Maktbalansen i svensk ishockey

Den som hade tippat att Örebro skulle landa på en fjärdeplats efter elva omgångar skulle förmodligen hamnat i skamvrån med dumstrut på...
 
Det är dags att börja rucka på grundvalarna i hur vi värderar våra förhandstips. Visst kan man kalla vissa för "poplag", men ligger man 4 efter elva omgångar, så kan man ju inte vara helt bet. Örebro lever mycket på sitt försvarsspel som sett bra ut. Svårt att se nåt lag som jobbar så hårt i backcheckingen. Åtminstone så här långt....
 
Ett annat "poplag" är väl Växjö att beteckna som, de har jobbat på lite i det tysta. Men nu bär den långsiktiga satsningen frukt och laget går som tåget. Målisen Munroe har tystat tvivlarna och imponerar iallafall på mig. Växjö är tillbaka i toppen för att stanna....!
 
En liten brasklapp för ekonomin kanske, men det finns ju de som agerat mer tvivelaktigt än vad Växjö gjort och gör....
 
Ärligt talat, vem hade tippat plats 8-12 så här, efter elva omgångar, innan seriestart?
 
8 Frölunda
9 Färjestad
10 MoDo
11 AIK
12 HV71
 
Inte jag iallafall!
 
Av de som tidigare kallades "de fyra stora" är det väl bara Linköping som i viss mån kvalar in som maktfaktor i svensk hockey fortfarande. HV71 och Färjestad är helt klart besvikelser, för något annat än besvikelser och lag på nedgång kan inte ens de mest inbitna fansen kalla sina lag för med högburet huvud. Att idag kalla HV för en maktfaktor idag, vore väl nästan som att idiotförklara sig själv, så jag låter bli det i dagsläget.... :) HV71 har en låång säsong framför sig och fan vet om de kan vända skutan?
 
Frölunda tror jag är på helt rätt spår, men faran med att satsa ungt är väl att flera tongivande spelare försvinner över pölen innan de ens är riktigt etablerade. En del av spelarna är väl redan där på lån... Kanske kommer det att bära frukt redan iår och leda en bra bit på väg mot final, jag tror det!
 
MoDo som i alla år spottat fram stortalang efter stortalang, ser nuförtiden ut som en främlingslegion.  De som regerar i svensk hockey idag återfinns numera i Norrland, Luleå, Skellefteå och i viss mån Brynäs.
 
Allt annat än en ny final mellan Skellefteå och Luleå är i min värld en stor överraskning.
 
Faktum kvarstår, hockeykartan är på god väg att ritas om och det är bara att vi vänjer oss vid att "poplagen" kommer att ta mer och mer plats!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0