Truppen så här långt, del ett

Jag väljer att publicera det jag åstadkommit hittills, så länge. Jag jobbar vidare med forwards.... Men här är alltså målisar och backar....:

Målvakter:

Lars Johansson
 - Vad Lasse kan, det vet vi sen tidigare. Jag tror att om Lasse får en rejäl chans så får vi nog se ett genombrott utan dess like. Lasse är stor och väldigt följsam i sitt målvaktsspel, placeringssäker. Han har insett att det bara gäller att mota pucken och att man inte får något extra för så kallade Tv- räddningar. En stor del av mig vill väldigt gärna se mycket Lars Johansson på isen i vinter. Men han har rejäl konkurrens om förstaspaden. 

Robert Kristan  - Det som oroar mig mest när det gäller Kristan är att han har haft lite problem med ryggen tidigare. Men om han har fått ordning på den, så blir han en matchvinnare som vi så väl behöver. Jag tycker att Kristan är en riktig matchmålvakt, som tänder till ordentligt när det är match. Mycket bättre runt sin målbur än vad kollegan Johansson är. Gjorde en kanonsäsong i Brynäs 2006/2007 och slutade femma i målvaktsligan, med en räddningsprocent på 90,91. Han hade en GAA som var på 2,23 och höll sex nollor, på 48 matcher. Detta kan man jämföra med Juha Pitkämäki som ju då hade sin kanonsäsong i Mora. Juha hade i motsvarande kategorier: 92,52 %, GAA 2,33 och fem hållna nollor, på 53 matcher. Bara som en liten jämförelse.... Jag konstaterar att om man går efter GAA, så var faktiskt Kristan den bäste....

Backar:

Viktor Amnér
 
- En bra skridskoåkare, som vi fick stifta bekantskap med redan ifjol. En "Skogstyp", som förvisso har långt kvar och mycket att bevisa innan jag utnämner honom till någon ny Thomas Skogs, men en bit på väg är han allt.       

Adam Andersson (A) - Att Adam skulle få äntra isen med ett A på bröstet, tycker jag var mer eller mindre en självklarhet. En av de s.k. "kärntruppsspelarna" som är så oerhört viktiga. Jag kan nog tycka att Adam fick lite oförtjänt kritik i våras, men ska ha en eloge att han stannade kvar för att reda upp det han varit med om att ställa till. Kanske det inte direkt regnade intressanta anbud, men ändå. Har sin styrka i skottet och sin placeringsförmåga, men nån skridskoåkare av rang lär han aldrig bli. Stort ansvar i defensiven tillsammans med Greger.  

Patrick Cedergren - Kan blomma ut iår, med större ansvar och stort förtroende från coacherna. Visade upp sig redan ifjol och gjorde inte bort sig på elitserienivå. 

Anders Danielsson - En talang som många påstår har stannat upp i utvecklingen. Jag håller inte med om det. Fick oförtjänt få chanser ifjol. Tränar gärna och hårt. Det är lika här, större ansvar=större självförtroende. En placeringssäker rightare som har ett bra skott. Tacklar ofta och gärna. Kommer att få förtroende i Power play.

Greger Artursson (C) - Försvarets fältherre. Kommer att bli oerhört värdefull med sin oerhörda rutin, från åren med Färjestad och Salzburg. Trippel SM-Guldvinnare, avgjort en final i sudden i Globen..... Bara en sån sak! Liten, skridskoskicklig back som kommer att betyda oerhört mycket för det i övrigt unga försvaret. Spelsinne som få. Naturligt att han fick äran att bära C, på sin tröja.

Mattias Ekholm - Killen måste ju ha växt en decci sen ifjol. Nån som vet? Ett stort, stort löfte som fortfarande står på tillväxt. Men han kommer att få ta ansvar och det klarar han med bravur. Bra skott, om han lyckas få puckarna på mål.

