SHL:s förslag

Jag väljer idag att citera kompisen Thomas Wahlberg och posta hans tankar kring det nya förslaget som föreligger. Det han skriver stämmer precis med vad jag känner.... 
 
"Herrarna i Swedish Hockey League (sicket trams) går ut och försvarar sitt synnerligen idiotiska förslag med att dom tänker på svensk hockeys bästa...
 
Vilket är rent skitprat, det är ju märkligt att samma herrar som var för en utbrytning ur ES är de som vurmar mest för detta diskussionsförslag som det numera kallas.. Anledningen till att det numera heter diskussionsförslag är med all sannolikhet att det inte skulle komma ut i offentligheten innan allt var klart och beslutat.
Är jag upprörd på grund av att jag är född och uppvuxen med Mora IK, ja till viss del, men grundidén med svensk idrott är att det är det sportsliga som ska avgöra om man spelar i finrummet eller får hålla till på bakgården...
 
Den får vi aldrig släppa, då är vi riktigt farligt ute..

Båtflyktingen och självgodhetens ansikte Håkan Loob är den som gett girigheten en helt ny dimension, att det är en dödssynd verkar inte bekomma den hånleende gotlänningen. Hans eget skitlag Färjestad går inte så värst bra i år, med sin plats alldeles ovanför ingenmansland plats nr 9, kan detta vara en av anledningarna till att Loob börjar svettas innanför kragen? Förmodligen, han har ju alltid slagit sig för bröstet och hävdat att hans Färjestad är så otroligt bra...
 
Adrian som tidigare var i Frölunda var också en av förespråkarna för en i princip stängd liga, men inte ens han skulle komma på något så ini helvete korkat som detta förslag, och vad säger dom andra klubbdirektörerna? Vågar dom stå upp mot Loob och de andra som på fullt allvar tror att svenskarna och deras egna supportrar är så jävla korkade att vi går på detta? Dom gjorde ju dessutom om systemet för slutspel inför den här säsongen så att i princip alla går till slutspel, jävligt intelligent om man vill få en högre spänning i ligan.

Så här vill Loob och de andra att framtiden ska se ut, förutom att de skiter fullständigt i vad supportrar tycker och alla unga spelares drömmar så står dom och ljuger i direktsänding, och nu har fegheten tagit sig nya proportioner, dom vägrar uttala sig och hänvisar till ett bemötande på SHL's hemsida, som egentligen bara visar på vilken enorm otur dom haft när dom har försökt tänka. Vi får se om jag lyckas bemöta deras argument på ett vettigt sätt (är lite småförbannad just nu känner jag efter att jag läst skiten dom lagt upp på sin hemsida, här är länken)

http://shl.se/artikel/46352/

SLOPAD KVALSERIE
Kvalserien kommer inte att finnas kvar. Från och med säsongen 14/15 spelas en matchserie om bäst av sju mellan sista laget i SHL och vinnaren av hockeyallsvenskan.

Kvalserien har genom åren varit en större publikdragare än vad ES evighetslånga slutspel varit, ska det till en förändring borde man anamma fotbollens system med direkt uppflyttning av den som vinner allsvenskan och direkt nedflyttning av den som kommer sist i Elitserien, kvalet kan spelas mellan lag 10,11 i ES och lag 2,3 i AS, alternativt utöka ES med 2-4 lag men se för bövelen till att behålla kvalserien, utan den så kommer Svensk ishockey att dö ut, och Sverige kommer aldrig att få en liga motsvarande NHL eller KHL, det finns helt enkelt inga Oligarker eller Dollarmiljardärer som kan pumpa in pengar på det sättet, sen har vi ett skattetryck som är väldigt mycket hårdare än i USA och Ryssland.

"WILD CARDS"
SHL skriver själva att valet av lag som får så kallade "wild cards" till att spela i SHL inte enbart kommer att baseras på sportsliga grunder. Man planerar att flytta upp två lag genom att ge dem wildcards efter säsongen 14/15.

