Vart tog de nya domarbedömningarna vägen?

 
 
 
Tänk att det blev precis som tränarna var rädda för att det inte kom att hålla många matcher in i serien innan vi var tillbaka på det gamla spåret igen...
 
Efter att ha bevittnat Mora- Timrå igår är jag fullständigt övertygad om att vi nu bara har att vänja oss vid de hakningar och holdnings och slashingar som vi fått se de senaste åren inom ishockeyn.
 
Kanske hade inte Wolmer Edqvist sin bästa dag på jobbet, men inte ens med en "dålig" dag på jobbet får man vara så inkonsekvent. Den hakning som Jonathan Harty drabbades av i den andra är verkligen ett skämt, Timråkillen får ett felskär och Harty får vila i två minuter. Ska man ta för detta så såg jag åtminstone 30 hakningar, I VARJE PERIOD, bara i matchen mot Timrå.
 
 
Bara att slicka i sig och gå vidare...
 
De slashingar som de skulle beivra denna säsong, verkar nu vara helt okej att ägna sig åt. Det är lika med dom, om man skulle ta, som man innan säsongen sa att man skulle, så hade vi fått se betydligt mycket mer tre mot tre, än vad vi gör idag. Slashing ser man åtminstone tre till fyra stycken i varje lag och i varje byte. Och så helt plötsligt, helt random, så tar domaren för slashing. Jag kan då inte se ett uns av konsekvens...
 
 
 
Jag vill också minnas att det skulle beivras för de moment där man låser fast sin motståndare mot sargen och ta för holding mer ofta och konsekvent. Men vart har det tagit vägen? Just Timråmatchen i fråga var det X antal gånger där det bara blev sargbök och stök... 
 
 
 
Jag har i och för sig bara sett utvecklingen i Moras matcher, men jag antar att det ser lika ut överallt.
 
Till Wolmers försvar ska man kanske också säga att han är van att döma i Elitserien (JA jag vet SHL, men jag vägrar...) och då har han alltid en kollega. Jag tror också att det är helt annat spel i allsvenskan än vad det är i elitserien. Det är mycket mer tuta och köra hockey och inte så låst. Jag har sett elitseriematcher de sista åren där det varit lika många målchanser på en hel match som det är i en normal allsvensk period...
 
Eller när jag tänker efter, när tyckte man att en domare var bra och konsekvent? Det har nog inte hänt särskilt ofta om jag ska vara ärlig....
 
En kille som av många betecknas som topp fem i Sverige måste man kunna begära mer av. Och ja jag vet att jag är färgad, men frågar man Timråfolk, så är de nog inte helt nöjda de heller...
 
Men inte mig emot att vi återgår till den typ av hockey vi nu sett ett par matcher, bara domarna bestämmer sig nån gång för vilken nivå vi skall ha inom hockeyn...
 
Om det döms någorlunda lika åt båda håll och någorlunda lika i match efter match, så ser jag hellre den sortens hockey än den "söndagsskolevariant" som vi såg i inledningen av säsongen.
 
Men vad vet jag? Jag är ju bara en vanlig åskådare och morasupporter...
 
 
 
 
  

Viktiga veckan

Dags att summera den viktiga vecka som gått.
 
Den gav oss 7 friska poäng i jakten på en play off- plats, men det skulle ju ha varit nio....
 
För att kunna haka på topplagen/haka av de jagande lagen bakom, måste man vinna en sån match som Timrå hemma. Men det ville sig inte denna gång heller mot Timrå.
 
Vi hade chansen i spel med en man mer i Sudden i säkert tre och en halv minut..., men det åstadkoms knappt ett skott mot mål...
 
Det kändes ganska tidigt att detta var en sån där afton där vi som morafans skulle få nöja oss med att få med nån poäng överhuvudtaget. Studs över klubbor, märkliga sargstudsar och ibland tveksamma domslut. Så med facit i hand kanske vi ska vara nöjda med den poäng vi trots allt fick med oss.
 
Ja, ja whatever. Man ska inte gråta över spilld mjölk.
 