Markus Lilja - Vi får hålla till godo med den Lilja vi har. Vi har alla goda minnen från "Liljatiden". Är Markus bara bråkdelen av vad Andreas är, så har vi en klassback. Jag har sett honom i två perioder och tycker att det ser bra ut. Han håller.

Juha Alén - En finsk bjässe som behöver en nystart i sin karriär och tycker att Mora är rätt ställe att få det på. Det tycker jag också. En mycket god tacklare som det kommer att göra ont att möta i vinter. Jag skulle inte vilja kliva in framför moras kasse om Juha Alén stod och väntade på min ankomst....

Hockey, irritation & besvikelse...

Jag har i många år varit tisdag, torsdag, lördags- prenumerant på DD. Men nu är det slut med det också. Det gick skapligt de åren som Mora var i elitserien, men nu är det värre än nånsin. De är precis lika rabiata på DD- sporten som på Leksands tidningar, där heliumhalsen & tönten Goth, styr sina trupper med järnhand.
Nåja, åter till DD.
I torsdags efter premiären konstaterar jag följande: sportens förstasida- "LIFs storseger", sidan två och sidan tre - "LIF krossade Troja/Ljungby", bla, bla, bla. Sidan fyra- "Mora vann efter stora besvär..." Läser man vidare kan man konstatera att Troja, det är tamejfan ett lag att räkna med, med Huddinge, de är knappt värda att nämnas vid namn. Som att Huddinge är såå jävla mycket mer nykomling i allsvenskan än vad Troja är! Bah!
Och efter tränigsderbyt:- På första sidan fanns att läsa: "Mora föll i derbyt", medan man inne i tidningen skrev att: "Leksand vann övertygande". Allt för att smutskasta Mora lite extra, så satte man en negativ rubrik på framsidan & och en positiv dito på insidan!
Förresten så är de lika rätt över, se bara på daminnebandyn... Hur ofta figurerar det nåt om Kais i dessa tidningar? Jämför det med IBF Falun. Nejmen ojsan, lika där också, alltså!

Innebandyn är förresten det största som händer i det här länet, ja, näst efter Siljans avlopps IF då vill säga, om man ser det hela ur Radio Dalarnas perspektiv. Det är ju alltid först nyheter om avlopps IF och intervjuer från det, tätt följt av IBF Faluns framfart i, ja va fan serien nu heter, och till sist pliktskyldigast, "- Ja, just det och så har Mora spelat och vunnit mot Frölunda i Göteborg. Intervjuer finns att lyssna till på nätet...." Vet man på Radio fucking Dalarna att Kais-Mora också spelar innebandy i högsta serien? Nej, jag skulle inte tro det! Detta hände ändå under Moras tid som elitserielag...

Och gud vet hur jävla många gånger man har hört den där förbannade Pelle Prestberg i radion den sista månaden? Det måste ju vara hundratals! Prestberg skadad, Prestberg tränar igen, Prestberg frälsaren, Prestberg hit och Prestberg dit och Prestberg fan och hans moster....... Jaha, och? Vem fan bryr sig här uppe i Mora? Visst det finns en del förtappade själar här också, men visst är de i klar minoritet. Den som påstår något annat far med osanning!

Nej, fy fan, de kan dra åt pipsvängen allihopa!  No more DD eller FK för min del!

Och varför måste Mora Tidning vara med i den där karusellen? Kan inte Wibe eller Ostnor eller nåt köpa loss MT, så vi slipper se den där Goths nuna nå mer? Så trött att höra på karln (nåja, karl och karl).... Annars får vi väl starta en egen tidning här uppe i norra dalarna då.....
Jag kan ta på mig att vara opartisk hockeyskribent..... :)

Jag har i alla tider blivit matad med det faktum att det är Morasupportrar som bygger upp det där hatet som finns mellan Mora och Leksand. I min värld så är det så att det faktiskt kommer mer från avloppssidan. Det är bara att titta på de införfilmer som DT.se (jag har besökt den länken för sista gången) publicerade inför seriestarten. En av frågorna var: Vilken av spelarna i det andra Siljanlaget skulle du vilja ha i ditt lag? Alla moraspelarna svarade på frågan. Men Leksingarna de svarade saker som: -" Ingen", "Nej, de kan ha sitt lag för sig själva därupp", "Absolut ingen, för ingen skulle platsa" osv.... Och soporna på DT.se publicerar skiten.

