "en match i taget."

I denna kvalserie kommer de s.k genuina moraspelarna att bli oerhört viktiga. De som gjort denna resa förr, vet vad som krävs och vad som väntar. Vad som än sägs, om att det finns en så oerhörd revanschlusta i laget, så är det dessa spelare som måste utgöra skillnaden. Så bli inte förvånade om herrar Bogg, Simons, Jansson, Granström, Skogs och Nilsson kommer att figurera i både matchvinnarroller och i poängprotokollet. 

Jag hoppas att Morafolket går man ur huse och stöttar laget nu när det verkligen behövs. I Kvalserien borde publiksnittet höjas till en bra bit över de 4.000 som siffran landade på i elitserien. 4.200

Tipset för kvällen får bli Mora- Rögle 5-1.... Åtminstone sätter jag en peng på det!

Följande kommentar finns att läsa på bloggen:

"Muz om Biljett-tilldelningen

Lika dum som alltid!"


Säger återigen: - "Det måste ju bara vara idioter som går in här och läser sån dynga....". Frågan man ställer sig är ju istället: Vem fan är det som är dum?

Skriv själv då, så vi får se hur det ska se ut......




 

Biljett-tilldelningen

* Jag har blivit ombedd att kommentera den så kallade "biljett- skandalen"..... Jag ser inget konstigt i att Leksand fick 150 biljetter, eftersom det var den tilldelningen som Mora fick i LeksandDrakarna blev erbjudna 1,9 % av det totala antalet biljetter i Leksand och Leksands fans fick i sin tur 3,3 % av den totala biljettmängden i Mora. Om det skulle ha varit "rättvist" eller vad det nu är man tjafsar om, så borde ju Simons ha gett Superst*rs 85 biljetter.....

D.V.S 2 %...... Så då har ju Simons visat en STOR välvilja....

Alltså fick ju Leksandsfansen på tok för många biljetter...... Eller så borde Drakarna ha fått 252 biljetter....

Surt sa räven....

* Just nu finns det inget övrigt att tillägga, mer än att det känns jävligt surt.... Men det är väl bara att gilla läget, antar jag. Livet är bra jävla orättvist ibland.... Precis som under lockoutsäsongen, missade Mora ett streck på målskillnad. Men den som påstår att nåt annat lag än Mora är det bästa i kvalserien, den har fel. De uteblivna poängen mot de andra bottenlagen, det är där det är skillnaden sitter.....De som säger att det där med tur jämnar ut sig måste ju också de förstå att det är väl Moras tur nån gång....

Men samtidigt kan jag tycka att grabbarna har sig själva att skylla till stor del. Man har ju faktiskt missat två givna matchbollar.

Tankar som också dyker upp är: -"Varför släppte Mora in 3-1, mot Skellefteå hemma på slutet?", "- Varför kämpade inte alla i Gävle, så att vi "bara" förlorade med 4-2?", "- Varför höll vi inte 3-1- ledningen hemma mot Frölunda?".... osv. Det är mycket såna här tankar som dykt upp de senaste dagarna...... Men jag säger som jag sagt hela tiden: - "Tänk om inte om fanns.....".

Andra tankar som också dykt upp är: "Vilken allsvensk back tar pucken från Bastiansen vid sargen? Ingen, eftersom de elitseriebackar som tagit av honom pucken, är lätträknade.....".

Spelar Mora som mot LHC borta i slutomgången och som mot Timrå, Skellefteå, HV, Frölunda och för all del Luleå hemma, under Kari Elorantas ledning vill säga, då tappar inte Mora många poäng i kvalserien. Men även detta är omgärdat av det där förhatliga OM......

Jag tycker att lottningen ser bra ut för Moras del i kvalserien. Att börja mot Rögle hemma och Västerås/Borås borta följt av Malmö borta, ser bra ut. Ett par segrar, eller varför inte tre, på de matcherna och vi har fått den start  vi behöver.