7 poäng av 9 möjliga är väl ändå att beteckna som godkänt.
 
Ett värre resultat av denna vecka är det faktum att Thomas Larsson nu är borta åtminstone till jul. Jag vet inte om det ens är möjligt att ersätta honom med en liknande karaktär, men han borde ersättas.
 
Jag läste att det var saker på gång, men det tror jag inte på förrän vi får se det.
 
Jag vet inte hur det är med hockeyspelare, men om du som "vanlig" arbetare blir sjuk/skadad så står ju arbetsgivaren för kostnaderna första 14 dagarna och sen försäkringskassan... Om det skulle vara så fortfarande så borde det ju finnas lite utrymme under "lönetaket".
 
Vi kommer inte att kunna spela hur länge som helst med en hel femma på skadelistan.
 
  • Patrik Andersson: vet inte om det är "överkroppsskadan" som är tillbaka, men jag gissar att han fått tillbaka huvudvärken.
  • Dennis Ryttar: Deltog varken med J-20 i helgen, eller i dagens match mot Timrå. Gissar att han är skadad och att det är därför han inte deltar.
  • Patrik Cedergren: Ögonskadan verkar inte vilja ge med sig ordentligt. Han deltar i första perioderna för att sedan sitta. Jag vet att han till och från drabbats av synbortfall/försämringar och att det är därför som han inte kunnat delta mer än en period/match.
  • Alexander Hilmersson: Bara att fortsätta rehabträna och bygga upp musklerna efter den senaste operationen. Kanske har han för bråttom tillbaka, på grund av det allmänna skadeläget i gruppen. 
  • Jeremy Colliton: Överkroppsskadan gör förmodligen att vi fick nöjas med att se vår tänkte förstecenter och lagkapten i två seriematcher. Synd, men så tror jag att det kommer att sluta. Folk som sett träningar på plats talar om att han inte deltagit där heller på sistone...
  • Thomas Larsson: Benet helt av. Skruvar in i benet och rehab om ett par veckor och förväntad bortavaro i 6-8 veckor. Det låter väldigt skakigt med att han skulle vara tillbaka redan efter 8 veckor, men vi får väl se...

Lägger man dessutom till det faktum att Gasper Kopitar flyttat, så är det en hel del spelare som var tänkta att delta i Hockeyallsvenskan 2013/2014 i moratröjan som inte kvalar in för tillfället.

Tillkommit har ju förstås Robin Johansson och Trevor Frischmon gjort, men det räcker inte långt i rådande skadeläge.

Jag skulle tro att ett nytt korttidskontrakt med Niklas Andersson ligger och väntar, samt att vi inom en vecka får se åtminstone två eller tre spelare ytterligare. Men jag vet ju inte, detta är bara gissningar från min sida. Helt säkert är dock att detta måste ske om vi ska kunna hålla de jagande lagen bakom oss.

 

Vi är ju på god väg in i November och det är ju då det ska visas karaktär, säger ju "förståsigpåarna".

 

Till detta får vi också lägga till J-VM som ligger och lurar i vassen och då har vi ju förmodligen inte Lucas Bengtsson på banan heller.... Och ingen back-up till Mantas Armalis heller....

 

Mikael Zettergren spelade sparsamt mot Timrå, så jag vet inte vad det är för status på honom heller... Om det är så att han är hel och frisk, så måste han helt klart snäppa upp sig ett par klasser, som han är nu så är han ju bara en blek kopia av sig själv, som vi är vana att se honom.

 

En som också måste upp ett par tre snäpp i kvalitet är Ryan Thang. Han är ju den som ska göra målen, men just nu har han varit iskall i en räcka matcher. Alcén syntes inte så mycket ikväll heller, men jag fattar ju att det tar hårt på vissa när man hela tiden går på kort om folk.

 

Och återigen...

 

På med matchtröjorna när ni går på hockey!!

 

Ja, det får räcka för nu....