Ja och vilka lag kan dom mena med detta? MIFFONA och DIF kanske?? Inga bra odds på den gissningen, det här är nog den absolut mest vansinniga delen av deras sk diskussionsförslag, rena vansinnet, MIF har ju varit på väg att konka flera gånger, och att det skulle finnas en risk att KHL rekryterar ett lag ifrån Sverige på grund av att SHL inte får som dom vill är nonsens, Jokerit nämns som exempel, men i finska ligan så är det väl bara dom som drar publik redan nu? Dom har provat en stängd liga vilket höll på att sluta i katastrof, och de fick göra om och göra rätt.

NYA KRAV PÅ SHL-KLUBBARNA
I framtiden ska klubbar få ansöka om att få spela i SHL. Krav kommer att ställas på ekonomisk stabilitet, storleken på arenan, klubbens varumärke och även storleken på orten som klubben kommer från.

De flesta av dessa krav finns redan, både i ES och AS.. Skulle vara ortens storlek då som är nytt.. Men det efterlevs inte, LIF fick gå upp trots en ekonomi som var katastrofal och fick igenom en rekonstruktion mitt under brinnande säsong, snacka om att tävla på lika villkor..

NY EKONOMI
Det kommer också ställas skarpare ekonomiska krav än vad som görs i dag i samband med utfärdandet av elitlicensen. Klubbarna som spelar i SHL kommer att vara tvungna att driva aktiebolag.

Ytterligare ett steg mot det som Loob tror kommer att ge dem en omsättning på i runda slängar 300millar per år, det jag inte tror att dom tagit i beräkning är att dom ska skatta som ett aktiebolag också, dom kan dessutom bli föremål för ett sk "hostile takeover" vilket innebär att en aktieägare kan tvinga till sig klubben genom att skaffa sig aktiemajoritet, även om styrelsen är emot det.. Tänk er att LIF skulle tas över av Percy Nilsson och tvingas flytta till Malmö?? Tanken är ju rätt rolig iallafall hehe.. Det stora problemet bossarna i ES har är att produkten dom försöker sälja är skitkass och avtalet med ca 25milj i TV-avtal per klubb tror jag kommer att sänkas rejält när det ska omförhandlas, idag så är det väl Leksands-supportrarna som håller C More flytande med de nya abonnemang som tecknades inför den här säsongen. Allsvenska lagen har ca 1,5 miljoner per lag i sitt TV-avtal, där kommer det säkerligen att bli en höjning då det spelas en mer publikvänlig och roligare hockey i den serien, dessutom så är alla matcher viktiga då det ska kvalas på vårkanten, detta gäller under förutsättning att förbundet sätter stopp för detta vansinne som ligger som diskussionsunderlag (vilket trams).

NYTT DISCIPLINÄRT SYSTEM
Enligt SHL ska ett så kallat "war room", som har ansvar för disciplinfrågor, vara färdigt till nästa säsong. Man kommer att ändra i organisationen kring disciplinära frågor.

Det här ser jag som positivt, det finns ingen som kan övertyga mig om att dagens system med målkameravinklar som publiken inte får se är rättvist.. Inte heller ska det avgöras hur lång en avstängning efter en vårdslös tackling eller ett slagsmål ska vara av ett gäng slipsnissar med en kvinna i spetsen där ingen av dom spelat i dagens ishockey. I NHL är det Brendan Shanahan med drygt 1500 matcher i NHL och ca 2500 pim som avgör detta, har han den insikt som krävs för att vara disciplinansvarig? Jag skulle tro det..

LÖNETAK OCH LÖNEGOLV
SHL vill införa max- och mininivåer för klubbarnas lönebudgetar, som liknar det system som finns med lönetak och lönegolv i NHL. Det innebär att lag som ska spela i SHL är tvungna betala en viss summa i löner. Samtidigt kommer man inte få spendera hur mycket som helst på spelarlöner.