Den som lever får se........

Tipset i kvalserien återkommer jag med senare.....

Fy fan!

* Jaha, då kryper kvalserien allt närmare då.... Vad fan var det som hände? När det inte blev utdelning direkt, så blev det såå krampagtigt. Det var ju Luleå som spelade Kari Eloranta- hockey, med hög (oerhört hög) press, ett oerhört rörligt och aktivt box play, precis så som Mora spelat de senaste matcherna. Hur kan man från att ha varit seriens i särklass bästa och hetaste lag, sjunka ihop och bli, ja, typ inte ens en skugga av det...?

Det offensiva Moraspelet hade ju fallit tillbaka till att bli nån slags Pär Djoos- gegga. Ingen som gick på mål, mycket bök ute vid sargerna och helt uddlöst.....

Jag och många med mig sa att, om Luleå gör 1-2 i början av tredje, då stänger de den här tillställningen.

Fy vad jag hatar att ha rätt ibland...... 

Nej, nu måste blåstället på och laget får se till att ta tre poäng mot LHC på lördag. Lättare uppgift kunde de ju förstås ha haft.... 

Jag ifrågasätter det riktiga/rättvisa i att spela "Simme" och Martin i boxplay (devar ju kalla och hade inte spelat innan i tredje, typ), i tredje perioden...... "Simmes"  gubbe gjorde ju också 1-2.....

Tabellraden mot de tre övriga bottenlagen blev alltså så här:

15 2 4 9 26- 42 (- 16) 10

Usch, fy, pest, pina, bedrövligt och oacceptabelt......


Det faktum som kvarstår efter gårdagen är det att Mora MÅSTE vinna mot Linköping borta.... De matcher som dessa båda lag spelat i Linköpings hemmarink sedan Mora tog klivet upp i elitserien har sett ut som följande, med Moras siffror först:

07/08: 0-3 och 3-3
06/07: 2-4 och 2-7
05/06: 0-2 och 2-2 
04/05: 2-4 och 6-4


En vinst och två oavgjorda på åtta försök....

Suck, pust, stön och stånk...... Mora har alltså inte vunnit i Linköping sen Hossas show under lockoutsäsongen.... Men trender är ju som bekant till för att brytas. Nu är det kanske våran tur att bryta en trend.... En liten tröst i bedrövelsen är att Linköping är ett topplag och att Mora ju faktiskt spelat bra mot dessa....

Tittar man på Luleås matcher hemma mot Timrå samma period, så ser det ut som nedan:

07/08: 2-1 och 7-5
06/07: 3-5, 5-2 och 1-2
05/06: 0-3 och 5-2
04/05:
 Äsch, skitsamma jag orkar inte leta på äckliga Luleåsidor längre......

Luleå har alltså vunnit båda mötena hittills iår, dags för trendbrott?
Kontentan är ändå att det historiskt varit lättare för Luleå hemma mot Timrå, än vad det varit för Mora mot Linköping borta....

Bara att gratulera Skellefteå till slutspelsplatsen.... Det trodde jag inte!

Eftersom alla tror på Moraförlust imorgon så vinner de! Jag tror inte heller att Luleå för en sån lätt resa hemma mot Timrå heller, men det är väl för mycket att hoppas på att Timrå ska kunna vinna, men varför inte en pinne. Det skulle smaka fågel det!

Avgörs det ikväll?

* Det man verkligen får hoppas är ju att Mora fixar detta redan ikväll. Det man får hoppas är ju att laget har lyckats skaka av sig det riktiga bottennappet från i tisdags. Som det sett ut i de senaste hemmamatcherna, vill jag att det ska se ut ikväll också. Om Mora spelar som sist mot Timrå, då ska Luleå vara riktigt, riktigt bra för att rå på dem. Men som jag sagt tidigare, med lika hög press och ett försvarsspel som börjar redan vid offensiva tekiningspunkter, så är det ingen fara. Då avfärdar Mora ganska enkelt Luleå i afton. 