 

 
 
 

Inför Timrå hemma

Jag slår mig för bröstet lite och säger:
 
-Vad var det jag sa !! :)
 
Rätt på samtliga punkter jag tippade på, 5-2, över 3000 och Mantas i mål.
 
Wow, skulle ha lastat in lite slant på det, men gjorde tyvärr inte det juh...
 
Jag vet inte om det var rabatten på säsongskorten som gjorde att vi var över 3 å 1 för första gången denna säsong. Men man kan ju alltid hoppas att det är intresset som fått sig en knuff uppåt... 
 
Jag har sett att det har debatterats flitigt på Faleijs finest huruvida det är rätt, reko eller bara åt helvete med att sälja säsongskort för 50%.
 
I denna bloggens linda började med ett inlägg där jag efterlyste nån form av subvention från ledningen (läs Simons). Men under elitserieåren var det en förlustaffär om du skull råka missa en match.
 
Jag själv blev lite irriterad när man under jul och nyårshelgen kunde köpa en sittplats (på samma sektion där jag satt då), pyttipanna och en starköl, för 99 spänn! Och där satt jag med min plats för 220 spänn, men utan både bira och pytt. Den gången var det fan så irriterande att veta att hälften av de som satt där hade både käkat och druckit och knappt betalt hälften av vad jag betalat för min plats.
 
Numera är det ju subvention på säsongskorten, så att man skulle kunna vara hemma för typ magsjuka och missa en eller kanske till och med ett par matcher. Och att man sedan rear ut säsongskorten är, i min mening, helt rätt. Att man också redan spelat 25% av hemmamatcherna resulterar ju också i att den faktiska rabatten egentligen bara är 25%, typ....
 
Visst har man ibland svurit över att man köpt saker, som redan veckan efter varit nedsatta på nån slags vår-, höst-, jul-, påsk-, mellandags-, eller vad nu alla reor heter. Men det är bara att vackert bita ihop å istället vara nöjd över de fina skor man just införskaffat.
 
Denna gången känns det dock som att jag, för en gångs skull, är på den vinnande sidan.
 
Nu är jag kanske inte riktigt rätt man att uttala mig om detta egentligen, jag har ju själv inget eget säsongskort.  Detta eftersom jag är i ungdomshockeyns tjänst hälften av matcherna.
 
Men nu blir det väl till att införskaffa sig ett... :)
 
Timrå imorgon på menyn. Det ska, ska, SKA vara tre poäng!!
Det borde finnas en oerhörd revanschlusta i laget, efter insatsen på bortaplan i seriens inledning. Om man vill haka på det tåg man är på väg att hänga med. Jag har sett tåget lämna perrongen så många gånger och skulle gärna se att man för en gångs skull kliver på och hänger med i racet om de tre direktplatserna.
 
Nästa skada på en lagkapten... Suck! Benet helt av, operation och gips 6-8 veckor. Fan, var hittar man en ersättare till Larsson? Den karaktären går inte att hitta, så är det bara. De som är någotsånär hela får ta ett kliv fram och ta större ansvar.
 
Nåväl, en 5-1 seger står på menyn och återigen tror jag vi kommer att få se ett säsongsbästa på läktarna, 3400 och Högberg vaktar kassen.... Det skulle han nog ha gjort sist också om han inte skulle ha stått i Linköpings J-20 lag på lördagen....
 
Hoppas att det kan bli lite fler matchtröjor i publiken bara, det var det dåligt med!!! SKÄRPNING!
 
That´s it for now!
 

Fram med tröjorna!!!

Jag vill bara kort uppmana ALLA att börja bära sina matchtröjor när ni går till FMM arena!
 
Jag har själv börjat använada den igen och är hittills obesegrad i denna rundan.
 
Inte för att jag är skrockfull, men kanske, kanske kan det var ett tecken!
 
Jag har själv alltid förundrats över vad många vita tröjor det är i publiken,
när vi mött vissa antagonister och aldrig reflekterat över att jag kan ju själv ta på mig min. 
 
Åtminstone en liten början till fler röda matchtröjor i publiken.
 
