Reflektioner efter Mora- Brynäs 5/1 - 08

* Fy fasen va skönt det var med tre poäng mot Brynäs igår..!  Och fy fasen va rättvist det var! Mora körde ju totalt över Brynäs! Jag såg inte en enda farlig Brynäschans efter deras 2-0- mål. Den som såg det, såg inte samma match som jag.

Jag hörde på dalaradion imorse att Mora tagit tre poäng, trots att Brynäs förde matchen... Pyttsan! Up yours, dalaradion! Ni kan dra åt samma håll som all annan avskräde och leksingar som dalarnas presskår verkar vara genomsyrad av!  Fy fan vad pinsamma ni är!

Tänk att Mora kunde vinna en match där i princip alla andra bottenkollegor (SSK tog ju en mot LHC hemma) blev utan poäng! Det måste vara första gången denna säsong som det händer.

Matchen då? Ja, första var precis som vanligt, tre stolpskott, puckar som Sperrle inte visste vart han hade som trillade ut på fel sida om stolpen ett par gånger, studsande puckar över blad, osv, osv.... En ströchans för Bortalaget, mitt i all Morapress och vips, 0-1 i röven! Som vanligt! Powerplay, som vanligt helt iskallt, från Moras sida och sen ett läge för bortalaget och vips, 0-2 i arslet! Och i detta Boxplay hade Moraspelarna flera möjligheter att spela ut pucken, men varför göra det enkelt, när man kan krångla till det lite.....

Andra perioden inleddes med fortsatt Moratryck och till sist blev det utdelning. Vilket mål han gjorde "Granis", snodde pucken från Nicholas Angell och lurade upp Sperrle i Hemus för att sen lägga pucken i tom bur.

Sedan när tvåan till slut kom, så verkade det precis som om nåt hände..... Plötsligt studsade puckarna rätt, man vann 50/50- situationer efter sargerna, pucken spelades enkelt ut ur zon och helt följdriktigt kom också 3-2. Detta 3-2 mål var ett av de första skitmålen som Mora fåt i mannaminne...... Pucken studsade på Elomos ben och in bakom Sperrle..... Sen gjorde Pierre Johnsson sitt första för säsongen i tom kasse. Detta innebär för övrigt att nu har samtliga (seniorer), gjort mål denna säsong. Det var bara Pierre vi väntade på att få med i målprotokollet.

Jag hoppas att vinden har vänt nu och att det blir lite mer normal fördelning av flytet under matcherna. Så kan detta bli riktigt bra!

Sitter just och funderar över domarens insats igår och inte ens den har jag något ont att säga om.......

Det ska bli spännande att se vad som händer framöver på spelar och tränarfronten. Jag antar att Kari Eloranta är klar. Att sen Jan Simons i Aftonbladet går ut med ett namn som Tom Koivisto och säger att det förs diskussioner mellan Mora och Rapperswill kan ju bara getyda att även han är klar. Simons har ju aldrig, ALDRIG gått ut med några namn på spelare överhuvudtaget, om det inte varit klart. Så räkna med Koivisto i en Moratröja inom en snar framtid.....

Drakarna och Brynäsklacken förenades i en "Vi hatar Leksand" - ramsa igår.... Alla verkar inte älska Leksand ändå.... Men det påstår ju alla de som håller på Leksand att alla gör..... - "Elitserien behöver Leksand", -"Klart att alla vill spela i Leksand", -"Vi har ju hallen, klacken, kulturen...", osv. osv. För att inte tala om Dalarnas tidningar, Dalademokraten och Radio Dalarna......Som de hela tiden lovordar detta Siljans avlopps IF, men är det inte så då? Är det nåt annat hockeylag som är bättre och spelar i en högre division? 
   Jag fattar ingenting.... Är det inte så att hela Dalarna står enade kring detta sitt "gullegull, pluttenutt- lag"? Vad hände med Dalarnas stolthet, Siljan är våran sjö, Hela länets lag och angelägenhet? Jag fattar ingenting......?? :)

Kommentarer
Postat av: Kungalfonzo

Vi vet att du inte begriper nånting Dino.

dessutom så är det ingen som påstått att alla skall älska Leksand. Läs på lite först.

Ses i kvalet

2008-01-07 @ 07:04:45
Postat av: Hacki

Kör hårt Dino. Vi är fler som hatar siljans avlopp.

2008-01-07 @ 10:42:06
Postat av: Torsten

Dalarnas stolthet, Siljan är våran sjö, Hela länets lag är mycket riktigt synonymer till Lif - du är duktig du.

2008-01-07 @ 19:58:22
Postat av: Seger

Mycket skönt skrivet om Leksand tycker jag!
Helt rätt!

Leksand har ju gått lite tungt på slutet..

Johan Rosén hörs vara aktuell för att ge lite nödvändig rutin till laget, han jobbar ju ändå som ismaskinist så han kan väl vara med laget mellan spolningarna.

Sen har man ju ett skämt i Manne Fredriksson som tredjemålvakt, så då kan ju lika gärna den enormt avdankade Peter Åslin sätta på sig benskydden igen och följa med på dom jobbiga bortamatcherna som "Fet-Örnen" inte följer med på då han skall kolla på Jerry Springer eller dylikt hemma i villan i Leksand.

Realistiska värvningar ? JA, Fatiskt. Om man tittar på tidigare värvningar. Alltifrån Maskens Comeback till värvningarna av Jarkko Mikander och Maurice Rozenthal.

2008-01-08 @ 00:41:47
Postat av: Muz

Fy Fan va jag ska njuta när ni en gång för alla åker ur!!

2008-01-08 @ 23:00:11
Postat av: Muz

Ni har ju för fan mindervärderskomplex! Inte nog med utrymme i media! Är det inte så att mediabranchen går utt på att beröra ochinformera? Kan det inte vara så att Mora Ik är ointressant för den stora majoriteten av Dalarnas befolkning?

2008-01-08 @ 23:03:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0