Bara att hoppas att det blir "lapp på luckan" ikväll.....

Ett faktum som kvarstår är att oberoende av kvällens resultat, så har Mora det bästa utgångsläget inför avslutningen på lördag. Jag är dock fortfarande fast beluten om att det räcker med en pinne mot Luleå ikväll. det skulle innebära att Luleå är avsågat, men också att Brynäs måste vinna sina återstående två matcher (borta mot Timrå ikväll och borta mot Färjestad på lördag), att tro att Brynäs ska gå segrande ur dessa båda fighter är i mina ögon ytterst osannolikt.....
Men, men vem fan vet. Tänk om.....  
 

Eric Beaudoins avstängning (jag hoppas att den håller i sig hela säsongen, det innebär nämligen att säsongen är slut redan på lördag....) innebär att Mora måste ändra en del på forwardssidan tills i kväll.

"Boggen" går in som ytterforward bredvid "Basse" och Dahlman i förstakedjan.

Ett bra val i mina ögon. Boggen är en riktigt finurlig jäkel och kan nog passa bra med "Basse" som hårt jobbande och Dahlman som avslutare i linan.

En annan viktig förändring är att Martin Jansson återigen kommer in i laget. Han går in bredvid "Simme" och #43.
Jag tror att nån mer spelsugen kille på isen idag än Martin kommer det inte att finnas. Jag är fast besluten om att det blir "morakillarna" som kommer att avgöra detta ikväll. Jag blir inte förvånad om vi får se både Martin, "Granis" och Skogs i målprotokollet ikväll.

Ikväll vinner SSK och Skellefteå torskar.....

Sex timmar till nedsläpp och huvva vad det börjar bli nervigt.......


Orsaken till tabellplaceringen.

* Jag räknade lite på en tabell idag och hittade ganska snart orsaken till vår tabellplacering. Om man tittar på våra inbördes möten mot de tre bottenkonkurrenterna Brynäs, Luleå och Södertälje. Vi har inte direkt rosat marknaden mot dessa lag och tittar man på hur många poäng vi släppt till av de 15 som funnits att spela om, avslöjar sig en bister sanning. Nu har vi ju förvisso en match kvar mot Luleå, men innan den ser det ut som följer:

Södertälje:                         
1-2 b
1-1 h
3-5 h
2-3 b s.d
0-1 b

5 0 1 4 7- 12 2

Summa summarum 13 poäng släppta till Södertälje....

Brynäs
2-1 h
0-1 b
4-2 h
2-7 b
3-4 b

5 2 0 3 11- 15 6

Sammanlagt 9 poäng släppta till Brynäs....

Luleå
3-4 b s.d
2-5 h
2-2 b
0-2 h

4 0 2 2 7- 13 2

Hittills 10 poäng skänkta till Luleå...

Gör man en tabell på de inbördes mötena mellan dessa fyra lag kommer den att se ut så här:

BIF   15 9 1 5 50- 35 +15 28
SSK 15 9 1 5 36- 34 + 2  28
LHF 14 6 2 6  34- 36 - 2   20
MIK  14 2 4 8 25- 40  - 15 10

Ganska tydligt vart vi har "slarvat" bort slutspelsplatsen va?

Jag hoppas verkligen att det går vägen på torsdag, annars blir det nog magsår innan helgen....

Vilket bakslag!

* Det var väl det man kunde ge sig fan på! Alla jävla lag vänder sina trender mot just oss..... Efter nio raka hemmaförluster, så går naturligtvis Brynäs och vinner mot just Mora hemma. Förbannade jävla kukBrendl!
All målskillnad försvann ju nu också, på ett bräde.....

Fy fan vad skönt det hade varit att få gå ner till FMM på torsdag och veta att det inte blir kvalserien, iallafall......

Jag konstaterar att det bidde ingen längre sergerrad än de fyra (varav en i sudden), denna säsong.
 
