Viktiga veckan

Dags att summera den viktiga vecka som gått.
 
Den gav oss 7 friska poäng i jakten på en play off- plats, men det skulle ju ha varit nio....
 
För att kunna haka på topplagen/haka av de jagande lagen bakom, måste man vinna en sån match som Timrå hemma. Men det ville sig inte denna gång heller mot Timrå.
 
Vi hade chansen i spel med en man mer i Sudden i säkert tre och en halv minut..., men det åstadkoms knappt ett skott mot mål...
 
Det kändes ganska tidigt att detta var en sån där afton där vi som morafans skulle få nöja oss med att få med nån poäng överhuvudtaget. Studs över klubbor, märkliga sargstudsar och ibland tveksamma domslut. Så med facit i hand kanske vi ska vara nöjda med den poäng vi trots allt fick med oss.
 
Ja, ja whatever. Man ska inte gråta över spilld mjölk.
 
7 poäng av 9 möjliga är väl ändå att beteckna som godkänt.
 
Ett värre resultat av denna vecka är det faktum att Thomas Larsson nu är borta åtminstone till jul. Jag vet inte om det ens är möjligt att ersätta honom med en liknande karaktär, men han borde ersättas.
 
Jag läste att det var saker på gång, men det tror jag inte på förrän vi får se det.
 
Jag vet inte hur det är med hockeyspelare, men om du som "vanlig" arbetare blir sjuk/skadad så står ju arbetsgivaren för kostnaderna första 14 dagarna och sen försäkringskassan... Om det skulle vara så fortfarande så borde det ju finnas lite utrymme under "lönetaket".
 
Vi kommer inte att kunna spela hur länge som helst med en hel femma på skadelistan.
 
  • Patrik Andersson: vet inte om det är "överkroppsskadan" som är tillbaka, men jag gissar att han fått tillbaka huvudvärken.
  • Dennis Ryttar: Deltog varken med J-20 i helgen, eller i dagens match mot Timrå. Gissar att han är skadad och att det är därför han inte deltar.
  • Patrik Cedergren: Ögonskadan verkar inte vilja ge med sig ordentligt. Han deltar i första perioderna för att sedan sitta. Jag vet att han till och från drabbats av synbortfall/försämringar och att det är därför som han inte kunnat delta mer än en period/match.
  • Alexander Hilmersson: Bara att fortsätta rehabträna och bygga upp musklerna efter den senaste operationen. Kanske har han för bråttom tillbaka, på grund av det allmänna skadeläget i gruppen. 
  • Jeremy Colliton: Överkroppsskadan gör förmodligen att vi fick nöjas med att se vår tänkte förstecenter och lagkapten i två seriematcher. Synd, men så tror jag att det kommer att sluta. Folk som sett träningar på plats talar om att han inte deltagit där heller på sistone...
  • Thomas Larsson: Benet helt av. Skruvar in i benet och rehab om ett par veckor och förväntad bortavaro i 6-8 veckor. Det låter väldigt skakigt med att han skulle vara tillbaka redan efter 8 veckor, men vi får väl se...

Lägger man dessutom till det faktum att Gasper Kopitar flyttat, så är det en hel del spelare som var tänkta att delta i Hockeyallsvenskan 2013/2014 i moratröjan som inte kvalar in för tillfället.

Tillkommit har ju förstås Robin Johansson och Trevor Frischmon gjort, men det räcker inte långt i rådande skadeläge.

Jag skulle tro att ett nytt korttidskontrakt med Niklas Andersson ligger och väntar, samt att vi inom en vecka får se åtminstone två eller tre spelare ytterligare. Men jag vet ju inte, detta är bara gissningar från min sida. Helt säkert är dock att detta måste ske om vi ska kunna hålla de jagande lagen bakom oss.

 

Vi är ju på god väg in i November och det är ju då det ska visas karaktär, säger ju "förståsigpåarna".

 

Till detta får vi också lägga till J-VM som ligger och lurar i vassen och då har vi ju förmodligen inte Lucas Bengtsson på banan heller.... Och ingen back-up till Mantas Armalis heller....

 

Mikael Zettergren spelade sparsamt mot Timrå, så jag vet inte vad det är för status på honom heller... Om det är så att han är hel och frisk, så måste han helt klart snäppa upp sig ett par klasser, som han är nu så är han ju bara en blek kopia av sig själv, som vi är vana att se honom.

 

En som också måste upp ett par tre snäpp i kvalitet är Ryan Thang. Han är ju den som ska göra målen, men just nu har han varit iskall i en räcka matcher. Alcén syntes inte så mycket ikväll heller, men jag fattar ju att det tar hårt på vissa när man hela tiden går på kort om folk.

 

Och återigen...

 

På med matchtröjorna när ni går på hockey!!

 

Ja, det får räcka för nu....

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0