Vad kommer härnäst?

* I kvällspressen idag står det att läsa att de "hetaste" namnen att bli den nummer tre i Moras tränartrojka är Kari Eloranta, "Flygis" Sjöberg och Arto Blomsten. Där framgår också att Don Simons varit i kontakt med Wayne Flemming i Calgary. Kanske ska man ta sanningshalten i dessa påståenden med en nypa salt, men det verkar ju som om nämnda kvällspress har sina källor och att de sällan har fel.  
  
Av dessa är det väl sämst att ta in Flemming, för om Mora IK (Jan Simons) inte var mogna för Magnus Arvedssons typ av ledarskap, så är de definitivt inte redo för Flemmings ledarstil. För om det var för mycket NHL över Arvedssons ledarstil, så är det väl ändå bara en fis i rymden mot vad Flemmings är. Hans ledarstil verkar snarare mer eller mindre likna Mike Keenans...
  
Jag vet egentligen inte ens om man letar efter en ny assisterande till Djoos- Pär eller om man letar en ny huvudcoach. Man kan ju alltid hoppas att det är en ny assisterande så att Pär verkligen får chansen att visa vad han går för. Det kan ju vara så att man avvaktar lite för att se hur Pär lyckas, som den ansvarige och att man sedan beslutar sig för om man vill ha ytterligare en assistent till honom, eller en ny huvudcoach.
  
Den tränarerfarenhet som Pär har, har han skaffat sig i just Mora. Först som Harri Rindells högra hand ochnu senast Magnus Arvedssons dito. Med den gedigna erfarenhet som Pär har från som egna långa och brokiga karriär som elitspelare, är han dock att betrakta som erfaren. Jag skulle gissa att Pär, tillsammans med Janne Larsson, mer eller mindre var att betrakta som assisterande tränare 98/99, när det som bekant blev SM-Guld med Brynäs

Det visar sig snart om Pär Djoos är rätt man att leda Mora IK...

Det finns en del på mik.se och hockeysnack som uttrycker sig negativt om Pär Djoos och att han absolut inte är rätt man att ta över skutan. Dessa har förvisso av någon anledning varit väldigt kritiska till Pär redan från början. Jag kan dock tänka mig att dessa belackare vänder på kappan om det visar sig att det går bra. Tänk om MIK skulle gå till slutspel, med Pär Djoos vid rodret..... En sak är jag dock tämligen säker på: Det kommer att bli betydligt mer uppsluppen stämning i Moras omklädningsrum hädanefter. Faktum är att om Magnus Arvedsson inte tillät ett litet skratt då och då, så är Pär raka motsatsen! En glädjespridare av stora mått har tagit över huvudansvaret för Mora IK. Ingen skulle bli gladare om jag om han lyckas och han är väl värd chansen, den gode Pär.

Kör så det ryker! 

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0