Usch, nu blir det en nervig avslutning på veckan. Så här ser förresten spelprogrammet ut för bottengängen:

6/3  
         Timrå       - Brynäs            
         Mora        - Luleå             

8/3   Färjestad   - Brynäs            
         Luleå       - Timrå             
         Linköping   - Mora       

Mitt tips bli att Mora gör det nödvändiga på torsdag, samt att Brynäs ALDRIG vinner både mot Timrå borta samt mot Färjestad borta.....
Vad som sen händer i Linköping, det skiter jag fullständigt i, för nu har det varit nervigt så länge, så att det räcker för min del. Jag hoppas verkligen att vi blir tia, så att man kan luta sig tillbaka sen och bara betrakta, resterande del av säsongen......

Hoppet om att SSK ska ta den sista slutspelsplatsen lever iallafall..... 

Det måste ju vara ett grymt revanschsuget Mora som kliver in på isen på torsdag. Det verkar som att Beaudoin fått ett riktigt psykbryt och fallit ur ramen ordentligt, så han lär väl saknas i den fighten. Kanske avstängning resten av säsongen att vänta där......? Fan också, han behövs.....      


           

Tankar inför kvällens match 4/3- 08

* Ikväll kan det vara helt klart. Jag tror att det blir det också. Det man har på näthinnan är ju den där förbannade matchen där Tommy "tuggummi- Tore" Sjödin, gjorde det där skitmålet från blå..... Den största förändringen sedan dess är väl att Mora spelar ishockey som ett topplag och att Brynäs spelar hockey som ett allsvenskt dito. En annan skillnad som är ganska markant sedan dess är att Mora har en målvakt som är i toppslag...... Att påstå att målvaktssituationen i Brynäs är optimal, vore väl som att påstå att fred råder i Mellanöstern.

Jag säger som jag sagt inför de tidigare matcherna: Det kommer att gå vägen om Mora börjar med sitt försvarsspel redan uppe vid offensiva tekningspunkter, som de gjort de senaste matcherna, som slutat med seger. Segersviten är nu uppe i fyra raka och jag ser gärna att den växer till fem raka. Jag tror att Juha kommer att hålla nollan återigen. I mina ögon höll han ju säsongens femte i lördags.....

Mina slantar ikväll sätter jag på 0-3 och 0-4..... 

Nu börjar Skellefteås knädarr att komma.... Jag tror att kampen om den sista slutspelsplatsen kommer att stå mellan SSK och Mora på lördag....

Det faktum att det finns något som heter IP-adresser avslöjar ganska skoningslöst de som är in här och kommenterar. Många gånger kanske man inte riktigt menar allvar, eller kan stå för sina kommentarer. Den största boven av dem alla har hitills kallat sig: danne, pelle, malone, ödmjukhet va är de, bengan och arne. Den senaste av dessa kommentarer lyder :


"ska man vara ärlig så är du dum i huvet din jävla knätofs.!"


Det må så vara, men därom tvistar kanske de lärde. Det låter jag andra bedöma..... Men maken till brist på ödmjukhet har då inte jag varit med om..... Det finns något som kallas Multipel personlighet och kanske är det där nånstans diagnosen får hamna på vederbörande. 

http://home.student.uu.se/lili7246/html/multipel.htm

Nu börjar kapporna att vända....

*Det börjar bli lite annat ljud i skällan i kvällspressen. Den patetiske Christina Lugn- journalisten Tomas Ros, varnar för Mora i slutspelet. Så nu är det alltså inte sex gratispoäng för hans jävla gulligull- Leksand i kvalserien längre? Och aldrig, ALDRIG, kommer han att erkänna hur fel han haft.....

