Pitämäkä? Inför MIK- SAIK 23/2- 08

* Kommentatorn från Södertälje hade svårt med uttalet på Juha Pitkämäki. Att han sedan hade svårt att skilja på Elomo och Hagos gjorde det hela väldigt kul att lyssna på...... Det enda de har gemensamt är väl i princip tröjfärgen och nian i numret. Att de är lika i åkstil eller hudfärg kan man väl kanske inte säga, eller?

Mycket surt att inte få med sig en enda poäng från Södertälje förresten. Om man ska titta på Nyströms profetia om att SSK skulle "köra över" Mora, så tycker jag väl inte riktigt att den slog in. Sällan har väl ett lag blivit så överkört och ändå fått med sig alla tre poängen...... Fan också, 2 av 15 poäng mot SSK. Inte så konstigt att vi ligger där vi ligger.

SSK var förresten precis lika överlägsna i allsvenskan ifjol, när de gick upp. Men då hade de ju Malmö att slå ut. Till saken iår hör att det inte finns något Malmö att "luta sig" mot. Jag tror att de som redan för länge sen påstått att det i princip bara finns en plats att spela om i kvalserien, har glömt detta i champagneyran..... Lägger man till detta en oviss ljumskskada på en gammal målisveteran, som skuille göra skillnaden i kvalet i den klubb som redan är klara för elitserien nästa år, så bli det nog svårt. Det blir samma 12 lag i elitserien nästa år som denna, det är min fulla övertygelse. Efter att återigen ha sett både Malmö och Leksand på TV, så finns det inget hot där mot elitserielagen, som jag ser det.

Dags att börja ställa in sig på kvällens drabbning mot Skellefteå, då. Vad som komma skall är svårt att sia om, men det lär väl vara samma gamla vanliga Gris- Skellefteå som vi får se idag igen. Med ärkenöt 1 (PerAnton Lundström), ärkenöt 2 (Lee Goren) och ärkenöt 3 (Marcus Kristoffersson), så kan det väl inte bli annat. Men det är väl bara att se till att vi utnyttjar våra Power Play i samma takt som mot VF, så blir det nog en behaglig resa mot tre poäng och nytt hopp i tabellen. Men att tro att det blir nån enkel resa mot tre pinnar är kanske att ta i. Jag är dock på det klara med att nu är det dags för en trepoängare igen. Gör sen bara Frölunda sitt mot Brynäs (årets Malmö?) borta och MoDo sitt mot Luleå borta, så är vi snart uppe ovanför det där förbannade strecket.

Laget ikväll då? Ja det har aviserats en hel del ändringar i kedjorna och det låter till stor del spännande, tycker jag.

Dahman går in bredvid Anders Bastiansen och Eric Beaudoin.

Ivan Huml kommer att spela bredvid Yared Hagos och Rob Hisey.

Jonathan Granström,Teemu Elomo och Marco Tuokko.

Håkan Bogg center mellan Anders Nilsson och Mikael Simons.

Martin Jansson får börja som artonde.

Spännande var ordet. sa Bull. Till detta lägger vi det faktum att Pierre Johnsson är tillbaka och att Pitkämäki startar i kassen. Det ser mycket bra ut och allt annat än tre pinnar vore en fruktansvärd besvikelse och en smärre katastrof.

Mitt tips för ikväll blir 4-1.


Kommentarer
Postat av: rider

Man får väl gratta till vinsten ikväll mot saik,!mora gjorde precis som man ska mot lag som skellefteå man spelar den defensiva grishockey klubben är känd för.!!

2008-02-23 @ 21:50:51
Postat av: Jossan

Du är nog lite fel ute, tror att det blir 2 nya lag i eliten efter KS ajö för Luleå och Brynäs
och Leksand och Västerås kommer upp
kom ihåg var du läste det först, Mora spurtar till Slutspel.

2008-02-25 @ 18:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0