Snart krackelerar konspirationen...

* Att det finns många konspirationsteorier kring Mora och dess vara i elitserien känner vi väl alla till. Men att det verkligen skulle finnas en konspiration, är det väl få som tror. Jag är dock en av dem.... Vad kan det annars vara när:
-  Kvällspressen gång efter gång ALDRIG skriver några egna artiklar om Mora IK. Visst finns det en del artiklar om de matcher som Mora deltagit i, men de är antagligen skrivna av nån TT- Nisse, eller också handlar de om motståndarna och vilken förbannat dålig match de gjort när Mora vunnit....

- Hockeykväll.... Om Mora spelat en måndagsmatch, så pratas det alltid bara om fem lag, det är som om inte Mora finns. Möjligen att det slätas över och Wikegård säger typ - "De grisar på, tar nån poäng här och där" -"Skittråkig resa dit upp...". Men nu har de ju spelat sina matcher på tisdagar, två på raken iallafall, så då har de ju sex lag att diskutera.

- Summeringarna på radiosporten innehåller ofta intervjuer från de flesta matcherna, men inte om ett visst lag är inblandat.

- Det enda undantag som finns när det gäller att tippa Mora sist, är Magnus Nyström på Expressen. Han tippade ju faktiskt Mota på slutspelsplats inför den här säsongen. Annars var det ju bara -"De är det sämsta laget", -"De har inte värvat nåt", -"De har bara en målvakt", -"De har tappat Kultanen och Brendl och ersatt med, ingenting", -"De har för dålig hall", -"De har sämst klack", - "De har lägst publiksnitt", "De har sämst och värst och minst och fulast fan och hans moster!". Men de har tamejfan den bästa pressbuffén!! Oj då, bara att svulla i sig gratis för herrar Ros, Anrell, Wennerholm, osv.osv. Då är det iallafall bra. Men det är klart att "Gratis är gott"...

-  Inte ens dalapressen bryr sig om Mora. Vem fan vill läsa två- tre sidor om hur det gick till när Leksand vann med 5-2 borta moy Huddinge? Leksingar förstås, men merparten av de som läser MORA Tidning, vill nog hellre läsa om MORA IK, förmodar jag. Visst finns det en del tappade själar i Mora också, som vill läsa om länets lite sämre hockeylag, men då kan de väl köpa Falu- Kuriren då, eller? Jag minns efter en Moraseger mot Brynäs hemma ifjol, då var det en helsida om att Ove Molin spelat sin, ja vad fan kan det ha varit, typ, 7000:e elitseriematch. Men inget om matchen för övrigt. Usch och fy!!

- För att inte tala om Radio Dalarna.... Pinsamt. Fylliga reportage om hur Leksand vunnit sin, fan vet jag, match i rad... OCH? Med den budget Leksand har, förmodligen lika stor eller större spelarbudget än Mora, så är det ju för fan skandal om de inte skulle vinna varje match... När Mora slagit svenska mästarna borta, Hv hemma och så vidare, då talar man iallafall om resultatet.... På sin höjd en tjugosekunders intervju med "Boggen" eller "Arved".... Jag minns efter en match mot Skellefteå ifjol, härhemma, då leksingen Lundin intervjuade Wernblom efteråt och bredde på och berömde Skellefteå! Pinsamt!! Jag mår illa!

- Sen har vi det här med domarna...... Suck. Förr om åren har jag tyckt att det varit lite illa att Mora alltid, ALLTID, ska få de internationella utbytesdomarna i sina matcher. i år är det tamejfan bara de som varit nåt att ha. De är iallafall lika dåliga åt båda hållen!! De svenska pajasar vi har har ju alltid "en dålig dag" i våra matcher. Visst måste de få ha det. Men om man har en dålig dag, borde man inte ha en dålig dag åt båda hållen då? Ganska genomskinligt.... Det måste finnas en regelbok som gäller Moraspelare och en som gäller övriga lag... (Minns Toukkos tripping på Sjödin kontra Sjödins tripping på Boggen när han var helt ren...) Varför kommer alltid domaren från Småland när Mora spelar hemma mot HV? Jo, de måste väl på alla sätt och vis få tilld et så att HV vänder sin dåliga trend mot Mora..... 

- Spelschemat..... Mora vann väl inte så många lördagsmatcher hemma ifjol? Ja, men då ger vi dem en massa såna då. Men inte heller det har hjälpt hittills. Och tur är väl det, för det är väl de som ger mest klirr i kassan för Don Simons. Kul att se vad som komma skall härnäst.....

Men eftersom inget av detta hjälpt, så måste de väl snart inse att Mora IK är ett lag att ta på allvar, eller?  Vi får väl år efter år fortsätta visa att vi är värda att spela slutspel. Snart kanse övriga hockeysverige inte ser oss som nykomlingar längre. Det vore trevligt med ett avancemang till semi och det kanske är dags för det iår.... Det vore väl en skaplig pungspark på förståsigpåarna, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Tången

Framförallt tycker jag att dalapressens agerande är direkt pinsamt. Tydligare mobbing finns knappt.

2007-12-02 @ 10:42:33
Postat av: Lex1

Visst är det så att MIK uppfattas - från stora delar av hockey etablissemanget - som den fula ankungen som tyvärr råkat ta sig in den skyddade elitserie plaskdammen.


Innan säsongen 04/05 luftades ju ständigt och jämt uppfattningen att Elitserien bör stängas så att klubbarna i finrummet inte riskerar ekonomisk ruin efter att ha byggt ut sina arenor och att en stängd ES gör att man mer vågar satsa på sina juniorer.

Förslaget att ES ska uttökas till 14 lag verkar också ha kommit av sig. Åtminstone till dess att Mora IK ramlar ned och försvagas både hockeymässigt och ekonomiskt. Med 14 lag avses ju 11 av dom klubbar som spelar där i dag samt Leksand, Malmö och Västerås. Förespråkare för 16 lag drömmer väl förmodligen också om att se AIK och Björklöven uppe på podiet.

2007-12-02 @ 10:52:19
Postat av: Hacki

Agree!!

2007-12-02 @ 17:53:55
Postat av: Våmhus

Naawh stackars moringar! *snyft*

2007-12-02 @ 19:30:20
Postat av: Jonas

Avundsjuka för att Leksand får mer spaltmetrar i tidningen trots att vi spelar i allsvenskan?
Nåja snart byter vi serie med varandra.

heja Leksand

2007-12-03 @ 08:52:28
URL: http://dalastark.blogspot.com
Postat av: Hacki

Jonas samt Våmhus: Hockey sverige skrattar när ni behövde dommarn för att vinna mot Malmö. Planera på att gå upp borde läggas på is tills ni vinner även mot de bästa lagen i allsvenskan.

2007-12-03 @ 09:04:35
Postat av: Mike Skinner

Tyvärr är det väl så att fler faktiskt vill läsa om när Leksand slog Huddinge borta. Sorgligt men sant.

2007-12-03 @ 12:43:26
Postat av: Per

Mycket välskrivet måste jag säga. Och som Moring måste jag, tyvärr, skriva under på att teorierna har alldeles för mycket till grund för att vara helt osanna. Jag säger som jag brukar säga: Dela upp Dalarna i två län, Norra och Resten, så slipper vi läsa och höra deras skit.

2007-12-03 @ 16:06:40
Postat av: Muz

Det var den mest tårdrypande berättelse jag läst! Är detta sant är det ju ren skandal!! Vilken mobbning, detta är ju ett fall för diskrimineringsombudsmannen.

2007-12-05 @ 14:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0