Dalapressen.... Eller vad man ska kalla dem..

Satt och läste Dalademokraten på nätet, där de har en intressant kommentarfunktion, till sina artiklar. Där förekommer oftast påhopp av mer eller mindre grova slag, men idag hittade jag en like. Jag väljer att bara citera honom, då han med sina "utifrånögon" ser på det faktum att Dalapressen favoriserar det lag i länet som håller till i den lägre divisionen. Han skriver:  

"Jag bor i Mälardalen och har varit Djurgårdare sen födseln. Då jag är fett hockeyintresserad så läser jag även landsortspressens hockeyartiklar på nätet. Att MIK vs Leksand är infekterat förstår jag - och jag tar absolut inte ställning för nåt av lagen - jag har mitt DIF. Däremot så tycker jag att det är uppseendeväckande märkligt att lokalpressen favoriserar Leksand så till den milda grad. Denna redaktionella kantring skulle aldrig tillåtas/accepteras i Shlmspressen när det gäller DIF vs AIK vs Bajen. Finns där ingen med minsta journalistiska ansvar? "

"Till sak: När också lokalpressen blir en nästan integrerad del av LIF:s marknadsföring så måste något vara galet? I samma stund man presenterar en nyhet så iklär man sig också ett ansvar som opinionsbildare. Det vet redaktionerna mkt väl. Och man opinionsbildar friskt och ohämmat - till LIF:s fördel."

Lite kul att se att en helt oberoende person ser samma sak....

Kommentarer
Postat av: Johan

Återigen en kille som inte vet vad han skriver, dt daltas inte med Leksand ett förbannade dugg nu. Däremot har det gjort det tidigare genom åren. Att spelare som Selläne Lasse Jonsson och Nummelin ÖHT ryktas till Lilla Leksand är ju naturligtvis hur stort som helst, och enligt många som har bra koll inom Leksands organisation så skall Lasse Jonsson bli nästa man att skriva på för Leksand ? Avundsjukan på Leksand har tydligen spridit sig till Mälardalen också.

2008-01-24 @ 10:32:31
Postat av: MG

För det första är den där "oberoende" inte ett smack oberoende. Han är Djurgårdare och därmed MOT Leksand, mer än FÖR mora - vad han än skriver. Snygg "allierad"... :-)

F ö anser sig AIK och Hammarby VÄLDIGT diskriminerade i förhållande till DIF. Både medialt och ekonomiskt. DIF är det enda av lagen som numera får del av kringförsäljningen i Tokholm som ett aktuellt exempel... Och "tidningarna skriver bara om "aporna" för fan!!!"

Men det begriper inte den där killen. Han tycker att sthlm-lokalpressen inte alls favoriserar DIF. Det är så självklart för honom att man ska skriva om DIF, vad annars?

Så vi Leksingar har mer gemensamt med honom är ni... :-)

2008-01-24 @ 21:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0