Och ni som inte har en matchtröja, införskaffa en eller kom åtminstone till FMM i en röd souvenirtröja!!
 
Tänk vad roligt om vi kunde vara ett rött hav på läktaren, när vi nu förhoppningsvis blir några fler,
med rabatten som råder på sittplatsabonnemangen (jag återkommer med tankar kring den under helgen).
 
Okej! Vinst i första matchen i denna viktiga vecka! Tre pinnar borta mot Almtuna och det är väl bara att fortsätta på den inslagna linjen!
Men det satt hårt åt nere i Uppsala och var inte långt borta att vi fått vända hem med svansen mellan benen.
 
SSK på menyn ikväll! Jag är tämligen övertygad om att det är ett SSK som inte gått som de själva förväntat sig och de kommer inte att vika ner sig en tum, men har de kunnandet att kunna störa Mora på bortais?
 
Nej, det tror jag inte att de har, nu när vi också rustar med "den sjätte utespelaren". Jag tror att Mora vinner med 5-2 och att vi nu blir över 3000 på läktaren, samt att vi får se Mantas igen i kassen....
 
Som sagt, fram med tröjorna och jag avslutar med en rolig bild på en avslutare som kom till oss från just SSK, när det begav sig.....
 
Känner ni igen honom??
 
 
 
 
 
 

En onsdag i oktober...

Dags för en viktig vecka, Almtuna borta, SSK hemma och Timrå hemma.
 
Jag vill påstå att om vi kommer ut från denna vecka med 0 poäng, så ligger vi pyrt till.
Då får vi verkligen ställa in oss på att kriga, kriga, kriga för att kunna hamna på topp sju.
 
Men tänk tanken att vi skulle komma ut efter Timråmatchen med nio friska pinnar i bagaget, ja då ser det plösligt helt annorlunda ut. Jag vill också påstå att det är fullt rimligt att hoppas på nio poäng på dessa tre matcher, av vilka två till och med är hemma. Men jag skulle också vara relativt nöjd med trepoängssegrar i de båda hemmamatcherna, d.v.s sex poäng totalt. 
  • Vikstrand är bättre än någonsin (om inte han spelar i Tre Kronor denna säsong är det en gåta).
  • Målskyttet börjar spridas ut på fler händer, (t.ex. Alcén, Larsson, Jonathan Johansson)
  • Målvakterna börjar bli lite tätare och stabilare
  • Skadeläget börjar ljusna något... Förhoppningsvis är både Beck och Cedergren med ikväll.

Men kom ihåg att det inte finns några lätta matcher i denna serie!! Almtuna borta ikväll är ingen lätt nöt att knäcka. De är lite pånyttfödda och den lilla Leksandskoloni som finns i laget vill nog inget hellre än att sätta käppar i hjulet för Mora IK. Men om Mora spelar på den nivå som vi vet att de kan, så ska det kunna gå vägen. Men det kräver också att misstagen minimeras från alla....

Mina tips för dagen är 2-4 i öppen kasse av Ryan Thang och Högberg i målet.

 


Oskarshamn hemma...

Jaha, dags återigen för hemmamatch.
 
Hemmafacit så långt är hyfsat, men lämnar samtidigt en del övrigt att önska.
 
Det innehåller så långt vinster mot Almtuna, Djurgården (sd), Rögle och Troja.
 
Men det innehåller också förluster mot Karlskoga och Västerås.
 
Mot Karlskoga hade man ledningen efter en period med 2-1, men föll ihop.
Mot Västerås var det långa stunder Moras match och när man summerat visade det sig att Mora vunnit skotten med 37-28.
 
Men det räcker inte med hedersamma förluster. Man MÅSTE vinna sina hemmamatcher om det ska synas i tabellen. 
 
Och har man tankar på att röra sig uppåt i tabellen, behöver man kunna slå de lagen ovanför också, annars blir det tufft.
 
MEN!
 
När ska lyftet komma?
 
"- Det är bara att släppa och gå vidare" 
 
"- Så länge vi spelar bra är det ingen fara..." 
 