Nej, de kan krypa till sängs med sin forne lagkapten allihop.......


Uppstart Säsongen 08/09

Nej, det är väl dags att dra igång den här skutan igen då!

Jag måste erkänna att suget efter ishockey inte riktigt börjat infinna sig ännu, men det är nära nu.

Inför kvällens daladerby känner jag att det kommer lite "vibbar" och jag faktiskt börjar längta. Ett litet aber är väl att jag själv inte kommer att kunna se hela matchen, då jag är beordrad att arbeta. Men, men det får väl gå. Jag känner egentligen att det faktiskt vore bra om Leksand går och vinner säsongens första "Slaget om Siljan". Om det skulle bli så, tror jag att Leksingarna slår sig för bröstet och är världsmästare direkt.  De tänker ju inte längre än näsan räcker, det vet vi ju alla av erfarenhet....

Vad ska vi då förvänta oss av kommande säsong?

Ja, det finns ju tydligen en uttalad målsättning för kommande säsong (enligt Jan Simons) redan nu och det är naturligtvis att komma tillbaka till finrummet. Om man däremot lyssnar på Harald Lückner, så säger ju denna att någon målsättning finns inte dikterad ännu. Jag väljer att lita på Harald i det fallet. Men naturligtvis måste målet vara att så snart som möjligt ta tillbaka elitserieplatsen som Rögle har bestulit oss på.

Om jag tittar på den spelartrupp som man lyckats skrapa ihop, så är förmodligen målet att på ett par års sikt bli ett elitserielag igen.

Målvakter:
Lars Johansson
Robert Kristan, ny från HK Jesenice, Slovenien

Backar:
Viktor Amnér        
Adam Andersson (A)
Patrick Cedergren
Anders Danielsson
Greger Artursson (C), ny från EC Salzburg, Österrike
Mattias Ekholm, juniorkontrakt
Markus Lilja, ny från IK Nyköping hockey
Juha Alén, ny från Lukko Rauma, Finland

Forwards:
Marcus Eriksson (A), ny från Frisk Asker Tigers, Norge
Jens Jakobs, ny från IK Nyköping hockey
Anders Lövdahl, ny från Borlänge HC
Tony Lagerström, ny från Huddinge hockey
Colby Genoway, ny från Manitoba Moose, Kanada
Teemu Elomo 
Mikael Simons

Sergeijs Pecura, ny från ASK Ogre, Lettland
Eric Healey, ny från Lake Erie Monsters, USA
Daniel Viksten, juniorkontrakt
Lucas Sandström, juniorkontrakt

Tränare:
Harald Lückner, Coach 
Göran Tärnlund, Ass. Coach

Tanken med denna laguppställning är att jag kursiverat de spelare som spelade ifjol, med någon som helst regelbundenhet. Maken till spelarflykt har jag aldrig hört talas om. En målvakt, tre (i viss mån bara en) backar, två forwards kvar från flojårets trupp, det är ju helt otroligt egentligen...... Känslan är väl också att det inte direkt år tillfälligheter att det blev just dessa spelare kvar. Det lär ju inte ha haglat av anbud över Simons, Elomo och Adam Andersson.....

Jag återkommer senare idag eller imorgon om mina tankar om varje spelare. Jag har bara sett de mot Storhamar hemma, men ändå... Det kan vara kul att se lite senare hur jag tänkte nu kring vårt lag..... I alla fall tycker jag det.  

RSS 2.0