Hockey, irritation & besvikelse...

Jag har i många år varit tisdag, torsdag, lördags- prenumerant på DD. Men nu är det slut med det också. Det gick skapligt de åren som Mora var i elitserien, men nu är det värre än nånsin. De är precis lika rabiata på DD- sporten som på Leksands tidningar, där heliumhalsen & tönten Goth, styr sina trupper med järnhand.
Nåja, åter till DD.
I torsdags efter premiären konstaterar jag följande: sportens förstasida- "LIFs storseger", sidan två och sidan tre - "LIF krossade Troja/Ljungby", bla, bla, bla. Sidan fyra- "Mora vann efter stora besvär..." Läser man vidare kan man konstatera att Troja, det är tamejfan ett lag att räkna med, med Huddinge, de är knappt värda att nämnas vid namn. Som att Huddinge är såå jävla mycket mer nykomling i allsvenskan än vad Troja är! Bah!
Och efter tränigsderbyt:- På första sidan fanns att läsa: "Mora föll i derbyt", medan man inne i tidningen skrev att: "Leksand vann övertygande". Allt för att smutskasta Mora lite extra, så satte man en negativ rubrik på framsidan & och en positiv dito på insidan!
Förresten så är de lika rätt över, se bara på daminnebandyn... Hur ofta figurerar det nåt om Kais i dessa tidningar? Jämför det med IBF Falun. Nejmen ojsan, lika där också, alltså!

Innebandyn är förresten det största som händer i det här länet, ja, näst efter Siljans avlopps IF då vill säga, om man ser det hela ur Radio Dalarnas perspektiv. Det är ju alltid först nyheter om avlopps IF och intervjuer från det, tätt följt av IBF Faluns framfart i, ja va fan serien nu heter, och till sist pliktskyldigast, "- Ja, just det och så har Mora spelat och vunnit mot Frölunda i Göteborg. Intervjuer finns att lyssna till på nätet...." Vet man på Radio fucking Dalarna att Kais-Mora också spelar innebandy i högsta serien? Nej, jag skulle inte tro det! Detta hände ändå under Moras tid som elitserielag...

Och gud vet hur jävla många gånger man har hört den där förbannade Pelle Prestberg i radion den sista månaden? Det måste ju vara hundratals! Prestberg skadad, Prestberg tränar igen, Prestberg frälsaren, Prestberg hit och Prestberg dit och Prestberg fan och hans moster....... Jaha, och? Vem fan bryr sig här uppe i Mora? Visst det finns en del förtappade själar här också, men visst är de i klar minoritet. Den som påstår något annat far med osanning!

Nej, fy fan, de kan dra åt pipsvängen allihopa!  No more DD eller FK för min del!

Och varför måste Mora Tidning vara med i den där karusellen? Kan inte Wibe eller Ostnor eller nåt köpa loss MT, så vi slipper se den där Goths nuna nå mer? Så trött att höra på karln (nåja, karl och karl).... Annars får vi väl starta en egen tidning här uppe i norra dalarna då.....
Jag kan ta på mig att vara opartisk hockeyskribent..... :)

Jag har i alla tider blivit matad med det faktum att det är Morasupportrar som bygger upp det där hatet som finns mellan Mora och Leksand. I min värld så är det så att det faktiskt kommer mer från avloppssidan. Det är bara att titta på de införfilmer som DT.se (jag har besökt den länken för sista gången) publicerade inför seriestarten. En av frågorna var: Vilken av spelarna i det andra Siljanlaget skulle du vilja ha i ditt lag? Alla moraspelarna svarade på frågan. Men Leksingarna de svarade saker som: -" Ingen", "Nej, de kan ha sitt lag för sig själva därupp", "Absolut ingen, för ingen skulle platsa" osv.... Och soporna på DT.se publicerar skiten.

Nej, de kan krypa till sängs med sin forne lagkapten allihop.......


Kommentarer
Postat av: haha

hahahaha

2008-09-20 @ 10:03:35
Postat av: Liza

Härligt skrivet Dino. Jag håller med dig fullt ut.

Jag själv har haft en 20-årig prenumeration på MT. Den sa jag upp för 2 år sen. JUST av samma anledning som den du beskriver. Dalatidningarna är Leksands suportertidningar. Helt klart!

2008-09-20 @ 10:06:16
Postat av: JL

Håller med dig Dino, jag reagerade också på rubrikerna i tidningarna dagen efter premiärerna.

2008-09-20 @ 10:16:44
Postat av: Per

Klockrent inlägg Dino du sätter ord på hur många av oss känner! Leksands propagandan i tidningar och radio är absurd.

2008-09-20 @ 11:33:58
Postat av: Robert

Dino, du verkar vara lite bitter av dig..

2008-09-20 @ 12:54:44
Postat av: Gunnarsson

Bra skrivet Dino!

Det är helt otrolgt att detta får upprepas år efter år.

2008-09-20 @ 15:11:07
Postat av: MG

Du borde in på psyk i Falun (har Mora Lasarett nån, isf där) för akuta paranoida vanföreställningar, grabben.



Men du har en poäng. Ni moringar skulle ha en egen "riktig" tidning. På så sätt behöver jag/vi inte läsa nåt om MIK öht...

2008-09-20 @ 16:56:54
Postat av: Frasse

Lille vän. Försök förstå att anledningen till att MIK inte får det utrymmet i media som du och de andra 2 fansen önskar, är att det inte finns någon som vill läsa om skiten!

2008-09-20 @ 20:13:31
Postat av: KHL

Såja, gå och kissa nu så kommer mamma och nattar dig. Herregud, är du på allvar?

2008-09-20 @ 23:04:45
Postat av: MG

Inte? Inget vanligt hockeylag iaf. Det har du ju rätt i ;)



För övrigt är det nog Säter som är lämpligast till sist, det är sant. Men först ska du ha en diagnos antar jag. Den ställs i Falun (eller möjligen i Mora då)



Gå och lägg dig nu. Säsongen i mora startar inte förrän i Mars. Första söndan om jag inte minns fel...

2008-09-20 @ 23:08:14
Postat av: Anonym

Du är rolig du! Men hur är det med hälsan?

2008-09-21 @ 22:24:07
Postat av: jasse

Bara leksingar, överallt leksingar! Hur självkart som helst!

2008-09-24 @ 10:39:28
Postat av: Dan S

Utan hockeyn sulle avloppsbyn inte existera Så är det. Mora finns, med och utan hockey. Denna förbannade "köpta" lokalpress. Det där jävla avloppslaget på framsidan på MT till och med. Och radion sen då. Håller med dig Dino. Det vet du. Keep up the good work. Ni andra, som gömmer er bakom nidcknames, lätt att kasta skit på någon då..

2008-09-25 @ 13:57:33
Postat av: Erik

Rätt så Dino. Du sätter orden som så många ute i hockeyverkligheten stämmer in i. Man är lycklig att riksmediafjantarna är bortskrämda, eller åtminstone, hårt hållna i örat så att dravlet inte är accepterat där. Tyvärr härjar det ju fortfarande lokalt.



När man hälsar på i Mora så bläddrar man ju i MT för att läsa om läget i stort i bygden och inte minst alla underbara tankar folk gått och tänkt och Riktiga guldkorn. Men det händer då tyvärr titt som tätt att man undrar man om man fått med fel sida i trycket. Det är så man undrar om någon Uppsala-sekt flyttat på sig och pastorn bytt hobby.



Dan S: Tänk om gubben Faleij varit lite framsynt och dissat istället när det begav sig på 30-talet. What a wonderful world it would (have) been.

2008-10-01 @ 22:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0