"- Vi skapar ju en massa chanser"
 
"-Ja, men vi håller oss till vår spelidé".
 
Säger Coach Wener gång på gång.
 
GAH!
 
Jag är så trött på alla dessa hedersamma förluster....
 
Det känns som man är ganska luttrad numera som Morasupporter. Jag har väntat i flera år på att vi ska komma in i ett flow och bara vinna och vinna. Tänk er typ sex-sju matcher på rad med trepoängssystemet, då skulle det nog komma ett litet lyft, men när hände det sist?  Harald-tiden?
 
Vad skulle det innebära för intresset på bygden?
 
Vad skulle det betyda för självförtroendet i laget?
 
Om det nu skulle vara så att de andra topplagen läst sönder vår spelidé, vad finns det för plan B? Det verkar inte vara mycket bevänt med just plan B.
 
Eller när ska vi få se Weners plan B?
 
Kanske man skulle försöka med nåt annat, när det nu är på väg att kantra därhän åt samma håll som ifjol, att vi får slåss med näbbar och klor för att vara topp sju.
 
Jag vet att laget har som målsättning att komma bättre än ifjol, d.v.s. topp sju.
Men vi supportrar kittlas av tanken att vara med och iallafall nosa på topp tre.
Men dit är det långt just nu, så länge inte vi får se en "Winning- streak" längre än en eller två matcher i rad....
 
Jag är av den bestämda uppfattningen att poängen är värda precis lika mycket nu som de man tar i sista femtedelen av tabellen.
 
Nåväl, efter kvällens match har vi mött alla kombatanter en gång och då har vi ju iallafall en liten fingervisning om vart allt och alla står, även om mycket vatten ska rinna under broarna innan vi summerar i Vasaloppstid...
 
I kvällens match möter vi ett Oskarshamn som ligger och lurar i vassen, bara en poäng bakom Mora. Skulle de vinna, är vi alltså inte topp sju längre....
 
Jag har otaliga gånger suttit på läktaren och svurit för mig själv, med känslan, "Va fan skulle jag hit och göra ikväll" när Oskarshamn varit på besök. Jag vill minnas att de brukar göra äckligt bra bortamatcher just mot Mora borta, av nån anledning.
 
Hoppas minnet sviker mig och att det inte är så...
 
HUVVA!
 
Tipset för dagen blir 4-1 till Mora, Högberg i mål och 2565 på läktaren.
 
That´s it for now!

Maktbalansen i svensk ishockey

Den som hade tippat att Örebro skulle landa på en fjärdeplats efter elva omgångar skulle förmodligen hamnat i skamvrån med dumstrut på...
 
Det är dags att börja rucka på grundvalarna i hur vi värderar våra förhandstips. Visst kan man kalla vissa för "poplag", men ligger man 4 efter elva omgångar, så kan man ju inte vara helt bet. Örebro lever mycket på sitt försvarsspel som sett bra ut. Svårt att se nåt lag som jobbar så hårt i backcheckingen. Åtminstone så här långt....
 
Ett annat "poplag" är väl Växjö att beteckna som, de har jobbat på lite i det tysta. Men nu bär den långsiktiga satsningen frukt och laget går som tåget. Målisen Munroe har tystat tvivlarna och imponerar iallafall på mig. Växjö är tillbaka i toppen för att stanna....!
 
En liten brasklapp för ekonomin kanske, men det finns ju de som agerat mer tvivelaktigt än vad Växjö gjort och gör....
 
Ärligt talat, vem hade tippat plats 8-12 så här, efter elva omgångar, innan seriestart?
 
8 Frölunda
9 Färjestad
10 MoDo
11 AIK
12 HV71
 
Inte jag iallafall!
 
Av de som tidigare kallades "de fyra stora" är det väl bara Linköping som i viss mån kvalar in som maktfaktor i svensk hockey fortfarande. HV71 och Färjestad är helt klart besvikelser, för något annat än besvikelser och lag på nedgång kan inte ens de mest inbitna fansen kalla sina lag för med högburet huvud. Att idag kalla HV för en maktfaktor idag, vore väl nästan som att idiotförklara sig själv, så jag låter bli det i dagsläget.... :) HV71 har en låång säsong framför sig och fan vet om de kan vända skutan?
 
