Mora- HV71 29/11

* Dags att återigen (i bokstavlig bemärkelse)ta tjuren vid hornen. De överlägsna serieledarna kommer på besök till FMM- arena. Jag vill, utan att för den del vara ironisk, påstå att det är Mora som behöver poängen bäst. Att Mora bara mäktat med att göra ett mål mot de båda kvalserielagen är bara FÖR dåligt! Jag förstår inte varför Mora inte kan vinna matcher mot "rätt" lag.... Men å andra sidan kan man ju resonera så att OM inte Mora vunnit mot topplagen heller, så hade vi ju varit årets Malmö....
   Men jag vill att vi ska vinna 3-4 matcher på raken, så att det ger lite klättring i tabellen... Det är ju det som är det roliga med trepoängssystemet.
   Det verkar som om Moras spel fungerar bättre mot topplagen. Kanske är det så att det är lättare att spela när det är två lag som vill spela, eller det är väl så av hävd..... 

   HV har på de senaste fem matcherna vunnit samtliga och tagit 15 poäng. HV leder serien storstilat med 52 inspelade poäng. Mora har däremot bara vunnit en av sina senaste fem (MoDo borta). Mora ligger just nu på en nionde plats, med 27 poäng.
   Det som litegrann talar för Mora är det faktum att man sällan förlorar mot HV hemma. På de åtta senaste mötena i grundserien mot HV71 i FM Mattsson Arena har Mora bara en förlust och en oavgjord.
Skönt för grabbarna att ha det i ryggen i allafall.


MIKMartti Järventie och "Bacon" saknas fortfarande. De är båda axelskadade. Pitkämäki är antagligen tillbaka i målet, men det bestäms först efter värmningen på förmiddagen, Magsjuka går i laget och först på matchdagen ges definitivt besked om vilka som kommer att kunna spela.
HV71HV71ställer upp med samma lag som senast mot Frölunda. David Fredriksson, Johan Halvardsson och  Nichlas Torp saknas fortfarande i laget på grund av skador.
 Johan Åkerman är med i laget igen och börjar som reserv, eventuellt kommer Åkerman att delta. Men det kan även vara så att han vilar sitt knä någon omgång till. HV har fyra fulla femmor med sig till Mora, åtta backar och 12 forwards, men man startar som sagt lika som sist. Vi får återigen chansen att se Eric Johansson i aktion, denna gång i bortalaget dock...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0