Transatlanter i MIK - Från Kenny Booth till Trevor Frischmon Del 4

Nej, det verkar inte finnas något stopp på hur många eller vilka transatlanter vi får se i moratröjan under innevarande säsong.
 
Det gör att jag kör en del till av transatlantsammanställningen redan nu.
 
Jag hade annars tänkt vänta och ta med både den förra och denna säsongen i en avrundande del....
 
Men då kör vi väl då!
 
Den första av de transatlanter som det länge spekulerades om och som sedan presenterades som klar ingick i en paketlösning från danska Odense, Tyler Gotto. Jag tror att Tyler från början var tänkt som en pjäs i vårat PP. Han rosade dock inte marknaden och fick väl stå tillbaka en hel del när Vikstrand och Nilsson fick den våldsamma utveckling som de fick. Kanske hade han varit mer ihågkommen hos oss supportrar om han fått en mer framträdande roll. Det pratades om en offensivt skicklig back, som gjorde en hel del poäng. Men nja, jag vet inte 4+1 på 24 matcher. Inte imponerade det på mig iallafall. Gotto fick gå när Bobby Ryan kom in i laget.
 
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=39321
 
 
 
 
Den andra kanadensaren som ingick i det danska paketet var Rob Ricci.
 
Han beskrevs av Wener så här:
 
"- Rob Ricci är en riktig poängmaskin som producerat vart han än har spelat. Det är en spelare vi kommer att ha stor nytta av, både med jämnt antal spelare på banan men också i powerplay, säger Patric Wener."
 
Även här är jag bredd att ta till ett nja... 2+0 på åtta matcher är inte poängmaskinsmateriel i min värld. hade svårt att platsa och satt mycket på läktaren och fick förgylla sin tid i Mora med ett par matcher i J-20.
Kanske var danska ligan högsta nivån för den gode Rob, han gjorde 15+25 på 28 matcher i Herning efter att han kickats från Mora.
 
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=33849
 
 

 
Prestin Ryan är väl förmodligen det största felköpet Mora IK gjort, ALL TIME HIGH.
Att bli så totalt grundlurade av både Prestin, hans agent och en läkare...! Prestin hade lagt skridskorna på hyllan efter säsongen 11/12. Att han hade 7(sju!) hjärnskakningar på kontot var det ingen som visste, kanske var det så att ingen frågade, jag vet inte. Förmodligen en ganska allround back, med bra skott och en fysiskt spelstil, när det begav sig. Men inget vi såg av i Mora. 1+2 på 11 matcher.
 
Nej, inget positivt minne från denna transatlant.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12619
 
 
 
Sist men inte minst har vi Bobby Ryan!
Jag nåddes ganska tidigt av ett rykte som sa att Bobby Ryan skulle vara på väg till oss som "lekkamrat" till  Anze Kopitar. Detta lät naturligtvis för bra för att vara sant, men samtidigt varför inte?
 
Det hölls sponsormöten med de största sponsorerna och till slut blev det "green for go". Sedan gick det fort undan i svängarna, Bobby Ryan skulle ansluta till Mora IK!
 
Wow!!! För oss supportrar var detta naturligvis mumma.
 
Jag vet inte hur allmänt känt det är, men Bobby Ryan är ju egentligen, Robert Shane Stevenson...!
 
Han går under en konstlad (skyddad?) identitet...!!
 
http://www.duhaime.org/LawMag/LawArticle-1097/Bobby-Ryan-The-Anaheim-Ducks-Flight-From-Hell.aspx
 
Lite spännande historia har han ju trots allt....
 
Jag känner killen som var matchens knatte den gången Bobby skulle presenteras, mycket väl. Snacka om upplevelse att få sitta bredvid honom och få en klapp på benskydden och ett "- Hey, boy, let´s get out there", innan man tillsammans äntrade isen, för presentation inför sin nya hemmapublik (Nästan lika roligt som att Anze Kopitar pruttade...). 
 
Detta visar att det var en väldigt ödmjuk superstar som kom till oss.
Han hälsade alltid på allt och alla i korridorerna i FMM, tittade ibland in till barnen i omklädningsrummen för bara ett kort "-Tjena". Mycket oftare än vad någon annan gjort på åratal i samma korridorer.
 
Hockeymässigt syntes det  såklart att han var något alldeles extra. Bobby hann väl aldrig riktigt bli hemtam med de större rinkarna (vem vet hur det slutat om vi fått se honom hela säsongen?), men presterade ändå 10+3 på de 11 matcher han spelade. Synd att tiden här slutade med det där förbannade derbyt i Globen....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0