Frölunda tror jag är på helt rätt spår, men faran med att satsa ungt är väl att flera tongivande spelare försvinner över pölen innan de ens är riktigt etablerade. En del av spelarna är väl redan där på lån... Kanske kommer det att bära frukt redan iår och leda en bra bit på väg mot final, jag tror det!
 
MoDo som i alla år spottat fram stortalang efter stortalang, ser nuförtiden ut som en främlingslegion.  De som regerar i svensk hockey idag återfinns numera i Norrland, Luleå, Skellefteå och i viss mån Brynäs.
 
Allt annat än en ny final mellan Skellefteå och Luleå är i min värld en stor överraskning.
 
Faktum kvarstår, hockeykartan är på god väg att ritas om och det är bara att vi vänjer oss vid att "poplagen" kommer att ta mer och mer plats!!
 
 

Inför Troja hemma...


Dags igen för hockey efter ett till litet miniuppehåll. Jag vet inte varför det blir dessa små pauser i serien för Mora hela tiden. Kanske är det Viasat som styr, eller så är det väl bara slumpen.
 
Jag tror att det kan finnas både för- och nackdelar med dessa matchfria perioder. Fördelarna är väl möjligheten till att "slicka såren" och läka eventuella småskavanker, men jag tror att killarna i laget helst hade velat spela match redan i lördags, för att revaschera sig efter debaclet mot Karlskrona.
 
Spela matcher vet jag att killarna vill, hellre än att träna. Men lediga helg växer inte på träd under säsong heller...
 
Vad som är bäst eller om det spelar någon som helst roll, vet inte jag. Jag é ju bara en vanlig (kanske lite tokig)supporter jag....  
 
Troja hemma står härnäst på programmet. Allt annat än tre pinnar är INTE okej!!
Som sagt, ska man hänga med i racet bör man vinna hemma
 
Det ska bli riktigt spännande att se vårt senaste tillskott Trevor Frischmon "in action". Han är ett helt oskrivet blad för mig, så han har alla chanser i världen att övertyga mig om sin storhet. Jag tror och hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen hemma. Mora ska spela sin match och helst inte låta Troja styra spelet för fem öre. Kan vi bara bibehålla farten och skridskoåkningen så kommer utvisningarna med oss och Wesslan och Vikstrand får trolla vidare i PP. 
 
En annan parameter är ju också att de våra behöver lära sig de nya domarnivåerna och det illa kvickt.
Mora är med i toppen av ligan i antal utvisningsminuter med 146 minuter och av dessa är det en tia och resten 2:or. Det blir 68 tvåor och endast Timrå är värre med 69 (med en match mer spelad).Ajja Bajja!!!
 
Med andra ord, flest tvåor i serien på Mora om de tar två tvåor ikväll och det tror jag ju att de klarar..... :)
 
Hur tänker man inför kvällen i målvaktsfrågan? Ja, den som kan tala om för mig hur tankarna går där, ska få en kaffe i FMM ikväll. Men jag konstaterar bara att Mantas tid kommer...
 
Kanske redan ikväll?
 
Tips då?
 
Jag tippar som vanligt med hjärtat och säger 5-1!
 
Vad tror du?

Men allsvenskan i stort då?

Hur har inledningen sett ut i allsvenskan då?
 
Ja, en hel del förväntat men även en hel del inte förväntat.
 
Jag kan på lite lösa boliner göra min lilla analys av vad som skett så här långt.
 
Att Karlskrona skulle vara så ofantligt överlägsna i seriens linda är för mig, som för alla andra (förutom KHK- fans förstås) uppseendeväckande. Man faktum kvarstår att de är seriens överlägsna och otvivelaktiga suveräner
 
De har i tur och ordning gjort processen kort hemma i Telenor arena med Rögle, Södertälje, Malmö, Västerås, Almtuna, Mora. KHK har gått ur dessa sex hemmamatcher med 26-2 i målskillnad och ännu inte förlorat.
 
