Skogs vs. Goren 2.0

* Det verkar som att det har snurrat till i kolan på diciplinnämnden. Hur i h-vete kan man stänga av Skogs lika länge som Lee Goren? Det finns ju inget vettigt svar på den frågan. Det ska bli intressant att följa vad som händer med den anmälan som Mora IK lämnar in till riksidrottsnämnden. Men den behandlas väl kanske lika den, som den första anmälan gjorde. Men det är bra att Simons regerar och anmäler.
   Diciplinnämnden KAN ju inte ha sett hela förloppet, eller så är det bara sopprötter eller en j-la massa påsar med nötter, som sitter där och bedömer.....De har dömt utifrån:  "vad som fanns med på filmen och skellefteåspelarens rapport", säger Disciplinnämndens ordförande Martin Holmgren.
1) Det var Lee Goren som startade hela allt med att dra till för kung och fosterland (eller king and queen, som de väl säger i Kanada....), med klubban i knävecket på Skogs......
2) När sedan Skogs tycker att det räcker och har tröjan över huvudet, åker han därifrån. Lee Goren åker efter och fortsätter att slå på Skogs, som taggat ner och är på väg därifrån. Detta resulterar i kraftigt blodvite på Tomas när han lämnar banan.
3) Allt detta fanns med i Tomas Anderssons domarrapport från händelsen....!

" Thomas Anderssons domarrapport - ord för ord:

"Efter slutsignalen slår nr 37 Goren ett slag med klubban på nr 23 Skogs vader. Skogs vänder sig mot Goren och slagsmål utbryter. Linjemän försöker sära på dem. Skogs åker undan efter ett tag. Goren åker efter och försöker fortsätta bråket. Linjemän stoppar efter att Goren träffat Skogs med ytterligare slag. Slashingen som börjar allt syns på videon."

Domen:

Lee Goren, Skellefteå - 2 matchers avstängning

Thomas Skog, Mora - 2 matchers avstängning

Döm själva."


Hade förhållandet hade varit det motsatta, så ger jag mig fan på att Goren fått en match och Skogs fyra- fem....
Bifogar ett par länkar om händelsen...

Dalademokraten
http://www.dalademokraten.se/Sport/2007/11/20/36394/

Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article1287752.ab

* Jag utgår från att MIK tar hand om Skogs böter från händelsen! Annars får vi väl hjälpas åt att skramla!!

* I NHL finns det en utvisning som heter "Fight instigator" och den delas ut till den som startat rabaldret... Kanske skulle Tomas Andersson ha delat ut Game Misconduct till Skogs och Match Penalty till Goren....?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0