Fy fan vilken pajas!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article1961135.ab



Även Nyström börjar mjukna.... Men han nöjer sig med att konstatera att Mora spelade bra mot Timrå, samt att det är synd att de inte spelat så här under hela säsongen.

http://blogg.expressen.se/hockey/entry.jsp?messid=348904
 
Båda dessa börjar dock att rosa Janne Simons något, men det är väl bara början på vad som komma skall, om Mora klarar detta. Jag skrev OM......

Nu väntar jag bara på de bevingade orden "Vad var det jag sa....."

Detta är en länk som jag haft sparad och som börjar bli ganska aktuell..... Kanske, kanske får vi se en DD- journalist utefter vägarna..... Jag har mejlat mannen i fråga och hoppas att så många som möjligt gör det, så att han inte tror att han kan komma undan.....

http://www.dalademokraten.se/Sport/2008/02/04/Jag-gor-en-hysenare/

Matchen igår då? Tja, efter en ganska tveksam, hockeymässigt noll underhållande period (där förvisso resultatet var ganska underhållande, 1-0) , så tyckte inte jag att det var någon större fara på taket. Jag tyckte inte att Timrå riktigt orkade stå emot Moras höga forechecking och att de proppades hela tiden.... Det sög bra med must ur deras backar.
 
En fråga man ställer sig efter gårdagen är också: Hur fan kan tre domare missa att Pitkämäki blir trippad strax innan Timrås 3-1 mål? I mina ögon räknar jag detta som en håller nolla för honom.... Då har han hållit nollan en gång mer än den officiella statistiken i mina ögon....

Magnus Svensson- Pääjärvi och Anton Lander kommer att bli hur bra som helst. Med en istid på 20.00 (Pääjärvi) och 21.44 (Lander) som 16- åringar är det oerhört imponerande....
  
För övrigt konstaterar jag att Sanny Lindström, det är en ful jävel det, jag minns hur han satsade på Marco efter typ 16 skär och hur han flera gånger tryckte ner bl.a. "Granis" tryne ner i isen. Usch och fy! 

Vinner vi våra tre återstående så blir det slutspel...... :)

Timrå hemma...1/3 -08

* Jag hoppas verkligen på att det blir en fullsatt FMM arena i afton. Det är verkligen dessa grabbar värda nu efter den senaste tidens uppryckning. Man har ju faktiskt tre raka segrar nu.

Lördag23/2kl. 18,30Mora IK - Skellefteå AIK 3 - 1
Tisdag26/2kl. 19,00Djurgårdens IF - Mora IK 3 - 4 e.sd.
Torsdag28/2kl. 19,00Färjestads BK - Mora IK 2 - 3


Det har faktiskt hänt en gång tidigare denna säsong, nämligen:

Torsdag1/11kl. 19,00Frölunda HC - Mora IK 2 - 3
Lördag3/11kl. 15,00Djurgårdens IF - Mora IK 0 - 3
Torsdag15/11kl. 19,00Mora IK - Skellefteå AIK 3 - 2

Det skulle inte vara fel med en förlängning av den nuvarande sviten på tre raka.... En vinst idag, samtidigt som både Luleå och Brynäs förlorar..... Smaka på den!

Om det är någon trend som skall brytas ikväll är det den som skvallrar om att Mora ännu inte tagit en trea mot kvällens motståndare.

Mora har fortfarande ingen vinst under ordinardie tid mot Timrå, denna säsong, men väl suddenvinsten då vi vann med 5-4. Detta efter att ha legat under med 1-4 efter 3.34 i den tredje perioden. Fortsatt hög press och hårt jobb, så tror jag att det mycket väl kan bli tre nya sköna poäng ikväll. 

Tre gånger tidigare denna säsong, har Mora spelat hemma klockan 18.30 på lördagar och vunnit samtliga (Brynäs två gånger 4-2 och 2-1, Skellefteå 3-1).

Det är bara att hoppas att detta är den trend som står sig även efter kvällens match......

Tipset då, tja, det vore inte helt fel med ett målkalas....... Jag säger 5-1!

RSS 2.0