Men de har enbart tre bortmatcher avverkade ännu, så det kanske blir lite skillnad framöver, när bortamatcherna kommer lite tätare. Jag tror fortfarande att de kommer att sjunka en del genom serien när vi snart når den lite trista "Novemberlunken"... Eller så är de helt enkelt för bra för allsvenskan, jag vet inte??
 
Nästkommande fem lag i tabellen är lite mer förväntade att blanda sig i toppstriden. Bofors, Malmö, Västerås, Djurgården och Mora. Dessa går nog ganska så nära enligt den plan de har satt upp för säsongen.
 
Att Asplöven parkerar på den sjunde play-off platsen, ser iallafall jag som en liten överraskning.
 
Till de som hittills hör till seriens besvikelser (åtminstone i de egna fansen ögon, I guess) väljer jag att nämna SSK, Timrå och Rögle.
 
Av dessa måste det ändå vara Rögle som överraskat mest negativt. Nykomling uppifrån och man hade väl förväntat sig mer av ett på papperet namnstarkt lag. Men som försvarsgeneralen Lilja såg ut i FMM när de var här på besök häromsistens, så undrar jag. Det gick lite för fort för honom när Mora gasade.
Den andra stora stjärnvävningen #92, såg inte ut att ha varken roligt eller särskilt mycket bett i åkningen (de få skär han tog) 
Det kan vara så att det vilar ett "Vi ska tillbaka direkt"- spöke över hela föreningen...!
 
Att Timrå valt att satsa nytt, fräscht och ungt är i mina ögon helt rätt väg att gå. Men de kommer nog få svårt att ta sig upp redan i år, men om ett par, tre, med en sanerad ekonomi och några år till på de krigare de nu har i laget. Ja, då...
 
För mig är det heller ingen överraskning att Almtuna är dyngsist, utan vinst på full tid. Där är nog de flesta överens med mig om att det blir en låång säsong för Uppsalalaget.
 
 

Reflektion nio omgångar in....

Jag känner att det är på sin plats för en reflektion hur det sett ut hitintills i mina ögon.
 
Att vi hade en tunn trupp, var vi väl många som befarade och det har vi ju fått bevis på nu....
Vi har under september fått se inte mindre än tre kompletterande värvningar: Robin Johansson, Niklas Andersson och Trevor Frischmon.
Synd att man skulle behöva vänta tills i mitten av september innan man insåg att det var lite tunnt på spelarfronten. Men nu har vi det material vi har och får jobba utifrån det. 
 
När det gäller skadefronten så är väl den stora oron hur svåra hjärnskakningarna som Patrik Andersson och Jeremy Colliton har är. Ingen ska inbilla mig att det är nåt annat som de båda drabbats av, varför skulle man annars panikvärva (?) ersättare.
Svårt att tro att man köper in en ny back och en ny forward som ersättare för killar med influensa....
Läkare Marnéus kommenterade detta i Studio MIK med att de båda har "skada på överkroppen" och sist jag kollade så satt huvudet på överkroppen.....
 
Tråkigt om det är så, men jag har gärna fel i detta påstående.
 
Att Micke Vikstrand är bäste back (1+9 på sju matcher) och betydelsefull är väl kanske inte heller någon överraskning, men att han var så betydelsefull som han ändå varit förvånar mig. Om jag fått chansen att välja vilken av Tom Nilsson eller Mikael Vikstrand jag skulle vilja ha kvar i laget efter fjolåret, hade jag ju valt Vikstrand varje dag i veckan. Vem hade du valt?
Det är bara att tacka vår lyckliga stjärna för det.
 
Jonas Westerling verkar gå mot en ny vår (1+10 på åtta matcher), är snart uppe i halva poängskörden från ifjol (26 poäng på 50 matcher) och han är fantastiskt underhållande att skåda och förmodligen förbannat irriterande för motståndarna att ha på andra sidan, i det slag han är i just nu.
 