Samtidigt som bossarna bakom förslaget menar på fullt allvar att dom kommer att kunna konkurrera med KHL så ska dom införa ett golv och ett tak gällande lönerna, KHL har inget tak, NHL har ett tak på 64,3miljoner $ vilket ändå är en minskning på nästan 6 miljoner $ taket är omräknat till svenska kronor hissnande 452miljoner 672tusen kronor, detta är per lag och säsong!! Golvet alltså det som måste betalas är 44miljoner $ i SEK 309miljoner 760tusen kronor.. Ingen av dessa klubbar får välbehövliga kommunala pengar, och de behöver således inte lita på att verksamheten går runt bara för att skolbarnen får åka skridskor mot betald hyra av isen.

Lite lugnare nu, men att dårskap får existera utan att någon protesterar kan inte vara möjligt, en annan fundering jag har är hur tänker Doverskog i LIF som enigt SHL's korkade försvarstal ställer sig bakom detta förslag tillsammans med Sven Rosen i LIF's Styrelse?? Har dom glömt vart dom var förra säsongen vid den här tiden? Lönegarantin föll ut och dom slapp dessutom betala tillbaka den, jag anser med bestämdhet att detta förslag är att skjuta sig själv i både foten och huvudet, om inte Sveriges unga spelare har något att drömma om, att alla dessa föräldrar och tränare som ställer upp ideellt inte längre ser någon mening med att engagera sig, eller de klubbarna i de lägre seriesystemen inte har något att spela för längre.. Då kommer den idrott jag älskar att dö ut.. Och att Bossarna inom de sk topplagen skulle ha hockeyns bästa för ögonen är tamejfan det dummaste jag hört.. Se, nu gick blodtrycket upp igen.. Förbannat.. Dom är satta att leda sina föreningar och att de ska gå med vinst PUNKT... Inget annat, och det som stör mig mest är att de tror att svenska folket är så urbota korkade att vi tror på det dom säger!!

Detta sa Håkan Loob till Värmlands folkblad

" Jag har inga kommentarer kring det alls. Det här är en process som jag inte tror behöver kommenteras just nu. Man måste lämna de här människorna som sitter i förhandlingar i lugn och ro nu. Förhoppningsvis är allt klart med det nya avtalet när det gamla väl har gått ut. Då får klubbarna rätta sig efter det.

Vad säger ni till fansen om det?

"Det här är en process som jag inte tror behöver kommenteras just nu".

Nej, visst. Självklart, Håkan.

Varför lyssna på den betalande publiken?

Och sen fortsatte han:

- Förhoppningsvis är allt klart med det nya avtalet när det gamla väl har gått ut. Då får klubbarna rätta sig efter det.

Smidig kille som påstår att han har hockeyns bästa för ögonen, förstår att ni undrar, kan meddela att jag aldrig tyckt om Håkan Loob, just på grund av den självgodhet han visar upp, Foppa, Sudden bägge enormt mycket större i NHL än sprätten från Gotland, har dom samma attityd? Absolut inte, för att inte tala om Borje "The King" Salmning, han har samma status som gud i Toronto, eller förresten, Torontos ägare svarade på en fråga om att trada (sälja) Salmning, "I Wouldn't trade him for God" Säger en del om hur man kan vara enormt stor och populär utan att för den delen bli ett riktigt praktarsle som Loob!

Driver dom igenom detta så ska ishockeyförbundet besluta att dom inte får spela om SM-guld, och dra in de förmåner som klubbarna redan åtnjuter, vill dom stå själva som egen organisatör och arrangör så kan dom betala polisnotor och allt annat som vi skattebetalare står för idag.

Färdigtänkt, Hissa eller Dizza, jag klarar bägge delarna, detta är mina funderingar och tankar, och jag har tänkt färdigt för en stund nu.. Ska ta en lång promenad med Kämparnas konung nu, tror jag ska döpa om honom till "The Hammer" eller han kan få ha det som smeknamn
 
Må gott alla sköna vänner.."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0