Vart är vi på väg...?

Ja, vart är hockeyn på väg?
 
Om det skulle ligga minsta uns av sanning i ryktet som säger att Mikael Vikstrand skulle vara på väg att lämna oss till förmån för Frölunda är det i mitt tycke sorgligt....
 
Ryktet som kommer från Johan Svensson (Mr.Madhawk) är förmodligen inget rykte utan inom en ganska snar framtid en realitet. De  "rykten" som han gödslar med brukar ju i mångt och mycket inte bara stanna vid rykten utan de har ganska stor substans.
 
Om Vikstrand skulle lämna för Frölunda är det bara att gratulera honom och se fram emot att få bevittna honom i VM längre fram i vår. Det kan vi ju i och för sig få göra ändå, jag är förvånad att han inte fått chansen i tre kronor redan, men om han skulle visa sig kunna dominera på samma vis i elitserien, så är det inget att diskutera.
 
Men vad innebär detta får vårat kära Mora IK då? Ja, i mitt tycke innebär det att vi får inrikta oss på att försöka med näbbar och klor att ta en plats bland de sju och kanske i förlängningen vara oerhört nöjda med det. Vem ska spela de 25-26 minuter som Micke spelar idag? Vet inte, men ingen av de backar som finns i laget nu i alla fall......
 
Hur länge får vi se Lucas Bengtsson i moratröjan? Förmodligen inte hela säsongen ut om det är så att "Money talks"....
 
Kanske ligger det en hel del i de rykten som säger att Mora IK är på ruinens brant och om det är så, så är det kanske klokt att sälja Vikstrand nu istället för att se honom försvinna gratis om fyra- fem månader.
 
  1. Men vad händer med de sportsliga målen? 
  2. Vad säger sponsorerna?
  3. Hur ska detta kunna locka mer folk till matcherna?
  4. Till vilken nytta har man skrivna kontrakt med spelarna, de kommer ju och går som de vill i alla fall?
 
Svaren på dessa frågor är i mitt tycke:
 
  1. De måste revideras och skrivas ner betänkligt, kanske ska man ha som huvudmål att undvika negativt kval istället.
  2. De har kanske inte så mycket att säga under innevarande år, men de kommer definitivt att ringla i en kortare kö, när det ska omförhandlas inför nästa säsongs sponsring.
  3. Nej!
  4. Det har vi ju sett allt för ofta att det inte finns några kontrakt som håller i den numera sjuka värld som i folkmun kallas svensk ishockey.

 

Jag är tämligen övertygad om att Mora IK är alldeles för ärliga och reko för att kunna överleva som toppkandidat i landets andra serie. Man måste kunna fuska mycket, mycket mer om man ska kunna få ihop den alltmer olösliga ekvationen ishockey och ekonomi. Vi har ju ett färskt exempel på att det går alldeles utmärkt att fuska sig till en plats längre upp i seriesystemet. Mer fiffel och fler slipade ekonomer och fler bolag att flytta pengar, skulder, resurser och fastigheter mellan, där har ni lösningen på hur man ska överleva som elitsatsande förening idag!

 

Usch och fy! För en föreningsmänniska som mig själv är detta smärtsamt, men tyvärr dagens sanning.

 

Samtidigt nås vi idag av beskedet att det finns långt gångna planer på att stänga elitserien och "bjuda in" två allsvenska lag. Du behöver varken vara kvantfysiker eller ha särskilt mång högskolepoäng på CV:t för att räkna ut att detta handlar om Djurgården och Malmö.

Min förvissning är att min dotter på åtta skulle svara "Djurgården och Malmö" om jag så väckte henne natten innan julafton och ställde frågan: - Vilka är det menar att de ska erbjuda en gratisplats i Elitserien, tror du?

 

Eller, vafan stäng skiten, så kan väl de andra klubbarna skapa en egen liga, med ett eget svenskt mästerskap och egna mästare....

 

Nej go vänner, det är bara att hålla tummarna för att detta inte blir realitet och att vi inte får ett nytt datum att lägga till 040410, som en vägdelare i föreningens historia. Detta trots att det är fredagen den trettonde....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0