Av årets transatlanter (ja, jag vet att det återstår en del av sammanställningen, men det kommer) är det väl Ryan Thang som ger mest "Horcoff-vibbar". Han jobbar som om han vore en spelare sprungen ur Mora IK:s ungdoms och juniorled. Men han är ju en hitflyttad kraft, som verkligen är en lagspelare. Han sliter verkligen och gör allt för lagets bästa och om krutet är torrt så vet han verkligen var puckarna ska sitta.
Ryan Thang på kontoret....
 
Något som jag ställer mig frågande till är valet av målvakter. Jag rosade själv Markus Högberg inför seriestarten, men han har inte motsvarat mina förväntningar.  Kanske tar det lite längre tid för Markus att komma in i seniorhockeyn än vad jag trodde, den som lever får se.
 
Motsvarat mina förväntningar har däremot Mantas Armalis gjort med råge. Jag är ju ingen målvaktscoach, eller huvudansvarig tränare, men valet av målvakter förvånar mig. När man kastat in Mantas mot Björklöven borta och han vunnit tre pinnar och följer sedan upp det med en övertidsvinst mot Djurgården hemma, så får han stå tillbaka i match tre mot Asplöven....
 
Märkligt var ordet, sa Bull!
 
Sedan går Mantas in och vinner mot Rögle hemma och får stå tillbaka mot Karlskrona borta.... 
Kan det ändå vara så att det ligger lite politik bakom?
Man lånar kanske inte in en JVM-aktuell målvakt för att han ska få speltid och bänkar honom till förmån för en lokal (nåja) kille.... 
 
Fortfarande ingen förlust för Mantas....
 
Men tränarna ser ju dessa killar sju dagar i veckan och vi supportrar en eller två....
 
Mantas Armalis  2,28 insläppta/match 93% i räddningsprocent.
Markus Högberg 2.93 insläppta/match 90.02% i räddningsprocent.
 
Men det känns kusligt likt fjolårets dribblande med målisarna....
 
Hur har det då sett ut resultatmässigt?  Fortfarande en relativt bra öppning på serien tycker jag ändå, men det finns ett par bottennapp....  
 
4 hemmamatcher har spelats so far:  Almtuna 8-2, Karlskoga 2-4, Djurgården 3-2 (efter förlängning), Rögle 5-2.
Av dessa hade jag förväntat mig ett betydligt bättre resultat mot Karlskoga, men 8 av 12 möjliga pinnar kanske inte är så illa pinkat ändå. Men det är viktigt att vinna hemma!!!
 
Lite glädjande tycker jag att publiktillströmningen är hittills, med ett snitt på 2540. Helt okej och kanske Hermodssons och övriga på kansliets hårda jobb för att höja publiktillströmningen börjar bära frukt?
Positivt också med Drakarna och Siljans Finest som börjar få igång något som liknar en klack!
 
Borta har vi hitills spelat 5 bortamatcher: SSK 3-4 (efter straffar), Timrå 3-0, Björklöven 3-6, Asplöven 3-2 (efter straffar), Karlskrona 5-0.
Av dessa imponerar väl mest segern mot Björklöven med 6-3.
Det är också här som jag tycker att de stora bottennappen finns. Timrå borta 0-3 och nu senast Karlskrona 0-5. Jag såg Timråmatchen på TV och det var ett oerhört blekt Moralag som inte stod att känna igen. Mot Karlskrona däremot har jag fått berättat för mig att det såg ut som att det var två lag från olika divisioner som möttes. Mora hängde med i en och en halv period, men sen var det, enligt rapporter, bara ett lag på plan.
 
Jag konstaterar att om alla är friska och krya, så har vi helt klart chansen att störa alla lag i årets upplaga av hockeyallsvenskan. Det skulle vara roligt att knäppa de s.k experterna på näsan och hamna högre än den 9-10 plats som de placerat oss på.
 
 
 
 
 

RSS 2.0