Mora - SSK 24/11

* Dags igen att plocka fram matchtröjan, kepan och hockeyhumöret..... 15.00 är det nedsläpp i FMM....
Återigen lite av en måstematch. Kanske är det lite tidigt att redan nu börja tala om sexpoängs och måstematcher, men nog känns det lite så allt. Det är ju en j-la skillnad på att vara 5 poäng före SSK och att de går förbi oss och vi är en efter.... Då har jag också i tankarna att Brynäs och Luleå möts, så nån av dem (eller båda) kommer ju att ta poäng.... Chans att rycka alltså!!
   Det är två relativt formstarka lag som drabbar samman i FMM- arena, Mora kommer från en vinst senast borta mot MoDo och SSK efter en seger mot Timrå hemma. Dessförinnan har de båda kombatanterna uppvisat gryende form, med 2 vinster och två förluster.
   Vis av erfarenhet vet jag att SSK brukar spela hårt, tätt och diciplinerat. Det gäller, som vanligt i och för sig, att ta till vara på de få tillfällen som ges. Om Mora kan fortsätta på den inslagna linjen, med samma fina spel som mot FBK hemma och senast vid vinsten mot Svenska mästarna, så kommer SSK att få det hett om öronen. Det ska bli spännande att få se Jhonas Enroth in action. Han kan bli ett riktigt spöke för moraforwards, det är bara att hoppas på att de får hål på honom tidigt, så han inte växer sig för stor.

  Inga nya skador rapporteras men ett par avbräck finns dock i Mora. Man saknar fortfarande Martti Järventie och Kenneth Bergqvist. Jag har en liten känning av att det kanske, kanske kan bli så att Lars Johansson får gå in och göra sin första match från start, men vi får väl se..... Kul att Arvedsson valt att återförena den enda kedja som egentligen fungerat fullt ut, Huml, Bastiansen och Beaudion....

 Södertälje saknar  backen Daniel Ljungkvist samt anfallarna Tomek Valtonen, Per Hallin och Linus Klasen. Lite synd, det hade varit roligt att få se denne omtalade Klasen.... Det är väl bara att hoppas att Jarno Kultanen är lika trög och orörlig som han var här i Mora före jul.... Ska bli spännande att få se hur han klarar sig mot sina forna lagkamrater.

* Oj, glömde nästan..... Kom ihåg att hålla en extra tumme för Färjestad, borta mot Skellefteå. Ja, jag vet att det tar emot att hålla lite på FBK, men det är ju Skellefteå som ska ner i skiten. Då kan jag till och med tänka mig att glädjas åt en FBK- seger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0